ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ '6 Δήμητρα Σταύρου Β'1 Ελένη Θεοφάνους Β '1 Ευαγγελία Χαραλάμπους Β'3 Κάλλια Γρηγορίου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και τα άτομα με αναπηρία.
Advertisements

Δημοτικο σχολειο δροσιασ κ.α΄
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ.
Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων Προαγωγής Υγείας
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
 Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τον αθλητισμό, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλλα και στο τρόπο.
Project Β’ Τετραμήνου Ομάδας Αθλητισμού και Εφήβων
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΦΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ~ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ~ ~ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ~
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΤΟΥ 10 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
ΑΠ Βεζυρίδης Θ. Γεωργιάδης Δ. Μπορομπόκα Στ. Χριστοπούλου Ε.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
Χρυσοστόμου Χρυσόστομος (MSc)
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
Ορισμός της διδασκαλίας Οι ενέργειες και οι χειρισμοί, στους οποίους προβαίνει ο εκπαιδευτικός για να βοηθήσει το μαθητή στην οικειοποίηση γνώσεων και.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
Γ.ΕΛ Ευκαρπίας Ερευνητική Εργασία(Α2) Ερωτηματολόγιο για Αερόβια Άσκηση Ομάδα : Ανώνυμοι Σχολ.Έτος :
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
Δεδομένα σχετικά με τον πόνο και τον τραυματισμό!
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
Η Άσκηση ως Θεραπευτική Αγωγή σε Ασθενείς με Καρδιοπάθεια
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟΔΟΣΗ σε ΚΡΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Άσκηση και Διατροφή. Η άσκηση ωφελεί κάνει όμορφο κορμί Αρκεί να σκεφτείς τα θαύματα που κάνει για σένα : Βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος:φτιάχνει.
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό κάποιου που δεν γυμνάζεται όταν ακούει τη λέξη 'άσκηση' είναι κούραση, πόνος, ταλαιπωρία. Κι όμως ξεχνάμε.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Η ΈΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΛΟΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ’ ΤΑΞΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΣΤΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Επηρεάζοντας έμμεσα το πρόβλημα
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ η φυσική προετοιμασία των παικτών η ψυχοπνευματική τους προετοιμασία η εκμάθηση της βασικής τεχνικής η θεμελίωση.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 4: Άσκηση, ποιότητα ζωής και λειτουργικότητα στην τρίτη ηλικία Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 2: Άσκηση και ψυχολογικές παράμετροι Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης.
Γίνε ειδικός στις ΟΒΕΑ.
Στέλιος Μητρόπουλος Α2 Εργασία για τον όμιλο φυσικής αγωγής
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
PROJECT Β’ΛΥΚΕΙΟΥ Τμήμα β2 Υπεύθυνη καθηγητρια Πίτσου Διαμάντω ΠΕΟ4.01
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Γίνε ειδικός στις ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση και την εμφάνιση
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Project B3 Τορομάνι Εριόνα Τσεσμετζή Μαρία-Ζωή Τσιπώτη Μαρία
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ και ΥΓΕΙΑΣ
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 08:30-09:30 09:00-10:00 09:30-10:30 10:00-11:00
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ '6 Δήμητρα Σταύρου Β'1 Ελένη Θεοφάνους Β '1 Ευαγγελία Χαραλάμπους Β'3 Κάλλια Γρηγορίου Β '6 Κλεοπάτρα Χαπελή Β '1 Μαρία Πρατζιώτη Β '1 Νίκη Χαραλάμπους Β '6 Παναγιώτα Αγγελή Β '1

Αποφασίσαμε ότι θα ασχοληθούμε με την άσκηση στο πρόγραμμα αυτό. Αρχίσαμε να βρίσκουμε πληροφορίες για τα οφέλη της άσκησης. Κάναμε τα ερωτηματολόγια Δόθηκαν ερωτηματολόγια στους συμμαθητές μας για να δούμε κατά πόσο γυμνάζονται. Φτιάξαμε μια πινακίδα με τα θετικά της άσκησης. Παρουσιάσαμε την παρουσίαση αυτή. Παίξαμε ένα θεατράκι με μήνυμα ότι πρέπει να γυμναζόμαστε.

Μέρα ημερίδας ΕΥ ΖΗΝ Φορέσαμε τις μπλούζες που κάναμε. Μπήκαμε στο λεωφορείο. Πήγαμε στη δημοσιογραφική εστία. Προβάλαμε αυτή την παρουσίαση. Παρακολουθήσαμε τη δουλειά των υπόλοιπων σχολείων. Φάγαμε όλοι μαζί σ ε μία ταβέρνα. Επιστρέψαμε πίσω στο σχολείο.  Περάσαμε υπέροχα!!!

Τα οφέλη της άσκησης 1.Προστατεύουμε καλύτερα την υγεία μας. 2.Η γυμναστική μπορεί να συμβάλλει στη φυσική και πνευματική ευεξία. 3.Καλύτερη απόδοση σε πολλούς τομείς. 4.Αναπτύσσει την αντοχή. 5.Ελέγχει το βάρος μας. 6.Αυξάνει τη διάρκεια ζωής. 7.Μειώνει τις πιθανότητες για αρκετές αρρώστιες.

Τα οφέλη της άσκησης 1.Αναπτύσσει τη δύναμή μας. 2.Βελτιώνει την ψυχολογική μας κατάσταση. 3.Ανανεώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό με αποτέλεσμα να γίνεται περισσότερο αποτελεσματικός. 4.Διευκολύνει τις φυσιολογικές λειτουργίες. 5.Μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων στη δουλειά. 6.Βοηθάει να παίρνουμε ευκολότερα αποφάσεις.

Τα οφέλη της άσκησης 1.Αναπτύσσει την προσοχή, την ταχύτητα αντίληψης και αντίδρασης, την παρατηρητικότητα, τη μνήμη. 2.Αναπτύσσει την κοινωνικότητα, την πειθαρχία, την πρωτοβουλία, την ψυχραιμία, την ευγένεια, την εντιμότητα κ.ά. 3.Βοηθά στην διόρθωση του βαδίσματος. 4.Βοηθά στην ανάπτυξη του συνόλου της προσωπικότητας. 5.Βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες, της κατάθλιψης κ.ά.

Τα οφέλη της άσκησης 1.Από τον καιρό του Ιπποκράτη συνιστάται ως αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης πολλών ασθενειών. 2.Μπορεί να θεραπεύσει ως ένα βαθμό σε ορισμένες αναπηρίες. 3.Βοηθά το σώμα να ξαναβρεί γρήγορα τη φόρμα του. 4.Μειώνει το ποσοστό λίπους στο σώμα.

Τα οφέλη της άσκησης 1.Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό. 2.Η συχνή γυμναστική ρυθμίζει την όρεξη, επηρεάζει το μεταβολισμό, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και καίει αρκετές θερμίδες. 3.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για θεραπευτικούς σκοπούς. 4.Βελτιώνει τον ύπνο. 5.Βοηθάει ενάντια στην κατάχρηση ουσιών.

Τα πλεονεκτήματα της άσκησης 1.Μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα χόμπι. 2.Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή σ’οποιοδήποτε χώρο.

Χάστε θερμίδες με  Μπάσκετ  584 θερμίδες την ώρα  Τένις  584 θερμίδες την ώρα  Ποδόσφαιρο  600 θερμίδες την ώρα  Βόλεϊ  300 θερμίδες την ώρα  Αερόμπικ  (ανάλογα με την ένταση)  Διάδρομος  (ανάλογα με την ένταση)  Ποδήλατο  550 θερμίδες την ώρα  Σχοινάκι  700 θερμίδες την ώρα

Τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων σε γραφική παράσταση

Προτιμώ Γαλάζιο: Να βλέπω τηλεόραση Βυσσινί: Να διαβάζω Κίτρινο: Να αθλούμαι

Γυμνάζομαι Γαλάζιο : Τρεις φορές την εβδομάδα Κίτρινο: Δύο φορές την εβδομάδα Βυσσινί: Μία φορά την εβδομάδα Γαλάζιο: Καθημερινά Κόκκινο: Καθόλου Λιλά: Τέσσερεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα

Πού γυμνάζεσαι; Γαλάζιο: Στο σχολείο Κίτρινο: Στο σπίτι Βυσσινί: Στο κολυμβητήριο Γαλάζιο: Στο γυμναστήριο Μοβ: Πουθενά Μπλε: Άλλο Κόκκινο: Στον αθλητικό σύλλογο του χωριού μου Λιλά: Στη γειτονιά

Προτιμώ να γυμνάζομαι Βυσσινί: Σε ατομικά αθλήματα Γαλάζιο: Σε ομαδικά αθλήματα

Το άθλημα που μου αρέσει είναι Γαλάζιο: Το ποδόσφαιρο Κόκκινο: Άλλο άθλημα Λιλά: Το τένις Γαλάζιο : Η κολύμβηση Κίτρινο: Η πετοσφαίριση (βόλεϊ) Βυσσινί: Η καλαθοσφαίριση (μπάσκετ)

Η γυμναστική Γαλάζιο: Κάνει καλό στην υγεία μου Κίτρινο: Δεν επηρεάζει την υγεία μου Βυσσινί: Κάνει κακό στην υγεία μου

Η γυμναστική Βυσσινί: Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή μου Γαλάζιο: Δεν μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση μου με κανένα τρόπο Κίτρινο: Μπορεί να χειροτερέψει την εμφάνισή μου

Με τους φίλους μου Μπλε : Παίζουμε ομαδικά αθλήματα Γαλάζιο: Παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια Κίτρινο: Βλέπουμε τηλεόραση Βυσσινί: Ασχολούμαστε με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή

Η συχνή γυμναστική μπορεί να βελτιώσει την απόδοση Γαλάζιο: Συμφωνώ Βυσσινί: Δε συμφωνώ

Η γυμναστική Γαλάζιο: Ανεβάζει τη διάθεσή μου Κίτρινο: Δεν επηρεάζει τη διάθεσή μου με κανένα τρόπο Βυσσινί: Κατεβάζει τη διάθεσή μου

Η γυμναστική Γαλάζιο: Αυξάνει την αυτοπεποίθησή μου Κίτρινο: Δεν επηρεάζει την αυτοπεποίθησή μου με κανένα τρόπο Βυσσινί: Μειώνει την αυτοπεποίθησή μου

ΕΥ ΖΗΝ  Μπορείτε να βρείτε την παρουσίασή μας καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές μας στο πρόγραμμα αυτό στην ιστοσελίδα: