Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΟ :1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΤΑΞΗ:Α4 ΟΝΟΜΑ :ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΥΡΙΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1-ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΝΟΙΩΝ 2-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 3-ΟΜΑΔΕΣ\ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 4-ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΝΝΟΙΩΝ 5-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

2 ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΝΟΙΩΝ Μεταφορές ονομάζονται οποιεσδήποτε μετακινήσεις επιβατών και φορτίων από ένα τόπο σε ένα άλλο. Συνήθως γίνονται έναντι κάποιας αμοιβής. Επικοινωνία ονομάζεται η αναμετάδοση και διάδοση που διαθέτει η σύγχρονη τεχνολογία για την παροχή ειδήσεων και πληροφοριών κάθε είδους σε ολοένα ευρύτερο κοινό .

3 ΟΜΑΔΕΣ- ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Χερσαίες μεταφορές:αυτοκίνητο, τρένο, οδικό δίκτυο, αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου. Θαλάσσιες μεταφορές:καράβια ,πλοία, υποβρύχια Εναέριες μεταφορές:αερόστατο, αεροπλάνο, ελικόπτερο, διαστημόπλοιο Βιβλία –περιοδικά –εφημερίδες Τηλέγραφος Τηλέφωνο Ραδιόφωνο Τηλεόραση Τηλέτυπο Ηλεκτρονικοί υπολογιστές

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Ο πρωτόγονος άνθρωπος χρησιμοποιούσε κλαδιά για την μεταφορά των προϊόντων. Αργότερα χρησιμοποίησε ξύλινους κυλίνδρους και στη συνέχεια ανακαλύφθηκε ο τροχός(κάρα τα οποία έσερναν βόδια).Η επανάσταση όμως επήλθε όταν ο Οττο επινόησε το τετράχρονο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Από τότε η εξέλιξη του αυτοκινήτου ήταν ραγδαία.Η πρώτη σιδηροδρομική ατμομηχανή κατασκευάστηκε από τον Τζώρτζ Στέφενσον το 1829, που ένωσε το Μάντζεστερ με το Λίβερπουλ.΄Σήμερα τα τρένα κινούνται με diesel ή ηλεκτρισμό . Η πρώτη βάρκα δημιουργήθηκε από κορμούς δέντρων ενωμένους ενώ στη συνέχεια οι Φοίνικες έφτιαξαν το πρώτο ξύλινο καράβι.Υστερα από αιώνες φτιάχτηκαν πλοία ατμοκίνητα ,ντίζελ, με ατομική ενέργεια και υποβρύχια.

5 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Η επανάσταση στην επικοινωνία έρχεται με την ανακάλυψη της τυπογραφίας από τον Γουτεμβέργιο, αφού μέχρι τότε τα κείμενα γράφονταν σε παπύρους και περγαμηνές.Τον 19ο αι.έχουμε την επινόηση του τηλέγραφου, του τηλεφώνου και του ραδιοφώνου.Το 1876 ο Γκράχαμ Μπελ καταφέρνει να μετατρέψει τα ηχητικά μηνύματα σε ηλεκτρικά σήματα και το αντίστροφο ενώ ο Μαρκόνι το 1901 στέλνει το πρώτο ραδιοφωνικό μήνυμα. Με τον τηλέτυπο έχουμε την αποστολή γραπτών μηνυμάτων ενώ ο πρώτος υπολογιστής κατασκευάζεται το 1976 από τους JOBS και WOZNIAK.

6 ΘΕΤΙΚΑ- ΑΡΝΗΤΙΚΑ Θετικά μεταφορών: ανάπτυξη του εμπορίου ,άνθηση των ταξιδιών και παράλληλα των πολιτιστικών εμπειριών και γνώσεων που αποκτούν οι άνθρωποι, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για αυτούς που δουλεύουν μακριά από τα σπίτια τους. Αρνητικά μεταφορών:κοινωνικές αντιθέσεις για τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, μόλυνση του περιβάλλοντος από την εκτεταμένη χρήση αυτοκινήτων, αεροπλάνων ,τρένων . Θετικά επικοινωνίας:εύκολη , γρήγορη και οικονομική επικοινωνία, ελεύθερη έκφραση και ανάπτυξη ιδεών,γρήγορη ενημέρωση του κοινού για τα γεγονότα στον πλανήτη μας. Αρνητικά επικοινωνίας:παραπληροφόρηση,παραβίαση προσωπικών δεδομένων,σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών,κοινωνική απομόνωση, κατάθλιψη.

7 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Εγκυκλοπαίδεια ΔΟΜΗ Εγκυκλοπαίδεια ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΖΩΗ


Κατέβασμα ppt "ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google