Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Επιμορφωτική συνάντηση Διευθυντών Σχ. Μονάδων Κέρκυρας
11 ο Εργαστήριο 11 ο Εργαστήριο Wiki ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ του Μαθήματος «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ιστού" Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η Β’ ΕΞΑΜ. ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ.
Κατασκευή σχολικού ιστότοπου Οι μαθητές της Α΄ Λυκειου που ανέλαβαν το project με θέμα «κατασκευή σχολικού ιστότοπου» χωρίστηκαν σε έξι ομάδες. Σε κάθε.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Αναζητήσεις στο διαδικτύο.
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Joomla.
1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού
Αξιοποίηση – Αξιολόγηση ιστοσελίδων, ιστοχώρων και πυλών
Η πληροφορική στην προαγωγή της οδοντικής υγείας σε παιδιά
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
WEB 2.O TOOLS Project Β 2 2 ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
WEB PAGE VIA WEEBLY. Α’ ΦΑΣΗ •Ενημέρωση Β’ ΦΑΣΗ •Συντονισμός Γ’ ΦΑΣΗ •Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών Δ’ ΦΑΣΗ •Υλοποίηση.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) Γκόγκου A. Μάρθα Msc Πληροφορικής.
Εγκατάσταση & Διαχείριση
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Το U4energy είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
To Εκπαιδευτικό Glogster
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τσιγγίδου Τάνια. Τι είναι Το 'Wiki' (που προφέρεται ως «γουίκι») είναι ένας τύπος ιστοτόπου που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί.
Google docs Google docs forms
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Χρήση και Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία
Η επιστήμη του Web.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ WIKI Eίναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και.
Η λέξη Wiki ερμηνεύεται μερικές φορές ως ακρώνυμο για το "What I know is" δηλαδή "Αυτό που εγώ ξέρω είναι"
Blogs ( ιστολόγια) To Blog or not to Blog? That is the question!! Ποιος μπορεί να έχει ιστολόγιο? Όλοι μας!! Είναι πολύ εύκολο! Γιατί να έχω ιστολόγιο?
26 Ιουνίου 2007 Το φθηνό μαθητικό laptop: Η περίπτωση του OLPC, τεχνολογικές και παιδαγωγικές προκλήσεις Χρήστος Μπούρας Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου.
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
1η Φάση Εργασίας o Ευαγγέλη Ντάρλα: Υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών, Σχεδιαστής παρουσίασης, Υπεύθυνος παρουσίασης o Ζάρρου Γεωργία: Υπεύθυνος συλλογής.
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Συνεδρία 8 Wikis Συστάδα 3.
Σύνδεση στην πλατφόρμα
‘’Online Εργαλεία Επικοινωνίας εκπ/σης και μάθησης’’
Wikis Ο Cunningham εμπνεύστηκε τον όρο wiki από τα "wiki wiki", δηλαδή τα "γρήγορα" λεωφορεία πυκνών δρομολογίων στον αερολιμένα της Χονολουλού.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, WEB2.0 KAI WEB X Από τον WEB 1.0 στον WEB X.0
Ιστοεξερευνήσεις Εργαστήριο
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Που και πως ψάχνουμε.
Συνεργατικά και άλλα Εργαλεία Γενικής Χρήσης (2ο Μέρος)
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
SLIDESHARE To SlideShare είναι ένας δικτυακός τόπος που φιλοξενεί δωρεάν τις παρουσιάσεις σας σε format PowerPoint, Open Office, Keynote και pdf και σας.
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 10: Ιστολόγια. Η υπηρεσία Blogger
Google docs Google docs forms
γράψτε το Θέμα Εργασίας
Slideshare.
… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Συνεργατικά και άλλα Εργαλεία Γενικής Χρήσης (2ο Μέρος)
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΜΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ 1ο ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ

Web 2.0 εφαρμογεσ και η χρηση τους στην εκπαιδευτικη διαδικασια

Τι ειναι οι Web 2.0 εφαρμογεσ ; Ο όρος Web 2.0 χρησιμοποιείται για να περιγράψει την δεύτερη γενιά υπηρεσιών διαδικτύου που εστιάζει στην δυνατότητα των χρηστών να διαμοιράζονται πληροφορίες και να συνεργάζονται online

Γιατι διαλεξαμε τις web 2.0 eφαρμογεσ; Παρέχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε διαδραστικές εφαρμογές που μπορούν με ευχάριστο τρόπο να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Έτσι μπορούμε να ασχοληθούμε και να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο και σε θεωρητικά μέρη των μαθημάτων μας.

Α’ τετράμηνο

Σκοπός της εργασίας μας Η εξοικείωση με τις δυνατότητες των εργαλείων web2.0 για την εκπαίδευση. Κατασκευή tutorials.

Πώς δουλέψαμε Αναζητήσαμε εργαλεία web2.0 Εξοικειωθήκαμε με τις δυνατότητες τους Διερευνήσαμε τον τρόπο χρήσης τους στην εκπαίδευση Δημιουργήσαμε εγχειρίδια Παρουσιάσαμε στους συμμαθητές μας την εργασία μας

Αποσπάσματα των παρουσιάσεων των παιδιών

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Περίληψη Σκοπός Εφαρμογής - Δυνατότητες Τύπος άδειας εφαρμογής Tύπος άδειας εφαρμογής για καθηγητές και μαθητές Τι φτιάχνει; Σελίδα υποδοχής Παράδειγμα

1 Παράδειγμα 2 3 4 5 6 9 7 8

VOKI

Στο site απαιτείται εγγραφή και είναι δωρεάν και χωρίς περιορισμούς Στην εφαρμογή αυτή μπορεί κάποιος να φτιάξει έναν avatar να τον ντύσει και να προσθέσει μέχρι και ομιλία

Δημιουργία

ΕπεξεργασΙα ΧαρακτΗρα

1o Επαλ Αγίας Παρασκευής Β’ Πληροφορικής Μαθητές: Δημήτρης Μπότσης, Αρκάντιους Μπούρεκ Καθηγήτριες: Α. Λιάχνη Τ. Μαντά

www.mixbook.com

Δημιουργούμε το περιοδικό μας Στο Create μπορούμε να δημιουργήσουμε το εικονικό περιοδικό οπού δίνουμε τα χαρακτηριστικά για το πώς θέλουμε να φτιάξουμε το περιοδικό Βάζουμε τον τίτλο Δίνουμε την περιγραφή του κειμένου Επιλέγουμε την κατηγορία Βάζουμε τις λέξεις-κλειδιά Επιλέγουμε αν το περιοδικό πρέπει να είναι ορατό για το κοινό Δημιουργούμε το περιοδικό μας

Στις Cards μπορείτε να φτιάξετε μια χειροποίητη κάρτα για κάποιον μια ανακοίνωση η μια πρόσκληση βάζοντας δικές σας φωτογραφίες η φωτογραφίες της ιστοσελίδας

MUSEUM BOX

•Είναι ένα αρκετά περίπλοκο πρόγραμμα μορφής κύβου •Το Museum Box σας παρέχει τα εργαλεία εκείνα ώστε να περιγράψετε ένα γεγονός ή να δώσετε πληροφορίες πάνω σε ένα θέμα, πρόσωπο ή ιστορική περίοδο τοποθετώντας στοιχεία σε ένα εικονικό κουτί. •Η περιγραφή μπορεί να έχει την μορφή απλού κειμένου ενσωματώνοντας εικόνες αλλά και βίντεο.

Αφού επιλέξουμε να αρχίσουμε μας εμφανίζει τον ψυφιακό κύβο,και εμείς διαλέγουμε απο πια μεριά θα αρχίσουμε

1ο ΕΠΑΛ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ WEEBLY Εργασία στο μάθημα : Ειδική θεματική δραστηριότητα ΓΚΑΓΚΑΝΗ ΛΙΝΑ ΚΟΡΟNΤΖΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΟΛΛΑΝΔΕΖΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Το URL της ιστοσελίδας είναι : www.weebly.com Συνδυάζει RSS τροφοδότες, φωτογραφικό υλικό, βίντεο από το YouTube και το Google Maps.

Μπορούμε να επιλέξουμε προφίλ και στολισμό του site

Επίσης για πιο εύκολη εμφάνιση φωτογραφιών μπορούμε να εισάγουμε slide-show

Είναι εύκολη και η εισαγωγή video…

Εντυπωσιακή είναι και η ικανότητα εισαγωγής blog που αφήνει άλλους να σχολιάζουν κάποιες δημοσιεύσεις…

Β’ τετράμηνο

Σκοπός της εργασίας μας Σύνθεση ιστότοπου Wiki με χρήση εργαλείων web2.0 για την εκπαίδευση

Wiki Wiki (προφέρεται γουίκι) είναι ένας τύπος ιστοτόπου που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί τις σελίδες του. Σε ένα wiki, διάφορα άτομα μπορούν να γράφουν μαζί (όχι ταυτόχρονα). Έτσι, διευκολύνεται η συνεργασία πολλών ατόμων για τη συγγραφή ενός έργου.

Υπάρχουν πολλά γνωστά wikis με διασημότερο την wikipedia. Επιλέξαμε να εργαστούμε στον δικτυακό τόπο www.wikispaces.com και να δημιουργήσουμε το δικό μας wiki όπου κάθε μαθητής προσθέτει το δικό του υλικό.

Χρησιμοποιήσαμε υλικό από το μάθημα «Δίκτυα Υπολογιστών» του τομέα μας. Χωριστήκαμε σε ομάδες. Κάθε ομάδα ανέλαβε να παρουσιάσει από μια ενότητα του σχολικού βιβλίου.

Μερικές εικόνες από τo wiki μας

Βασίλης Αλεβίζος Λίνα Γκαγκάνη Στεφανία Κοροντζή Χριστίνα Ολλανδέζου Τέλης Καλλιανιώτης Νίκος Καλαντζής Βλαδίμηρος Μαρντάρι Μπελισάρ Τσένγκα Δημήτρης Μπότσης Τάσος Κόλα Δημήτρης Ράπτης Άρης Μπούρεκ Έριξον Τένα