Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

WEB 2.O TOOLS Project Β 2 2 ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας 2013-14.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "WEB 2.O TOOLS Project Β 2 2 ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας 2013-14."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 WEB 2.O TOOLS Project Β 2 2 ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας 2013-14

2 Σκοπός ερευνητικής εργασίας  Η δημιουργία ενος wiki στο οποίο θα παρουσιάζονται με τη δυνατότητα συνεχούς ανανέωσης εφαρμογές WEB 2.0. Το περιεχόμενο των εφαρμογών αυτών αφορά την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία, την επαγγελματική ενασχόληση.

3 Στόχος του έργου  Να εξοικειώσει τους μαθητές στη χρήση του διαδικτύου στη γνωστική διαδικασία  Να αποτελέσει μια ακόμα αφορμή για την εξοικείωση τους στην παραγωγική χρήση του υπολογιστή  Να προάγει την αναλυτική και συνθετική ικανότητά των μαθητών καθώς θα πρέπει να αναζητούν πηγές, να σταχυολογούν και να φιλτράρουν πληροφορίες που να τις χρησιμοποιούν για τη κατασκευή δικών τους πολυμεσικών εφαρμογών

4 Ομάδα συντακτών έργου  Κατωπόδη Μυρτώ  Κερασοβίτης Ιωάννης  Κλάρκ Λενς  Κολυβά Ευφροσύνη  Κολυβά Πολυτίμη  Κονιδάρη Ελένη  Κοντογεώργης Χαράλαμπος  Κοντογιώργης Ιωάννης  Κοντογιώργης Νικόλαος  Κοντομίχη Ελένη  Κοτσοχείλη Ελένη  Κούρτη Αναστασία  Κτενά Μαρία  Λογοθέτη Βασιλική  Λογοθέτη Δήμηρα  Μαρίνου Κωνσταντίνα  Μπακομιχάλης Θωμάς  Μπτσή Αναστασία  Μπρεγκάσι Φλοριάν  Χόρτης Αλέξανδρος Υπεύθυνος καθηγητής : Παραστατίδης Παναγιώτης

5 Τι είναι ένα wiki Ένα Wiki είναι συνήθως μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και εύκολα, χωρίς να έχουν κάνει υποχρεωτικά εγγραφή. Έτσι, διευκολύνεται η συνεργασία πολλών ατόμων για τη συγγραφή έργου.

6 Χαρακτηριστικά του wiki  Συνεργατική - συμμετοχική ιστοσελίδα, το περιεχόμενο της οποίας διαμορφώνεται απευθείας από οποιονδήποτε έχει πρόσβαση σ ’ αυτή  Συγγραφή σε απλή markup language συνήθως HTML Δυνατότητα συνδεσμολογίας απεριόριστου αριθμού σελίδων  Η λειτουργία στηρίζεται συνήθως σε μοντέλο επικοινωνίας server-client  Γράφεται εξολοκλήρου από εθελοντές και το περιεχόμενο της είναι ανοιχτό σε επεξεργασία από οποιονδήποτε χρήστη

7 Γνωστά wiki...  Wikipedia ( βικιπαίδεια ) Ο καθένας μπορεί διαδικτυακά να δημοσιεύσει άμεσα περιεχόμενο, αρκεί να ακολουθήσει τους βασικούς κανόνες που καθορίζονται από την κοινότητα, π. χ., την επαληθευσιμότητα του περιεχομένου ή την αποδοχή των λημμάτων.

8 Γνωστά wiki...  Wikibooks ( Βικιβιβλία ) Μια συλλογή από ελεύθερα (libre) εκπαιδευτικά βιβλία που ο καθένας μας μπορεί να επεξεργαστεί.

9 Διαφορά wiki με blog Wiki  Πολύ γρήγορη και εύκολο επεξεργασία - προσθήκη περιεχομένου, χωρίς να είναι πάντα υποχρεωτική η εγγραφή.  Διευκολύνεται η συνεργασία πολλών ατόμων για τη συγγραφή ενός έργου Β log  Τα μηνύματα δημοσιεύονται και εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, με πρώτο το πιο πρόσφατο.  Συνήθως εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως η πολιτική ή τα τοπικά νέα.  Κάποια blogs λειτουργούν και ως διαδικτυακά ημερολόγια, ένας τρόπος προσωπικής έκφρασης για τον κάθε χρήστη.

10 Το wiki του σχολείου μας Περιέχει αναφορές για τη λειτουργία και το είδος κάποιων web 2.0 εργαλείων καθώς και δείγματα εφαρμογών. Τα web 2.0 εργαλεία επιλέχθηκαν απο την ομάδα του έργου ύστερα απο διαδικτυακή έρευνα και εκτίμηση των δυνατοτήτων τους στο πεδίο αναφοράς τους.

11 Τι είναι τα web 2.0 εργαλεία Το Web 2.0 ξεπερνά τα όρια της περιορισμένης σε έναν υπολογιστή πλατφόρμας. Ο χρήστης μπορεί να δρα στον Παγκόσμιο Ιστό όπως δρούσε μέχρι τώρα στον υπολογιστή του.  Διαδραστικότητα  Δυναμικό περιεχόμενο  Συνεργασία  Συνεισφορά  Social computing.

12 Περιήγηση στο wiki του σχολείουwiki  2lykeio-lefkadas.wikispaces.com 2lykeio-lefkadas.wikispaces.com


Κατέβασμα ppt "WEB 2.O TOOLS Project Β 2 2 ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας 2013-14."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google