Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λαφαζάνη Τέτα Μακρή Παναγιώτα ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λαφαζάνη Τέτα Μακρή Παναγιώτα ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λαφαζάνη Τέτα Μακρή Παναγιώτα ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

2 "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΣΚΟΠΟΙ 1. Η στήριξη και ενίσχυση των παιδιών προβληματικών οικογενειών, των απόρων παιδιών, των παιδιών με ειδικές ανάγκες καθώς και των παιδιών εθνικών μειονοτήτων με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και υποστήριξης, ηθικής, οικονομικής και ψυχολογικής. 2. Υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος στα προβλήματα, δικαιώματα και τις εν γένει ανάγκες του παιδιού και του εφήβου. 3. Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα παιδιά και τους εφήβους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε στην αρχή του έτους 2000.

3 Η Καρδιά του παιδιού Σκοποί του Συλλόγου είναι: Η κοινωνική και οικονομική υποστήριξη των παιδιών που πάσχουν από συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες και των οικογενιών τους, Η ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού και βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού στο τόπο μας, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η επιστημονική έρευνα, οι εργαστηριακέςς δυνατότητες και η θεραπεία των παιδιών που πάσχουν από Σ.Κ. (Συγγενή Καρδιοπάθεια), Η αναγνώριση από πλευράς κοινωνικών ασφαλίσεων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ κλπ.) του υψηλού κόστους και κάληψη των σχετικών δαπανών που απαιτούνται για τη θεραπεία των παιδιών με Σ.Κ. στην Ελλάδακυρίως ή και στο εξωτερικό, όταν παρίσταται προς τούτο ανάγκη και Ο εκσυγχρονισμός της Ελληνικής Νομοθεσίας που αφορά στην κοινωνική θέση και τις δυνατότητες εργασίας των παιδιών με Σ.Κ. που θεραπεύτηκαν. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1983 από γονείς καρδιοπαθών παιδιών με σκοπό την ηθική και υλική στήριξη και την παροχή πληροφόρησης στις οικογένειες των παιδιών

4 Δεν παρέχουμε απλά πρόσκαιρη οικονομική και υλική βοήθεια αλλά προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις βαθύτερες αιτίες της φτώχειας, επιδιώκοντας μακροπρόθεσμες αλλαγές στις συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας που ζουν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας. Βασική πεποίθηση της ActionAid είναι ότι οι αιτίες της φτώχειας ξεκινούν από την έλλειψη θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Το δικαίωμα στην τροφή και στο πόσιμο νερό, στην εκπαίδευση, στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής σε περιπτώσεις συρράξεων και έκτακτων φυσικών καταστροφών, σε αξιοπρεπή ζωή απέναντι στη μάστιγα του HIV/AIDS, τα δικαιώματα των γυναικών. Η ActionAid είναι ένας διεθνής αναπτυξιακός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και συνεργάζεται με τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών του κόσμου για την εξάλειψη της φτώχειας και της ανισότητας.

5 Κατά τη γνώμη μας η πιο σημαντική εθελοντική οργάνωση είναι η καρδιά του παιδιού, γιατί είναι πιο ασυνήθιστη από τις άλλες και βοηθάει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τα παιδιά με καρδιακές παθήσεις.

6 ανιδιοτελής προσφορά ανάγκη του πλησίον

7 Ένα τραγούδι που προτείνουμε είναι: • Justin Bieber ‘’PRAY’’ Justin Bieber ‘’PRAY’’

8 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ • www.anthropos.gr www.anthropos.gr • www.helping.gr www.helping.gr • http://www.amazing-animations.com http://www.amazing-animations.com


Κατέβασμα ppt "Λαφαζάνη Τέτα Μακρή Παναγιώτα ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google