Η ΙστορΙα των ΜηχανΩν και η συμβολη τησ στην αναπτυξη των κοινωνιων και στην βελτιωση του επιπεδου ζωησ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
στάδια στην εξέλιξη της Τεχνολογίας
Advertisements

ΤΑΒΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10/2009
‘’ Η ιστορία των μηχανών και η συμβολή τους στην ανάπτυξη των κοινοτήτων και στη βελτίωση του επιπέδου ζωής (ευρεσιτεχνίες, εφευρέσεις, ρύπανση) ΜΠΛΕ ΟΜΑΔΑ.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αρχή.
Τεχνολογικές Ενότητες
Κεφάλαιο 3: Το ενιαίο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο. 3.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου. 3.2 Η αναγκαιότητα δόμησης του.
Η ιστορία του αυτοκινήτου.
επιπτώσεις από την εφαρμογή της τεχνολογίας
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τανούσα Δέσποινα Β4.
Ανάδειξη της σχέσης Κοινωνίας, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών.
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
Ο Ατμοστρόβιλος ή Αιολόσφαιρα του Ήρωνα και ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
«Τεχνοοικονομική μελέτη μονάδας παραγωγής καυσίμων προϊόντων
Μηχανεσ Εσωτερικησ Καυσησ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 Λαμβάνουν υπόψη τις πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες μάθησης.  Έχουν επιρροές από ανθρωπολογία και κοινωνική ψυχολογία  Ενδιαφέρονται για τις.
20 ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΠΟΥΖΙΚΑ Θ. – ΠΕ 14
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ν: 4067/2012 Εισήγηση 2 ΜΑΡΑ ΣΟΦΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 4 ο Πακέτο Σημειώσεων Εισηγήτρια : Δοξαστάκη Κάλλια 4 ο Πακέτο Σημειώσεων Εισηγήτρια : Δοξαστάκη Κάλλια.
Το νέο ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα στεγαστικά δάνεια και οι αλλαγές που θα επιφέρει στο ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο Μάρτιος 2016 Χριστίνα Λιβαδά.
Ελεγκτικό Συνέδριο Προγραμματικές συμβάσεις Δήμων. Επίκαιρα νομολογιακά ζητήματα. Π. Παππίδας Πάρεδρος ΕλΣ Πάρεδρος ΕλΣ Διημερίδα ΚΕΔΕ Αθήνα, 14 και
ΕΝΝΟΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ (Ιούνιος 2011) Περιεχόμενο και καινοτόμα στοιχεία του νέου Προγράμματος Σπουδών Λογοτεχνίας στην υποχρεωτική Εκπαίδευση.
ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Εισηγητές: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ - Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Νομική Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ.
«Διγλωσσία και Εκπαίδευση» Διδάσκων: Γογωνάς Ν. Φοιτήτρια: Πέτρου Μαρία (Α.Μ )
Διδακτική της Πληροφορικής Εισαγωγή στις βασικές έννοιες 2016.
ΣΤΑΤΙΚΗ Ι Ενότητα 4 η : ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διάλεξη: Ισοστατικότητα – υπερστατικότητα – κινητότητα φορέων. Καθηγητής Ε. Μυστακίδης Τμήμα Πολιτικών.
Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α-Δ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Αποφάσεις Βάσει Οριακής & Πλήρους Κοστολόγησης Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΗΣ.
Μεταναστευτικό και Προσφυγικό ζήτημα Η κατάσταση σήμερα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΑΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΧΙΖΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ.
1 Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο Εμπορική Ιδιότητα Παππά Βιβή Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΓΡΩΝ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκόνου Μαθητές: Ρωμανός Πετρίδης, Βαγγέλης Πίπης Π.Γ.Ε.Σ.Σ ….Θανέειν πέπρωται άπασι.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι Συνυπολογισμός προηγούμενων δωρεών ή γονικών παροχών για σκοπούς φόρου κληρονομίας Διδάσκων καθηγητής: Α. Τσουρουφλής Εξηνταβελώνη.
ΟΙ ΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ
Οι Αριθμοί … 5.
Το ερώτημα "τι είναι επιστήμη;" δεν έχει νόημα χωρίς κάποιο χρονικό προσδιορισμό Όταν τις δεκαετίες του 80 και του 90 κατέρρεε το αποκαλούμενο ανατολικό.
Γενική Οικονομική Ιστορία
Τμήμα: Α’1 Μαθητής: Γιάννης Αλεξανδρής Καθηγητής: κ. Α. Γεωργίου
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οδηγίες διατροφής για Παιδιά
Ελληνογαλλικη σχολη-ο αγιος παυλος
ΤΑ 8 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ
Ορισμός και σημασία της τεχνολογίας
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Τεχνολογία από την αρχαία εποχή έως σήμερα
Ανάληψη Υποχρέωσης (Π. Δ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
Το Κρυστάλλινο Παλάτι φτιάχτηκε για να στεγάσει την πρώτη Διεθνή Έκθεση που οργανώθηκε το 1851 στο Λονδίνο. Ήταν ένα κτίριο από γυαλί και μέταλλο, ένα.
Σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Μεταφορές και Επικοινωνία
اعداد الأستاذ/ عبدالرؤوف أحمد يوسف
Απο τον φιλιππο β΄ στα Ελληνιστικα βασιλεια
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β ΚΑΙ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
Сабақтың барысы: І. Ұйымдастыру ІІ. Өтілген материалдарға шолу
Ανταγωνιστεσ ασβεστιου
АНТИБИОТИКЛАРНИНГ ФАРМАКОЛОГИЯСИ т.ф.д., проф. Алиев Х.У Тошкент 2014
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β΄2.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΙστορΙα των ΜηχανΩν και η συμβολη τησ στην αναπτυξη των κοινωνιων και στην βελτιωση του επιπεδου ζωησ.

Υποερωτήματα: Οι κατηγορίες των μηχανών και η αρχή λειτουργίας τους. Ο ρόλος των μηχανών στις 2 Βιομηχανικές Επαναστάσεις και η Τεχνολογική Εξέλιξη.

Η ομάδα μας: Ανεστοπούλου Όλγα Γυψιώτη Μαίρη Ζαμπάρα Ιουλία Ζαμπουνίδη Βικτώρια Ζμπόγκο Ανδρονίκη

Επιβλέποντες Καθηγητές Καραΐσκου Ελισάβετ Πιτσιλαδής Βασίλειος

Μηχανή » κάθε μέσο με το οποίο γίνεται ευκολότερη η παραγωγή έργου, ή κάθε εργαλείο με το οποίο διευκολύνεται η ανθρώπινη εργασία. Κατηγορίες Μηχανών i) μηχανές κίνησης ii) μηχανές ενεργειακές iii) μηχανές μετάδοσης iv) μηχανές θερμικές v) μηχανές υδραυλικές vi) μηχανές ηλεκτρικές vii) εργαλειομηχανές

Από τα παλαιολιθικά χρόνια ο άνθρωπος άρχισε να χρησιμοποιεί εργαλεία που του ήταν χρήσιμα. Στην εποχή του Σιδήρου εμφανίστηκαν τα πρώτα ανθεκτικά εργαλεία από αυτόν. Οι Αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να υπολογίσουν την απόσταση Γης-Ήλιου, να υφαίνουν, να δημιουργούν εφέ στο θέατρο. Αιολόσφαιρα --» Πρόδρομος της ατμομηχανής. Υπολογιστής των Αντικυθήρων --» Γνωστός και ως «πλανητάριο» που διέθετε προηγμένη τεχνολογία.

Τεχνολογία --» Αφορά το αποτέλεσμα της εφαρμογής επιστημονικής γνώσης για την κατασκευή ενός υλικού με πρακτικό όφελος. Ατμομηχανή --» Μηχανή που χρειάζεται τον ατμό και την πίεσή του, για να παραχθεί έργο.

Η Βιομηχανική Επανάσταση --» έφερε σημαντικές αλλαγές στην παραγωγή και ακολούθως στη ζωή της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η χρήση του γαιάνθρακα (Αγγλία) έδωσε μεγαλύτερες δυνατότητες στην παραγωγή και τις μεταφορές. Η ανακάλυψη του κινητήρα εσωτερικής καύσεως βοήθησε στην αξιοποίηση της χημικής ενέργειας. Με την εφεύρεση του τηλέγραφου από τον Μορς δινόταν η δυνατότητα μεταφοράς μηνυμάτων από απόσταση.

Η εξέλιξη των εργαλειομηχανών έφερε τη δημιουργία μαζικών και τυποποιημένων υλικών με χαμηλότερες τιμές και υψηλά έσοδα. Η άνοδος της τεχνικής μηχανών επέφερε την αυτοματοποίηση και τον προγραμματισμό της παραγωγής.

Από έρευνα που διεξήχθη στις 5/4/2012 σε 100 μαθητές του σχολείου (50 αγόρια, 50 κορίτσια) διαπιστώθηκε ότι:  

Πού πιστεύετε ότι συνέβαλε περισσότερο η Βιομηχανική επανάσταση; (διαλέξτε μέχρι 3 απαντήσεις)   α. Τεχνολογική ανάπτυξη β. Οικονομική ανάπτυξη γ. Άνοδος πολιτισμικού επιπέδου δ. Εξέλιξη επιστημών ε. Ποιότητα διαβίωσης στ. Υποβάθμιση περιβάλλοντος

Ποιο είδος μηχανών πιστεύετε ότι είναι λιγότερο ρυπογόνο για το περιβάλλον; α. Ατμοκίνητες β. Πετρελαιοκίνητες γ. Βενζινοκίνητες δ. Ηλεκτροκίνητες

Ποιό από τα παρακάτω είδη μηχανών χρησιμοποιείται περισσότερο στην καθημερινότητά μας; α. Θερμικές β. Υδραυλικές γ. Ηλεκτρικές δ. Εργαλειομηχανές

Η ραγδαία εξέλιξη των εργαλειομηχανών είχε ως αποτέλεσμα την προσφορά στην αγορά τεχνολογικών προϊόντων με όλο και χαμηλότερες τιμές (τρυπάνια, φρέζες, τόρνοι, ξυλοκοπτικές μηχανές, μηχανές τυποποίησης); α. Ναι β. Όχι γ. Δεν ξέρω

Συμπεράσματα Οι μηχανές συνέβαλαν στην εξέλιξη των επιστημών, στην οικονομική και την τεχνολογική ανάπτυξη, στην πρόοδο των κοινωνιών. Οι ηλεκτροκίνητες μηχανές είναι οι πιο εύχρηστες και ρυπαίνουν λιγότερο το περιβάλλον. Οι εργαλειομηχανές (τρυπάνια, φρέζες κ. ά) βελτιώνουν και διευκολύνουν τη ζωή μας. Η εξέλιξη των εργαλειομηχανών προσφέρει τεχνολογικά προϊόντα με χαμηλές τιμές λόγω της μαζικής παραγωγής και συντελεί στην αύξηση της διαρθρωτικής ανεργίας.