Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙΚΟΠΕΔΟ Οικόπεδο = ένα κομμάτι γης, το οποίο είναι οικοδομήσιμο. Ο θείος μου έχει ένα οικόπεδο με δέντρα, στο οποίο πηγαίνουμε συχνά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙΚΟΠΕΔΟ Οικόπεδο = ένα κομμάτι γης, το οποίο είναι οικοδομήσιμο. Ο θείος μου έχει ένα οικόπεδο με δέντρα, στο οποίο πηγαίνουμε συχνά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙΚΟΠΕΔΟ Οικόπεδο = ένα κομμάτι γης, το οποίο είναι οικοδομήσιμο. Ο θείος μου έχει ένα οικόπεδο με δέντρα, στο οποίο πηγαίνουμε συχνά.

2 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Οικογένεια = μάδα συγγενικών ατόμων που ζουν στην ίδια στέγη. Το καλοκαίρι με την οικογένειά μου πήγαμε στην Χαλκιδική.

3 ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ Οικοσύστημα = η χλωρίδα και η πανίδα μιας περιοχής. Ένα μεγάλο οικοσύστημα, κοντά στο χωριό μου, είναι αυτό της λίμνης Κερκίνης.

4 ΟΙΚΟΤΡΟΦΟΣ Οικότροφος = χαρακτηρισμός προσώπου που πληρώνοντας ορισμένο αντίτιμο ζει σε κάποια στέγη, η οποία του παρέχει συνήθως και τροφή. Ο Γιάννης ζει σαν οικότροφος στην πόλη μας και παράλληλα σπουδάζει στο πανεπιστήμιο.

5 ΟΙΚΟΣΚΕΥΗ Οικοσκευή = διάφορα σκεύη και μηχανήματα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι για δουλειές. Στο σπίτι μας έχουμε αρκετές οικοσκευές, αλλά αυτή που χρησιμοποιώ περισσότερο είναι το ψυγείο.

6 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οικονομία = ο τρόπος διαχείρισης των χρημάτων Τώρα τελευταία όλοι στο σπίτι μας κάνουμε οικονομία.

7 ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Οικολογία = η επιστήμη που μελετά το φυσικό περιβάλλον και τις αμοιβαίες σχέσεις του με τους ζωντανούς οργανισμούς Ο ξάδερφός μου ασχολείται με την οικολογία.

8 ΟΙΚΟΣΙΤΟ Οικόσιτο = το ζώο το οποίο ζει με τον άνθρωπο. Ο θείος μου έχει μια οικόσιτη κατσίκα.

9 ΟΙΚΙΣΜΟΣ Οικισμός = γενική ονομασία για κάθε χωριστό σύνολο κατοικιών. Σήμερα στο σχολείο μάθαμε τι σημαίνει οικισμός.

10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ Οικονομικός = αυτός που αναφέρεται στην οικονομία. Δεν ξέρω τι είναι ο οικονομικός

11 ΟΙΚΙΑ Οικία = σπίτι Προχθές πήγαμε στην οικία του παππού μου

12 ΚΑΤΟΙΚΩ Κατοικώ =μένω Δεν κατοικώ πια στην οδό Υδροφόρου Παπαγεωργίου.


Κατέβασμα ppt "ΟΙΚΟΠΕΔΟ Οικόπεδο = ένα κομμάτι γης, το οποίο είναι οικοδομήσιμο. Ο θείος μου έχει ένα οικόπεδο με δέντρα, στο οποίο πηγαίνουμε συχνά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google