Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χρήση και Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χρήση και Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χρήση και Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία

2 Web 2.0 Δίνει έμφαση στην ηλεκτρονική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χρηστών χωρίς να χρειάζεται οι χρήστες να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα υπολογιστών και δικτύων

3 Πλεονεκτήματα WEB 2.0 Ευκολία στην χρήση Χαμηλό-μηδενικό κόστος
Επικοινωνία Δημιουργία blog, website Χρήση από μη εξειδικευμένο-τεχνικό προσωπικό Πληροφορίες από διάφορες πήγες Ελευθερία λόγου Εκπαίδευση

4 Δασκαλοκεντρική αντίληψη
Ο δάσκαλος είναι αυτός που «ξέρει» και οι μαθητές αυτοί που πρέπει να «μάθουν». Ο δάσκαλος λέει στους μαθητές αυτά που «ξέρει», οι μαθητές τα ακούν (τα ξαναδιαβάζουν και στο βιβλίο) και πρέπει να τα επαναλάβουν για να διαπιστωθεί αν τα έχουν «μάθει»

5 Σήμερα οι μαθητές είναι η ψηφιακή γενιά
Οπτικά μαθητευόμενοι Χρησιμοποιούν την Τεχνολογία για να αντιπροσωπεύσουν τον εαυτό τους. Αναλυτές της πληροφορίας Παραγωγοί περιεχομένων

6 Πλεονεκτήματα από την χρήση του Web 2.0 στην εκπαίδευση
Ο μαθητής δοκιμάζει, κάνει λάθη, ξαναδοκιμάζει μέχρι να ανακαλύψει από μόνος το αυτό που επιδιώκει. Οι μαθητές και καθηγητές μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και έξω απ’ την τάξη. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού αντιστοιχεί, παιδαγωγικά, στην ενεργητική μάθηση μέσα από την ανακάλυψη. Ο μαθητής «μαθαίνει πώς να μαθαίνει»

7 Πλεονεκτήματα από την χρήση του Web 2.0 στην εκπαίδευση
Η κοινωνικοποίηση των μαθητών. Συνεργασία των μαθητών και ανταλλαγή απόψεων. Μπορείς να ψάξεις μόνος σου και να βρεις πληροφορίες που χρειάζεσαι αντί να περιμένεις τον καθηγητή πότε θα είναι έτοιμος για να σου τις πει. Δημιουργία μιας θετικής στάσης απέναντι στις κοινωνικές διαδικασίες.

8 Πλεονεκτήματα από την χρήση του Web 2.0 στην εκπαίδευση
Υποστηρίζει την ανάπτυξη κοινοτήτων μάθησης Αποτελεί θετικό κίνητρο για την ενεργό συμμετοχή στο μάθημα Ενισχύει τη σύνδεση του σχολείου με την πραγματική ζωή

9 Wiki Διεύθυνση : wikispaces.com

10 DropBox Είναι πρόγραμμα που επιτρέπει να κάνουμε κοινόχρηστο έναν ή περισσότερους φακέλους του υπολογιστή μας και να προσφέρουμε πρόσβαση σε αυτούς μέσω διαδικτύου. Προσφέρει χώρο αποθήκευσης 2 GB που αυξάνεται κάθε φορά που προσκαλούμε κάποιον φίλο στο DropBox.

11 Skype To Skype είναι μία ιδιόκτητη υπηρεσία και εφαρμογή λογισμικού μετάδοσης φωνής μέσω ενός διαδικτυακού πρωτοκόλλου. Επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους με άμεσα γραπτά μηνύματα (instant message), φωνή (voice call) και βίντεο (video call) μέσω του Διαδικτύου.

12 ooVoo Το ooVoo, το οποίο κυκλοφόρησε το 2006 και είναι παρόμοιο με το Skype, είναι επίσης μία ιδιόκτητη υπηρεσία και εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων που αναπτύσσεται σήμερα από την εταιρεία ooVoo LLC. Λειτουργεί σε πολλαπλές πλατφόρμες όπως Microsoft Windows, Mac OS X, Android και iOS. Video call – Συνομιλία μέσω βίντεο (βιντεοκλήση και βιντεο-συνδιάσκεψη) μέχρι και συνολικά έξι άτομα ταυτόχρονα!

13 Pixlr Το Pixlr είναι ένα διαδικτυακό λογισμικό επεξεργασίας γραφικών και εικόνων. Για να το χρησιμοποιήσουμε δεν χρειάζεται να το κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας αλλά το δουλεύουμε διαδικτυακά.

14 Zoho Challenge Το Zoho Challenge είναι ένα διαδικτυακό λογισμικό με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε διαγωνίσματα για τους μαθητές μας.

15 Google Docs Το κατ‘ εξοχήν διαδικτυακό συνεργατικό εργαλείο, και ίσως το παλαιότερο στο είδος τους, είναι τα Google Docs. Πρόκειται για μια δωρεάν διαδικτυακή σουίτα γραφείου και υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων που προσφέρει η γνωστή εταιρία Google. Επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την επεξεργασία κειμένων και υπολογιστικών φύλλων και τη δημιουργία παρουσιάσεων και φορμών.

16 CmapTools Εννοιολογικοί χάρτες
Ένας εννοιολογικός χάρτης (mind map) είναι ένα διάγραμμα που χρησιμοποιείται για να αναπαραστήσει λέξεις, ιδέες, εργασίες ή άλλα αντικείμενα που συνδέονται και είναι διατεταγμένα γύρω από μια κεντρική λέξη κλειδί ή μια ιδέα.

17 Eclipse Δυνατότητα δημιουργίας σταυρολέξων τα οποία μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως δραστηριότητες αξιολόγησης και εμπέδωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία

18 Wordle Διεύθυνση : wordle.net
Το Wordle (http://www.wordle.net) είναι μια δωρεάν εφαρμογή Web 2.0 που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν «σύννεφα λέξεων» (word clouds). Με τον τρόπο αυτό οπτικοποιείται η συχνότητα εμφάνισης μιας λέξης από ένα δοσμένο κείμενο, καθώς οι λέξεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης παρουσιάζονται μεγαλύτερες σε σχέση με τις υπόλοιπες

19 Jing Δυνατότητα δημιουργίας εικόνων και βίντεο αυτού που βλέπουμε στη οθόνη υπολογιστή μας. Για να το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να το εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας.

20 Doodle Διαδικτυακό λογισμικό με το οποίο προγραμματίζουμε μια δράση και μπορούν οι χρήστες να επιλέγουν διαφόρους παραμέτρους της δράσης. Εκτός από το σχεδιασμό των γεγονότων, το λογισμικό Doodle υποστηρίζει επίσης τις ψηφοφορίες γενικά. Δηλαδή οι ομάδες μπορούν βολικά να αποφασίσουν σχετικά με τις επιλογές εκτός από τις ημερομηνίες.

21 Teamviewer To TeamViewer, της εταιρείας TeamViewer GmbH (2005-Γερμανία) είναι ένα ιδιόκτητο πακέτο λογισμικού για απομακρυσμένο έλεγχο και διαμοιρασμό της επιφάνειας εργασίας καθώς και για μεταφορά αρχείων και φακέλων σε υπολογιστές.

22 Voki Δωρεάν υπηρεσία που μας επιτρέπει: Δημιουργία προσαρμοσμένων avatars. Προσθήκη φωνής στο Voki avatar μας. Δημοσίευση των Voki μας σε οποιοδήποτε blog, ιστοσελίδα ή διαδικτυακό προφίλ.

23 animoto Διεύθυνση: animoto.com
Είναι πρόγραμμα για δημιουργία βίντεο με περιεχόμενο εικόνες, αποσπάσματα βίντεο, κείμενο, ήχο. Επιτρέπει ελεύθερη χρήση για απεριόριστα βίντεο διάρκειας μέχρι 30΄΄.

24 edmodo Πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Διεύθυνση: edmodo.com
Δημιουργεί ομάδες συνεργασίας καθηγητών – μαθητών. Επιτρέπει ελεύθερη χρήση.

25 sliderocket Διεύθυνση: www.sliderocket.com
 Είναι πρόγραμμα που επιτρέπει να δημιουργήσουμε παρουσιάσεις με όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το Powerpoint ή να ανεβάσουμε στο διαδίκτυο μια παρουσίαση Powerpoint ή Googledocs.

26 Calameo Το Calameo είναι ένα λογισμικό που επιτρέπει να μετατρέψουμε οποιοδήποτε τύπου έγγραφα σε ψηφιακές δημοσιεύσεις σε σχήμα βιβλίου με εντυπωσιακές σελίδες. Είναι η ιδανική λύση για εκείνους που επιθυμούν να ενσωματώσουν ένα βιβλίο, το περιοδικό, τον κατάλογο, την εφημερίδα, το χαρτοφυλάκιο ή οποιοδήποτε είδος εγγράφου σε έναν ιστοχώρο ή blog.

27 Χρονογραμμές Dipity.com
Επιτρέπει προσθήκη μουσικής, βίντεο, φωτογραφιών, έτοιμων πηγών) και είναι δελεαστικό και ευφάνταστο για τα παιδιά. Μπορούμε να ανεβάσουμε τη χρονογραμμή και στο you tube ή σε ιστολόγιο. 

28 Ψηφιακή αφίσα glogster.com
Η λέξη glog, προέρχεται από το graphical blog. Πρόκειται για μια διαδραστική εικόνα πολυμέσων. Μοιάζει με μια αφίσα, αλλά οι αναγνώστες του glog μπορούν να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό του. Το Glogster (http://glogster.com/ ) είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν δωρεάν διαδραστικές αφίσες, ή glogs

29 Ο αναλφάβητος του μέλλοντος δε θα είναι ο άνθρωπος που δεν ξέρει να διαβάζει. Θα είναι εκείνος που δε θα ξέρει πώς να μαθαίνει.


Κατέβασμα ppt "Χρήση και Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google