ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Προώθηση Καινοτομίας Συμβολή στην Αντιμετώπιση της Κρίσης
Advertisements

« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Στόχος του προγράμματος
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ – ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CREATIVE INDUSTRIES ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ- ΒΙΟΠΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.
«Προετοιμασία για καριέρα ως επιχειρηματίας ή αυτοαπασχολούμενος» Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος καθηγητής.
Επιχειρηματικό Σχέδιο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ "ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ"
Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα
Αναγνώριση της Ευκαιρίας Η μετάλλαξη του ερευνητικού αποτελέσματος σε οικονομικό Δρ. Ηρακλής Ι. Γωνιάδης Οικονομολόγος/ Επιχειρηματίας 1.
Ελληνικές Βιβλιοθήκες Συνολική Παρουσίαση Θέσεων Ομάδα Εργασίας Δημοσίων Βιβλιοθηκών Ιανουάριος 2011.
Μικροδιδασκαλία: Παρουσίαση Επιχειρηματικού Σχεδίου με τίτλο:……
Χαλκιδική 8/9 Ιουλίου 2006 Κ. Κοκκινοπλίτης Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας Σχεδιασμού & Κατάρτισης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΡΟΤΥΠΑ.
Η καινοτομία στις επιχειρήσεις: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η καινοτομία στις λειτουργίες Γεωργιάδης Πάτροκλος, Επίκουρος.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ • αναγκάζει τους επιχειρηματίες να σκεφτούν τα σημαντικά ζητήματα μιας επιχείρησης. • εξετάζει όλες.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ» Σύγχρονες υποδομές για μία ανταγωνιστική βιομηχανία 4 Αυγούστου 2009.
Στόχοι, μεθοδολογία, διαδικασίες Μιχάλης Μεταξάς Innovatia ΕΠΕ, Σύμβουλος Διαχείρισης Έργου.
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
Νέος Επενδυτικός Νόμος Ανάπτυξη στην πράξη – Απάντηση στην κρίση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Δεκέμβριος 2006 Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Μονάδα Οργάνωσης & Διαχείρισης ΚΠΣ Α.Ε. ΠΕΔΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ.
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
ΔΙΟΙΚΗΣΗ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, αναμένεται να παρουσιάσουν ζήτηση μέχρι το 2020 Πηγή:
Δυνατότητες Ανάπτυξης Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ηπείρου Βίλλης Μάριος Διευθυντής Ε.ΤΕ.Π.Η. Α.Ε.
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
ΠOΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; Σχετικά με την εταιρεία μας παρέχουμε εξελιγμένες λύσεις για την οργάνωση επιχειρήσεων, μοναδικές προτάσεις μάρκετινγκ με τα προνόμια που.
Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Προγράμματα Εκσυγχρονισμού των Επιχειρήσεων 24 Ιουνίου 2009.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
ΜΕΛΛΟΥ ΡΟΖΑ – ΜΑΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύνδεση Έρευνας και Παραγωγής – Συνεργασία ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ερ. Φορέων με Παραγωγικές Μονάδες, Διοίκηση και Διαχείριση.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ RESTART GREECE Κεντρική Μακεδονία, Κιλκίς 22-23/01/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Ηγεσία βασισμένη στην Αξία Νικόλαος Καρανάσιος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Επίκουρος Καθηγητής Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας Σερρών Γενικός Διευθυντής.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ MARKETING
Επιχειρηματικο σχεδιο (business plan)
2η ΠΑΔ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 1η τάξη ΕΠΑγγελματικού Λυκείου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Μιχάλης Μιχαλόπουλος Οικονομολόγος
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
Νίκος ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΗΣ Ευρωσύμβουλοι Α.Ε..  Συμβουλευτική επιχειρηματικότητας ανέργων και νέων επιστημόνων  Συμβουλευτική κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Σχολή Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών
Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής 23/10/091 Νικόλαος Καρανάσιος - Επίκουρος Καθηγητής.
ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
22/02/2006 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης Αναπλ. Πρόεδρος Τμ. Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Οικονομικό.
Η στρατηγική αναλυση του εσωτερικού περιβάλλοντος. Παρουσίαση, Δρ. Δημήτρης Λαμπρουλης.
ΕΡΓΑΣΙΑ Επιχειρηματικό Σχέδιο. Σκοπός Κατάρτιση συνοπτικού επιχειρηματικού σχεδίου για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.
[Επωνυμία Εταιρίας] Επιχειρηματικό Σχέδιο. Δήλωση Αποστολής  Μια ξεκάθαρη δήλωση της μακροπρόθεσμης αποστολής της εταιρίας μας. Χρησιμοποιούμε λέξεις.
Νικόλαος Καρανάσιος - ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ Τέρμα Μαγνησίας Σέρρες ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ.
ΟΡΙΣΜΟΣ Λογιστική είναι ο κλάδος της εφαρμοσμένης Οικονομικής επιστήμης που ασχολείται με την ανάλυση, κατάταξη, καταγραφή και συσχέτιση των οικονομικών.
Οι θέσεις του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και του Βιοτεχνικού Πάρκου Ρεθύμνης Α.Ε για το Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας Κρήτης Αποτελέσματα ανοικτής διαβούλευσης.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
Αγορά Εργασίας - Καινοτομία στην Οικονομία της Γνώσης
Οδηγός Παρουσίασης Επιχειρηματικής Ιδέας
Προϊόν - Υπηρεσίες και Διανομή
Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικότητα: Θεωρία και Πράξη
Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων
ΠαρουσΙαση επιχειρηματικοΥ σχεδΙου
ΟΡΙΣΜΟΙ Επιστήμη Το σύνολο συστηματικών και επαληθεύσιμων γνώσεων, καθώς και η έρευνα αυστηρώς καθορισμένων πεδίων του επιστητού με συγκεκριμένες και.
PROJECT Β! ΛΥΚΕΙΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων και Προδιαγραφές Υλικού και Λογισμικού
Η έννοια της επιχείρησης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 3 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Καινοτομία είναι η εισαγωγή μιας σημαντικής αλλαγής: Στα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Στη μέθοδο παραγωγής Στην οργάνωση της επιχείρησης Στον τρόπο εμπορίας και χρηματοδότησης των καταναλωτών Καινοτομία είναι η ανατροπή μιας κατεστημένης άποψης για ένα προϊόν, μια υπηρεσία, ή μια παραγωγική , ή διοικητική, ή εμπορική διαδικασία Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής 2

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Ριζοσπαστική καινοτομία (συνολική ανατροπή κατεστημένων απόψεων) [Radical Innovation] Σταδιακή Καινοτομία (μερικές ανατροπές κατεστημένων απόψεων, που εφαρμόζονται σταδιακά) [incremental Innovation] Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής 3

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Η εφαρμογή μιας νέας τεχνολογίας για σκοπούς που δεν είχε εφαρμοστεί άλλοτε, είναι καινοτομία. Κάθε εφαρμογή νέας τεχνολογίας δεν είναι καινοτομία, εφόσον ήδη εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο από άλλες επιχειρήσεις. Η τεχνολογική καινοτομία αποτελεί ευκαιρία για την κάθε επιχείρηση ώστε να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της Η Τεχνολογική καινοτομία δεν είναι αναγκαστικά προϊόν της εφαρμοσμένης έρευνας, ούτε η εφαρμοσμένη έρευνα καταλήγει αναγκαστικά σε καινοτομία. Η τεχνολογική καινοτομία δεν είναι η ανακάλυψη μιας νέας τεχνολογίας, αλλά η νέα χρήση τεχνολογιών (μπορεί να είναι περισσότερες από μία), που ήδη υπάρχουν, ή και χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς (για παράδειγμα, η συνένωση σε ένα κινητό τηλέφωνο της ψηφιακής φωτογραφίας και της δυνατότητας αποθήκευσης αρχείων). Η έννοια της τεχνολογίας δεν χαρακτηρίζεται υποχρεωτικά από τις λεγόμενες «νέες» ή «υψηλές» τεχνολογίες, που τελευταία έχουν ως επίκεντρο τη νανοτεχνολογία, τη βιολογία και την πληροφορική. Τεχνολογίες που φαίνεται ότι έκλεισαν τον κύκλο της χρησιμότητάς τους πριν πολλά χρόνια, μπορούν να βρουν νέες χρήσεις και να αποτελέσουν μοχλό της καινοτομίας. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής 4

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Διαφορές: Η διαδικασία επιβεβαίωσης της επιστημονικής υπόθεσης περιλαμβάνει, αναγκαστικά, την αναφορά σε προηγούμενες δημοσιευμένες μεταξύ αιτίων και αποτελεσμάτων. Η επιχειρηματική υπόθεση περιλαμβάνει μια μοναδική ερμηνεία των δημοσιευμένων παρατηρήσεων για τις δημογραφικές και οικονομικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών. Η επιστημονική υπόθεση μπορεί να οδηγήσει σε έρευνα που θα έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη της υπόθεσης . Η επιχειρηματική υπόθεση δεν υλοποιείται εφόσον δεν είναι πειστική η πιθανότητα επιτυχίας. Η επιβεβαίωση ή η απόρριψη μιας επιστημονικής υπόθεσης είναι ανεξάρτητη από τον τόπο ή το χρόνο της έρευνας. Η ίδια επιχειρηματική υπόθεση που απορρίπτεται σε ένα τόπο ως ανέφικτη, μπορεί να αποτελεί ευκαιρία σε άλλο τόπο ή σε άλλο χρόνο. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής 5

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Ομοιότητες: Πρόκειται για υποθέσεις οι οποίες έχουν πιθανότητες επιβεβαίωσης ή απόρριψης. Πριν την έναρξη της έρευνας ή την ανάληψη της επιχειρηματικής δράσης , προηγείται διερεύνηση των δυνατοτήτων υλοποίησης. Οι υποθέσεις διατυπώνονται για την επίτευξη συγκεκριμένου σκοπού. Οι Επιστημονικές, προκειμένου να προστεθούν νέες επιστημονικές γνώσεις, οι Επιχειρηματικές, προκειμένου να αποκτάται αυξανόμενο εισόδημα και να αυξάνεται η αξία της περιουσίας που έχει διατεθεί, οι Επιχειρησιακές (δηλαδή δημοσίου συμφέροντος) προκειμένου να αυξάνεται η εκλογική βάση των πολιτικών προσώπων. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής 6

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Μετά τον έλεγχο της εφικτότητας της επιχειρηματικής υπόθεσης και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων, η ομάδα των επενδυτών πρέπει να προβεί σε μια λιτή διατύπωση της επιχειρηματικής ιδέας (12 με 18 λέξεις), ώστε: Να γίνεται άμεσα κατανοητή από όλους όσους θα κληθούν να συνεργαστούν για την υλοποίησή της. Να μπορεί να απομνημονεύεται, ώστε να μη χρειάζεται συνεχής αναφορά σε ένα μακροσκελές κείμενο. Να μη χρειάζεται αναθεωρήσεις, έστω και αν αναθεωρείται το ίδιο το Επιχειρηματικό Σχέδιο. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής 7

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Το προϊόν ή η υπηρεσία (τι θα πουλάμε, δηλαδή). Την αγορά στόχο (σε ποιους απευθύνεται το προϊόν ή η υπηρεσία). Τον χώρο στον οποίο θα γίνεται η παραγωγή των προϊόντων (θα παράγονται από την επιχείρηση, θα αγοράζονται ημιέτοιμα, ή θα αγοράζονται έτοιμα και θα μεταπωλούνται) Θα σχεδιάζονται από την ίδια την επιχείρηση ή θα παράγονται με σχέδια τρίτων. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής 8

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Σχεδιασμός και παραγωγή ηλιακών συλλεκτών παραγωγής ηλεκτρισμού στη Θεσσαλονίκη. Παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης πολυκατοικιών στην πόλη των Σερρών. Σχεδιασμός, εγκατάσταση και συντήρηση τοπικών ευρυζωνικών δικτύων. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής 9

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Προτάσεις από τις οποίες προκύπτει η πιθανότητα επιτυχίας. Λεπτομέρειες για την εφαρμογή του σχεδίου. Πληροφορίες σχετικές με το απαραίτητο ή διατιθέμενο κεφάλαιο. Πληροφορίες για την ομάδα των επενδυτών (ή τον επενδυτή). Τεχνικά στοιχεία του προϊόντος, της υπηρεσίας ή της διαδικασίας Είναι δυνατή η παράθεση χρονικών ορίων (για παράδειγμα 2007-2015) Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής 10

Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής Μεταβολή της επιχειρηματικής ιδέας σημαίνει την εκπόνηση ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου. Αναδιατύπωση της επιχειρηματικής ιδέας είναι δυνατή, χωρίς να μεταβάλλεται το νόημα, προκειμένου να γίνεται περισσότερο κατανοητή και ευκολότερα απομνημονεύσιμη. Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής 11