Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Ατμοστρόβιλος ή Αιολόσφαιρα του Ήρωνα και ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Ατμοστρόβιλος ή Αιολόσφαιρα του Ήρωνα και ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Ατμοστρόβιλος ή Αιολόσφαιρα του Ήρωνα και ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ
Ο Ατμοστρόβιλος ή Αιολόσφαιρα του Ήρωνα και ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ Ομάδα εργασίας Πανταζόπουλος Αθανάσιος Σπυρίδωνος Πλούταρχος Τσομπάι Τζουλιάνο 12ο Γυμνάσιο ΠΑΤΡΑΣ

2

3 Τι είναι και πώς χρησιμοποιείται ο ατμοστρόβιλος του Ήρωνα
Ο ατμοστρόβιλος του Ήρωνα είναι μία συσκευή γυάλινη. Βασικό συστατικό για να λειτουργήσει είναι το νερό, που βράζει και ο ατμός του κατευθύνεται μέσω σωλήνων σε δύο αντιδιαμετρικές εξόδους. Η παραγόμενη κυκλική κίνηση από την ατμομηχανή του Ήρωνα θα μπορούσε να δώσει κίνηση σε αρκετές μηχανές της εποχής, όπως ο τόρνος. Δεν έχουμε όμως αρκετά στοιχεία για κάτι τέτοιο.

4

5

6 Ο Ήρωνας και το έργο του Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια τον 1ο αιώνα μ.Χ.
Ήταν μαθηματικός και μηχανικός, καθώς έχει δημιουργήσει πολλές εφευρέσεις οι οποίες τον ανέδειξαν και βοήθησαν την ανθρωπότητα. Έχει γράψει ένα τοπογραφικό σύγγραμμα πάνω στα τοπογραφικά όργανα. Στο βιβλίο του «Μηχανικά» περιγράφονται πέντε βασικά τεχνικά εργαλεία: βαρούλκο, μοχλός, πολύσπαστο (τροχαλίες), σφήνα, ατέρμων κοχλίας.

7 Οι Ατμομηχανές

8 Πώς λειτουργεί μία ατμομηχανή;
Βασικό συστατικό για τη λειτουργία της ατμομηχανής είναι το κάρβουνο και το νερό. Αποτελείται από τον βραστήρα, όπου θερμαίνεται το νερό και γίνεται ατμός μετά τους 100 βαθμούς. Ο ατμός μεταφέρεται μέσω σωλήνα στο έμβολο, έτσι ώστε να ασκηθεί πίεση και να αρχίζει να κινείται. Στη συνέχεια, ο ατμός επιστρέφει στη θέση του μέσω ειδικών βαλβίδων. Για να ξεκινήσει η μηχανή, πρέπει η παλινδρόμηση να μετατραπεί σε περιστροφική κίνηση.

9 Άνθρωποι που δημιούργησαν σημαντικές ατμομηχανές
Thomas Newcoman: Βιομηχανική ατμομηχανή James Batt: Η ατμομηχανή του ήταν ικανή να παράγει κυκλική κίνηση και να θέτει σε λειτουργία άλλες μηχανές. Ζαν Τεοφίιλ Ντεζαγκιλιέ: Η ατμομηχανή του παρουσίασε τις αρχές της ατμοσφαιρικής μηχανής. Nicolas Josef Cugnot: Έφτιαξε το πρώτο ατμοκίνητο όχημα. Ρίτσαρντ Τρεβίθικ: Η πρώτη μηχανή με Χρήση υψηλής πίεσης ατμού. Θωμάς Σέιβερι: Εφεύρεση αντλίας ατμού

10

11

12 Η ατμομηχανή του WATT

13 Η ατμομηχανή του WATT

14

15

16 Ο Νικολά Ζλόζεφ Κουνιό (Nicolas Josef Cugnot) έφτιαξε το πρώτο ατμοκίνητο όχημα.

17 Extras για τις ατμομηχανές
Ο πρώτος σιδηρόδρομος μεταφοράς επιβατών δημιουργήθηκε το 1830 στη Μεγάλη Βρετανία. Η ατμομηχανή είχε επαναστατικές εφαρμογές στη βιομηχανία. Η ατμομηχανή κατατάσσεται στη κατηγορία των θερμικών μηχανών. Η αντικατάσταση των παραδοσιακών μηχανών με πιο εξελιγμένες. Βρέθηκε απομεινάρι ατμομηχανής από τη Σιδηροδρομική τεχνική του 19ου και φυλάσσεται στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

18 Ο ατμός στη Βιομηχανία

19 Περισσότερες πληροφορίες στην ολοκληρωμένη εργασία μας ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ.rtf


Κατέβασμα ppt "Ο Ατμοστρόβιλος ή Αιολόσφαιρα του Ήρωνα και ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google