Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Blogs ( ιστολόγια) To Blog or not to Blog? That is the question!! Ποιος μπορεί να έχει ιστολόγιο? Όλοι μας!! Είναι πολύ εύκολο! Γιατί να έχω ιστολόγιο?

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Blogs ( ιστολόγια) To Blog or not to Blog? That is the question!! Ποιος μπορεί να έχει ιστολόγιο? Όλοι μας!! Είναι πολύ εύκολο! Γιατί να έχω ιστολόγιο?"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Blogs ( ιστολόγια) To Blog or not to Blog? That is the question!! Ποιος μπορεί να έχει ιστολόγιο? Όλοι μας!! Είναι πολύ εύκολο! Γιατί να έχω ιστολόγιο? Γιατί είναι: από τους πιο διαδεδομένους τρόπους έκφρασης στο διαδίκτυο από τους πιο διαδεδομένους τρόπους έκφρασης στο διαδίκτυο κάτι το οποίο μπορώ να εκμεταλλευτώ είτε σαν μέσο έκφρασης είτε σαν χώρο από όπου παίρνω σημαντικές πληροφορίες για πράγματα που με ενδιαφέρουν. κάτι το οποίο μπορώ να εκμεταλλευτώ είτε σαν μέσο έκφρασης είτε σαν χώρο από όπου παίρνω σημαντικές πληροφορίες για πράγματα που με ενδιαφέρουν.

2 Τα γενικά χαρακτηριστικά των blogs  Η αμφίδρομη επικοινωνία  Η ευκολία δημιουργίας του και η δωρεάν παροχή λογισμικού (blogging software)  Η δημιουργία μιας νέας διαδυκτιακής κοινότητας της «Μπλογκόσφαιρας» (blogosphere)  Τα blogs έχουν μεγάλη ποικιλία θεμάτων.

3 Εκπαιδευτικά blogs (edublogs) Τα εκπαιδευτικά blogs ή edublogs, είναι blogs ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παραδοσιακής εκπαίδευσης, και πάρα πολλές φορές και της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης Τα εκπαιδευτικά blogs ή edublogs, είναι blogs ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παραδοσιακής εκπαίδευσης, και πάρα πολλές φορές και της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης Aναφέρονται στη διδασκαλία στην τάξη, ή στην εκπαιδευτική πολιτική. Η συλλογή αυτών των blogs ονομάζεται edublogosphere και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ασχολούνται με αυτά καλούνται μερικές φορές edubloggers. Aναφέρονται στη διδασκαλία στην τάξη, ή στην εκπαιδευτική πολιτική. Η συλλογή αυτών των blogs ονομάζεται edublogosphere και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ασχολούνται με αυτά καλούνται μερικές φορές edubloggers.  Μερικά αξιόλογα ελληνικά blogs είναι κατά τη γνώμη μου τα παρακάτω:  http://salnk.eduportal.gr/ Περιέχει πληθώρα θεμάτων σχετικών με σχολικά μαθήματα http://salnk.eduportal.gr/  http://bioedublog.wordpress.com/ Ένα blog για τη βιολογία στην εκπαίδευση http://bioedublog.wordpress.com/  http://didaskw.blogspot.com/ Blog με τίτλο ‘ Ας μπούμε σε μια Τάξη’ http://didaskw.blogspot.com/  http://blogs.sch.gr/goutas/ Με ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με την πληροφορική, την εκπαίδευση και όχι μόνο … http://blogs.sch.gr/goutas/

4 Πώς θα φτιάξω ένα Blog? Ιστότοποι που παρέχουν δωρεάν δημιουργία blogs Η υπηρεσία Blogger της Google:  Ο Blogger είναι ένα δωρεάν εργαλείο της Google για τη δημιουργία blogs.  Το βρίσκουμε στη διεύθυνση http://www.blogger.com Καταρχήν δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή του blog και μετά ο blogger αναλαμβάνει να φιλοξενήσει δωρεάν το blog στο χώρο www.blogspot.com http://www.blogger.com www.blogspot.com http://www.blogger.com www.blogspot.com  Το WordPress είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου· μ’ άλλα λόγια, ένα μέσο για να φτιάξουμε έναν ιστότοπο (site) ή ιστολόγιο (blog).  Το WordPress διατίθεται δωρεάν στη σελίδα http://el.wordpress.org/, και είναι ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα. http://el.wordpress.org/  Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο http://blogs.sch.gr/ παρέχει την υπηρεσία αυτή από το 2008 για τη δημιουργία εκπαιδευτικών ιστολογίων. http://blogs.sch.gr/  Τα εκπαιδευτικά ιστολόγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παιδαγωγική διαδικασία και να ενισχύσουν τη διδασκαλία, λόγω της διαδραστικότητας και της δυνατότητας για ομαδική εργασία που προσφέρουν.


Κατέβασμα ppt "Blogs ( ιστολόγια) To Blog or not to Blog? That is the question!! Ποιος μπορεί να έχει ιστολόγιο? Όλοι μας!! Είναι πολύ εύκολο! Γιατί να έχω ιστολόγιο?"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google