Παιδιά σκλάβοι: τα «αναλώσιμα» του κόσμου; Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, σήμερα υπάρχουν στον κόσμο 27 εκατομμύρια σκλάβοι, διπλάσιοι από όσοι υπολογίζεται.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Λαφαζάνη Τέτα Μακρή Παναγιώτα ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.
Advertisements

Τα πολιτεύματα της αρχαίας Ελλάδας
Ιστορίες Καθημερινής Επισφάλειας νο2.
1. 2 Ο καιρός τρελάθηκε! Η υπερθέρμανση του πλανήτη, για την οποία συχνά γίνεται λόγος, σημαίνει ότι ο πλανήτης μας θερμαίνεται και η μέση θερμοκρασία.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ.
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
Μαθαίνοντας να παίρνουμε...
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΟΝ 20ο ΚΑΙ 21ο ΑΙΩΝΑ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
Ποιος ζει σε τέτοιο σπίτι; ε
ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Listen to her story… ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ… Επιμέλεια: Ζερβάκη Μαρία Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θωμά.
Ανθρώπινα Δικαιώματα.
1.1 Η οικογένεια- Η ελληνική οικογένεια
Ανθρώπινα Δικαιώματα.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία, με στόχο.
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020 ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ Προχωράμε….. Καλώς ήρθατε.
Τα επαγγελματικά πρότυπα των μαθητών της Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου ως κίνητρα των μελλοντικών επαγγελματικών τους στοχοθετήσεων Στέλιος Κ. Κρασσάς.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
21. Άγχος, μοναξιά και περιθωριοποίηση
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ.
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΕΜΠΑ Το παραμύθι του 2 ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια της δράσης «όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους». ( Τα παιδιά.
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
1ο ΓΕΛ Μεγάρων Ερευνητική Εργασία στο «Χάσμα Γενεών» με θέμα «Χάσμα Γενεών και ο Θεσμός της Οικογένειας» Ομάδα «Green Day» Βαρθολομαίος Γιάννης Ζαχαρόπουλος.
BULLYING Σταμάτα τώρα πριν δημιουργήσεις ψυχολογικό τραύμα.Yπάρχουν πολλές μορφές BULLYING.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
Το δίδαγμα μιας πεταλούδας.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΧΡΗΣΤΗ» Β’ ομάδα:Λιόλιου Αρετή, Ματσούκα Αντωνία,
ΟΙΚΟΠΕΔΟ Οικόπεδο = ένα κομμάτι γης, το οποίο είναι οικοδομήσιμο. Ο θείος μου έχει ένα οικόπεδο με δέντρα, στο οποίο πηγαίνουμε συχνά.
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ- ΕΙΡΗΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΘΗΝΑ ΠΕΪΟΥ.
Η ζωή στα χρόνια της μητέρας μου!!!!!!!
Επισκέψεις τα Χριστούγεννα προσαρμογή από: Χριστίνα Γκριτζιώτη
Εργασία Λογοτεχνίας “Η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή” Από τους μαθητές:
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
3η εργασία: «ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΥΦΑΝΤΡΑ
Πολλοί άνθρωποι που είναι φτωχοί κλέβουν μαγαζιά και σπίτια για να μαζέψουν χρήματα για τα οικονομικά τους προβλήματα!
Οι μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Όλο και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο ζει σε τεράστιες πόλεις Πόλεις άνω των 10 εκατ. κατοίκων τις ονομάζουμε.
Ένα γράμμα για την Ιωάννα Χατσίκου Ιωάννα
17/9/15 ΣΤ2. Το όνομα του συγγραφέα είναι Γουέντι Σμιθ.
Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Από την Παρασκευή Σιδερά
Η ζωή των δουλοπάροικων
ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ερευνητική εργασία Ερευνητική ομάδα: Υπεύθυνη καθηγήτρια:
Η ελληνική οικογένεια σήμερα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Η οικογένεια - Η ελληνική οικογένεια
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η κατανομή του πληθυσμού της Γης
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία
Το δίδαγμα μιας πεταλούδας.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Οι συνθήκες ζωής των υποδούλων. Εν.2 κεφ.2 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Η εκπαίδευση στο Βυζάντιο Κεφ. 12 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παιδιά σκλάβοι: τα «αναλώσιμα» του κόσμου; Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, σήμερα υπάρχουν στον κόσμο 27 εκατομμύρια σκλάβοι, διπλάσιοι από όσοι υπολογίζεται να μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του υπερατλαντικού δουλεμπορίου και περισσότεροι από ποτέ.

Γκάνα: Από το Ελμίνα στους καταυλισμούς «μαγισσών» Στο οχυρό Ελμίνα στη Γκάνα, η μυρωδιά στα μπουντρούμια των σκλάβων είναι ακόμη έντονη. Από αυτό το λιμάνι, ένα από τα μεγαλύτερα σημεία δουλεμπορίου στον πλανήτη, εκατομμύρια άνθρωποι στοιβάχτηκαν και μεταφέρθηκαν σε άθλιες συνθήκες στον «Νέο Κόσμο». Αν και το «Υπεραντλαντικό δουλεμπόριο» έχει σταματήσει χρόνια πριν, η σκλαβιά στη Γκάνα υπάρχει ακόμη. Στους καταυλισμούς «μαγισσών» βόρεια της χώρας, περίπου 2000 γυναίκες και παιδιά αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς αμοιβή για λογαριασμό των «Μεγάλων Μάγων». Η Λαμινάτου είναι μόλις 14 και ζει εξόριστη όπως και η γιαγιά της στον καταυλισμό «μαγισσών» Κούκουο. Δεν πάει στο σχολείο, δουλεύει κάθε μέρα.

Ινδία: Η θλιβερή πρωτιά Στην Ινδία των καστών, η κάθε οικογένεια κληρονομεί όχι την περιουσία των γηραιότερων, αλλά το χρέος τους. Έτσι πολλά παιδιά και ιδιαίτερα κορίτσια καταλήγουν να αποπληρώνουν με τη ζωή τους το χρέος των παππούδων ή των γονιών τους. Πολλές φορές οι οικογένειες εξαπατώνται, άλλες φορές απλά ενδίδουν στις προσφορές των σύγχρονων δουλεμπόρων, ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση. Τα παιδιά δουλεύουν ως οικιακοί βοηθοί, ως εργάτες σε χωράφια και εργοστάσια και τις περισσότερες φορές πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τα νέα τους «αφεντικά» ή τους πελάτες τους. Υπολογίζεται ότι στην Ινδία κατοικούν οι περισσότεροι σκλάβοι στον πλανήτη.

Πακιστάν: Παιδιά στη σκόνη Η Rabia είναι 8 ετών. Δουλεύει φτιάχνοντας τούβλα. Η Rabia δουλεύει 80 ώρες την εβδομάδα, σε καθεστώς δεσμευμένης εργασίας σε ένα από 570 εργοστάσια τούβλων της πόλης Μultan. Υπολογίζεται πως συνολικά άνθρωποι στην περιοχή ζουν όπως η Rabia Η δουλειά είναι σκληρή, με κουράζει και τα χέρια μου πονάνε

Νεπάλ: Οι ελεύθεροι Καμαΐγιας H Nabina είναι μόλις 6 ετών και είναι η πρώτη από την οικογένειά της που πηγαίνει στο σχολείο. Είναι μια Kamaiyas, ανήκει στην κάστα των λεγόμενων «σκλάβων» του Νεπάλ. Μέχρι το 2000 οι Kamaiyas δεν είχαν το δικαίωμα να πάρουν αμοιβή για την εργασία τους, να έχουν δικό τους σπίτι ή να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. H ActionAid ενημέρωσε τους Καμαΐγιας για τα δικαιώματα τους και στήριξε τον αγώνα τους για δικαιοσύνη. Οι Kamaiyas διεκδίκησαν την ελευθερία τους, έχτισαν τα δικά τους σπίτια με τη βοήθεια της κυβέρνησης και στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. “Τα παιδιά μου μπορούν τώρα να σπουδάσουν και ελπίζω να μπορέσουν να δουλέψουν χρησιμοποιώντας το μυαλό τους και όχι βασανίζοντας το σώμα τους” μας λέει ο πατέρας της Nabina, Shiva.