Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το U4energy είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το U4energy είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το U4energy είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

2 Διαγωνιστικές Κατηγορίες • Μέτρα Ενεργειακής Εξοικονόμησης στο Σχολείο •Βέλτιστες Παιδαγωγικές Δράσεις για την Αφύπνιση Αναφορικά με τη Χρήση της Ενέργειας •Καλύτερη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Αφύπνισης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας

3 Κατηγορία Γ΄ Καλύτερη εκστρατεία ενημέρωσης και αφύπνισης για την εξοικονόμηση ενέργειας Στόχος: Οι συμμετέχοντες να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν καινοτόμες και δημιουργικές εκστρατείες, για να προάγουν την ενεργειακή αποδοτικότητα στο σχολείο ή/και στην κοινότητά τους.

4 Η ανάπτυξη της Εκστρατείας ακολουθεί τον κύκλο:  Σχεδιασμός –προσδιορισμός στόχων και δραστηριοτήτων της εκστρατείας  Εφαρμογή-εκτέλεση σχεδίου  Αξιολόγηση-μεθοδολογία για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων Κατηγορία Γ΄ Καλύτερη εκστρατεία ενημέρωσης και αφύπνισης για την εξοικονόμηση ενέργειας

5 Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας οι συμμετέχοντες θα πρέπει να: • Προσδιορίσουν ιδέες και δράσεις για τη διεξαγωγή μιας εκστρατείας ενημέρωσης και αφύπνισης στο σχολείο, τη γειτονιά, την κοινότητα • Κινητοποιήσουν την κοινότητά τους, προσεγγίζοντας τις τοπικές αρχές, διενεργώντας συνεντεύξεις, επικοινωνώντας με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο της εκστρατείας • Αποδώσουν λεπτομερώς τους στόχους και τις δράσεις σε ένα Σχέδιο Εκστρατείας. Κατηγορία Γ΄ Καλύτερη εκστρατεία ενημέρωσης και αφύπνισης για την εξοικονόμηση ενέργειας Τι πρέπει να κάνω???

6 Απαραίτητο Υλικό  Για τη συμμετοχή σε κάθε κατηγορία του διαγωνισμού, απαιτείται ορισμένο υλικό κατά την υποβολή των πληροφοριακών στοιχείων. Σχέδιο εκστρατείας Πρόκειται για έγγραφο που περιγράφει τα μείζονος σημασίας σημεία της εκστρατείας σας – τους στόχους, το κοινό, τα μηνύματα, τα εργαλεία, το πρόγραμμα και τη μέθοδο αξιολόγησης που χρησιμοποιείτε. Τα μέσα επικοινωνίας μπορεί να περιλαμβάνουν κάθε μορφής γραπτή, προφορική και ηλεκτρονική αλληλεπίδραση με το κοινό. Επίσης, τα εργαλεία μπορούν να συνίστανται μεταξύ άλλων από διαδικτυακή επικοινωνία, έντυπες εκδόσεις, βίντεο, παρουσιάσεις power point, εικόνες, έρευνες, κ.ά. Ερωτηματολόγιο Ένα σύνολο ποιοτικών και ποσοτικών ερωτήσεων θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να στοχαστούν αναφορικά με τη χρήση ενέργειας στην οποία προβαίνουν και να ελέγξουν πώς η συμπεριφορά τους εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις καλύπτουν ποικίλα θέματα σχετικά με την ενέργεια, που περιλαμβάνουν τη θέρμανση, το φωτισμό, τη μεταφορά και τη διαχείριση πόρων και υλικών.

7 Ωραία! Ξεκινάμε?? Ναι άλλα πως θα τα φτιάξουμε όλα αυτά?? Είναι πολλά. Πρέπει να κάνουμε καλή οργάνωση και ταυτόχρονα να τα παρουσιάσουμε όμορφα. Επίσης πρέπει να συνεργαζόμαστε. Να συζητάμε πρώτα και μετά να χτίζουμε μαζί. Μακάρι να υπήρχε ένα εργαλείο που να μας βοηθούσε να κάνουμε όλα αυτά…. Υπάρχει??

8

9

10 • Πρόκειται για ένα τύπο ιστοσελίδας που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή ειδάλλως να επεξεργαστούν όλο το περιεχόμενο, πολύ γρήγορα και εύκολα, μερικές φορές χωρίς ανάγκη να γίνει εγγραφή χρήστη. • Ένα σύστημα wiki μπορεί επίσης να περιλάβει διάφορα εργαλεία, που σκοπό έχουν να παρέχουν στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να παρακολουθούν τη συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση του wiki καθώς επίσης και ένα χώρο για να συζητούν και να επιλύουν πολλά ζητήματα. Τι είναι το Wiki;

11 Wikipedia: Η μεγαλύτερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια  Είναι η μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή εγκυκλοπαίδεια στο internet, με έναν αριθμό λημμάτων που συναγωνίζονται επάξια αυτόν πολλών ”παραδοσιακών” εγκυκλοπαιδειών, όπως της Brittanica. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, η Wikipedia (ή Βικιπαίδεια) κατάφερε να ξεπεράσει τα 1.000.000 άρθρα στην αγγλική γλώσσα.  Ο μεγάλος αριθμός λημμάτων οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στον αριθμό των… συγγραφέων της εγκυκλοπαίδειας, που είναι, εν δυνάμει, όλοι οι χρήστες της. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε το επιθυμεί, μπορεί να διορθώσει ένα άρθρο, να προσθέσει πληροφορίες ή να δημιουργήσει εξαρχής ένα λήμμα που δεν υπάρχει στην εγκυκλοπαίδεια.

12

13  Η υπηρεσία Wikispaces (http://www.wikispaces.com/), παρέχει μια από τις καλύτερες λύσεις για εύκολη και γρήγορη υλοποίηση ενός Wiki, και στο άρθρο αυτό θα γνωρίσουμε τα βασικά της χαρακτηριστικά καθώς και έναν αναλυτικό οδηγό χρήσης της που επιτρέπει την εύκολη υλοποίηση Wikis.http://www.wikispaces.com/  Όλα τα Wikis που δημιουργείται στα Wikispaces παρέχουν:  Εύκολη συγγραφή σελίδων  Απεριόριστο αριθμό μελών  Απεριόριστο αριθμό σελίδων  2+ GB αποθηκευτικό χώρο  Ενσωματωμένους χώρους συζήτησης (forum)  Άμεση υποστήριξη. Παράδειγμα 1 Παράδειγμα 2 Το Wiki mas! Το Wiki mas!

14 Συζήτηση

15

16

17

18

19

20 Εννοιολογικοί Χάρτες (Cmap) Ένας εννοιολογικός χάρτης χρησιμοποιείται για τη συλλογή, εξερεύνηση και ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης. Αποτελείται από κόμβους (nodes), κελιά (cells) που περιέχουν έννοιες, στοιχεία, ή ερωτήσεις, και συνδέσμους. Οι σύνδεσμοι φέρουν τίτλο που εξηγεί τη σχέση ανάμεσα στους κόμβους και δείχνουν την κατεύθυνσή τους με βέλος που δείχνει την κατεύθυνση της σχέσης και μπορεί να διαβαστεί σαν μια πρόταση,

21

22 Εικόνες και Γραφικά http://www.tagxedo.com/app.html Animations http://www.doink.com/create

23 Δημιουργία Logo http://www.logoease.com/LogoEase.aspx

24 Δημιουργία Video Φωτογραφίες

25 Ερωτηματολόγια - Quiz

26 Δημιουργία Comic

27 Δημιουργία τρισδιάστατου e-book

28 Αρμοδιότητες 1.Διαχείριση Wiki 2.Logo και Animation 3.Comic 4.Εικόνες και γραφικά 5.Βίντεο και Φωτογραφίες (επεξεργασία) 6.Εισαγωγική σελίδα (Φωτογραφίες, Τοποθεσία σχολείου, Περιγραφή) 7.Έρευνα (ερωτηματολόγια, αξιολόγηση, γραφήματα) 8.Παρουσιάσεις και άρθρα 9.Πειράματα 10.Μεταφράσεις 11.Άλλες προτάσεις

29


Κατέβασμα ppt "Το U4energy είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google