Ιστορίες Καθημερινής Επισφάλειας νο2.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σημαντικό Πρόσωπο για μένα Δημήτριος Νανόπουλος. Βιογραφικά στοιχεία  Ο Δημήτριος Νανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου1948. Σπούδασε φυσική.
Advertisements

Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Κώστας Καρυωτάκης Ο Κώστας Καρυωτάκης γεννήθηκε στις 30 Οκτώβριου 1896 στην Τρίπολη και αυτοκτόνησε το απόγευμα της 21ης Ιουλίου 1928 στην Πρέβεζα .Θεωρείται.
Η φωτογραφία είναι του Είναι τραβηγμένη γωνία Πανεπιστημίου και Όθωνος, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Το τανκς είναι Γερμανικό,
Αξιότημε κ. Νικολάου:   Σας στέλνο αυτό το γράμα γιατί είδα τη ανακινοσι στον ΟΑΕΔ, και θέλο δουλιά γιατί σκέφτομε να έρθο στην Αθήνα. Ψάχνο δουλιά.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Ο αγαπημένος μου τραγουδιστής-συνθέτης
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: - ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ Η συμβολή μας Αικατερίνη Στυψανέλη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ.
Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη.
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
25 σεπτεμβρίου ΓΥΝΑΙΚΑ- ΕΡΓΑΣΙΑ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ελευθερία αραβανή ψυχολόγος.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε» Διασχολικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Όταν το ΕΓΩ συναντά το ΕΜΕΙΣ.
Τα επαγγελματικά πρότυπα των μαθητών της Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου ως κίνητρα των μελλοντικών επαγγελματικών τους στοχοθετήσεων Στέλιος Κ. Κρασσάς.
ΑΝΕΡΓΟΣ Ενας άνεργος κάνει αίτηση στή Microsoft για την θέση ενός εργάτη καθαριότητας.
Ανήκεις μήπως κι εσύ στη … γενιά των €700 ;;;;;. Μήπως είσαι άνεργος και έχεις βαρεθεί να στέλνεις βιογραφικά και να καταθέτεις αιτήσεις;;;
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Να το κατάλαβαν άραγε;; Δεν τρίτωσε απλώς το κακό, ή το καλό, που μπορεί ο καθένας να το πάρει όπως θέλει, αλλά…. ΤΕΤΑΡΤΩΣΕ!! Για μένα πάντως, το βλέπω.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Διάσκεψη Σερρών Ιουνίου 2004 Ερίκ Γκαζόν Σύμβουλος σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων & Απασχόλησης Ποιές είναι οι προοπτικές απασχόλησης στους νόμους.
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Μαρία Χρ.Γουσίδου-Κουτίτα Αναπλ.Καθηγήτρια Τμήμα Μαθηματικών ΑΠΘ
ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής
Σπίτι για πέντε Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ;
ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ!!~!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά της Ελένης Δικαίου
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΧΡΗΣΤΗ» Β’ ομάδα:Λιόλιου Αρετή, Ματσούκα Αντωνία,
ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2006 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΈΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ FESTIVAL DOCUMANTER ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2006 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΈΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ.
ΟΙΚΟΠΕΔΟ Οικόπεδο = ένα κομμάτι γης, το οποίο είναι οικοδομήσιμο. Ο θείος μου έχει ένα οικόπεδο με δέντρα, στο οποίο πηγαίνουμε συχνά.
Καστανεωνασ-λιβαδι Θεσσαλονικησ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΡΕΑΤΣΟΥΛΗ.
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
Παναγιώτα Τσαρχά Αθανασία Χατζή Πληροφορική Σχολικό έτος Fprovocateur.gr%252Fpost%252F3728%252Falikh-boygioyklakh-otan-mia- mera-tha-fygw-apo-th-zwh-e-peite-pws-xasate-ena-
Τα 5 στάδια του πένθους Το 1969 η ψυχίατρος Kübler-Ross εισήγαγε για πρώτη φορά «τα 5 στάδια του πένθους». Τα στάδια αυτά αποτελούν τις υγιείς ψυχικές.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Παιδιά από όλο το κόσμο, διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικές τάξεις, όλα μαζί κάτω από τον φακό του φωτογράφου James Mollison. Ένα έργο που δείχνει.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Παίρνω τον Έλεγχο: Βρίσκω το δρόμο μου αντιμετωπίζοντας την ανεργία
Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία
Κοινωφελής Απασχόληση
Ιστορία Ερωτήσεις και απαντήσεις
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
ΑΝΕΡΓΟΣ.
ΑΝΕΡΓΟΣ.
Πυρροσ δημασ.
Βδομάδα 2_4/4/16 Στόχοι Revision.
Η ζωή των δουλοπάροικων
ΑΝΕΡΓΟΣ.
Οδυσσεας Ελυτης.
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή.
ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ένα απο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι καθηγητές είναι πως τα παιδιά απο μικρή.
Βδομάδα 9_10/3/16 Στόχοι The weather.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ιστορίες Καθημερινής Επισφάλειας νο2

Η ιστορία της Μαρίας

όπως και η Jeniffer Lopez… Η Μαρία γεννήθηκε το 1970, όπως και η Jeniffer Lopez…

Λάτρευε σαν παιδί να παίζει με τις κούκλες της…

Το 1981 η οικογένεια της Μαρίας, μαζί και η μικρή Μαρία, πανηγυρίζουν την «αλλαγή»…

Το 1988 η Μαρία δίνει πανελλήνιες…δεν περνά…

Το 1989 η Μαρία δίνει ξανά πανελλήνιες. Θα κρατήσει το βαθμό από 2 μαθήματα

Το 1990, η γκαντεμιά του πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη δεν θα εμποδίσει τη Μαρία να περάσει στο Πανεπιστήμιο…

Η Μαρία θα σπουδάσει Κοινωνιολογία στην Πάντειο. Εκείνη την εποχή η Αθήνα βράζει από διαδηλώσεις, απεργίες, κόσμο… Η Μαρία περνάει καλά…

Η Μαρία είναι στο τρίτο έτος σπουδών όταν κλείνει η «προβληματική» επιχείρηση στην οποία δούλευε ο πατέρας της. Η Μαρία αρχίζει να δουλεύει ανασφάλιστη ως σερβιτόρα…

Το 1995 η Μαρία παίρνει το πτυχίο της. Θέλει να μείνει στην Αθήνα και να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές, αλλά οι οικονομικές δυσκολίες της οικογενειάς της την φέρνουν πίσω στη Θεσσαλονίκη…

Περιπλανιέται εργασιακά από bar σε bar. Πότε δουλεύει νόμιμα, πότε παράνομα. Η επιστροφή στο σπίτι είναι δύσκολη. Η Μαρία ξεκινάει να ψάχνει για δουλειά αμέσως.

Στέλνει βιογραφικά αλλά κανείς δε χρειάζεται μια κοινωνιολόγο. Βρίσκεται πολύ πίσω στην επετηρίδα της.

Το καλοκαίρι του 1996 βρίσκει τη Μαρία πάλι άνεργη. Έχει χωρίσει με το φίλο της και της την βιδώνει που ζει ακόμα με τους γονείς της…

Το Σεπτέβρη θα δουλέψει για λίγο στη ΔΕΘ…

τον Οκτώβρη κάνει ιδιαίτερα σε παιδιά Δημοτικού

τον Νοέμβρη θα δουλέψει στο Φεστιβαλ Κινηματογράφου…

Το 1997 η Θεσσαλονίκη είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η Μαρία πιάνει δουλειά ως γραμματέας σε κατασκευαστική εταιρεία. Ενώ συμφωνεί να δουλεύει 8ωρα κάνει τελικά πολλές υπερωρίες.

Η Μαρία θα μείνει στη δουλειά δύο χρόνια. Θα παραιτηθεί όταν το αφεντικό της δοκιμάζει να της πιάσει τον κώλο για 5η φορά.

Είναι πάλι άνεργη αλλά παιρνει επίδομα. Δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από το σπίτι της οικονομικά. Δεν θέλει να δουλέψει πάλι ως σερβιτόρα, νιώθει «μεγάλη».

Τελικά βρίσκει δουλειά με μερική απασχόληση ως γραμματέας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Πληρώνεται το βασικό.

Το 2001 σκέφτεται να δώσει ΑΣΕΠ. Είναι διστακτική γιατί υποστήριξε τις κινητοποιήσεις ενάντια στον ΑΣΕΠ το 1998. Τελικά θα δώσει ΑΣΕΠ. Δεν περνά.

Το 2002, σε ηλικία 32 χρονών η Μαρία φεύγει από το σπίτι της για να συζήσει με το φίλο της. Αναρωτιέται αν θέλει να κάνει παιδιά. Μένει όμως πάλι άνεργη καθώς το Φροντιστήριο κλείνει. Τα σχεδιά της αλλάζουν.

Μετά από 6 μήνες ανεργίας η Μαρία πιάνει δουλειά ως τηλεφωνήτρια σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Έχει σύμβαση ορισμένου χρόνου. Θα απολυθεί και θα επαναπροσληφθεί με άλλο τύπο σύμβασης από την ίδια εταιρεία για 2 ακόμα φορές.

Το 2004 η Μαρία θα δουλέψει εθελοντικά σε πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο μεταξύ συντηρείται με βοήθεια από το φίλο της και την οικογενειά της.

Η Μαρία είναι σήμερα άνεργη. Δούλεψε τα τελευταία χρόνια περιστασιακά με προγράμματα μερικής απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Δεν σκέφτεται να παντρευτεί ούτε να κάνει παιδιά. Παίρνει αντικαταθλιπτικά χάπια.

Τι έχει κάνει λάθος η Μαρία και ζει στην επισφάλεια;

Η απάντηση είναι μόνο μια: Δεν ήρθε… στην Αdeho!