Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ Λ. ΑΛΚΗΣΤΙΣ Π. ΣΠΥΡΟΣ Π. Δ2. ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΡΕΧΘΕΙΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ Λ. ΑΛΚΗΣΤΙΣ Π. ΣΠΥΡΟΣ Π. Δ2. ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΡΕΧΘΕΙΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ Λ. ΑΛΚΗΣΤΙΣ Π. ΣΠΥΡΟΣ Π. Δ2

2 ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΡΕΧΘΕΙΟ ΕΡΕΧΘΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΧΑΛΚΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΛΚΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥ ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΔΥΟΝΙΣΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΔΥΟΝΙΣΟΥ

3

4 ΑΕΤΟΜΑΤΑ Από τη μία πλευρά του Παρθενώνα το αέτωμα παρουσιάζει τη γέννηση της Αθηνάς από το κεφάλι του Δια. Από την άλλη πλευρά ήταν η διαμάχη της Αθηνάς και του Ποσειδώνα στη σημερινή Αθήνα.

5

6 Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Οι αρχιτέκτονες του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ είναι :Ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης. Οι αρχιτέκτονες του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ είναι :Ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης. Το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου το έφτιαξε ο Φειδίας. Το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου το έφτιαξε ο Φειδίας. Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ είναι φτιαγμένος από πεντελικό μάρμαρο. Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ είναι φτιαγμένος από πεντελικό μάρμαρο.

7

8 Το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς

9


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ Λ. ΑΛΚΗΣΤΙΣ Π. ΣΠΥΡΟΣ Π. Δ2. ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΡΕΧΘΕΙΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google