Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαρία Χρ.Γουσίδου-Κουτίτα Αναπλ.Καθηγήτρια Τμήμα Μαθηματικών ΑΠΘ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαρία Χρ.Γουσίδου-Κουτίτα Αναπλ.Καθηγήτρια Τμήμα Μαθηματικών ΑΠΘ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαρία Χρ.Γουσίδου-Κουτίτα Αναπλ.Καθηγήτρια Τμήμα Μαθηματικών ΑΠΘ

2 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 1928 Ίδρυση του Τμήματος Μαθηματικών με 5 φοιτητές και 2 καθηγητές, μαζί με το τμήμα Φυσικής σε μία Σχολή καθώς και με τα τμήματα Γεωπονίας και Δασολογίας 1933 τα πρώτα πτυχία του τμήματος Μαθηματικών ενώ ο αριθμός των φοιτητών συνεχώς πολλαπλασιάζεται   1934 χωρισμός της σχολής σε 2 σχολές «Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών» και «Γεωπονίας Δασολογίας» το τμήμα Μαθηματικών ακολουθεί στα δύσκολα χρόνια της κατοχής τη γενικότερη ύφεση της χώρας 1944 αρχίζει η ανασυγκρότηση του Πανεπιστημίου μας σύμφωνα με τις επιστημονικές τάσεις της εποχής και τα ενδιαφέροντα των διδασκόντων, γίνεται αναπροσανατολισμός του περιεχομένου σπουδών 1969 επόμενη σημαντική μεταβολή στο τμήμα το διδακτικό προσωπικό είχε ανανεωθεί ριζικά και διευρυνθεί αρκετά

3 1970-1980 δεκαετία υπέρβασης της καθαρά θεωρητικής μονομέρειας του Τμήματος
Νέα πρόσωπα από τον χώρο των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Ανανέωση προγράμματος σπουδών, 2 άτυπες κατευθύνσεις Καθαρών Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Νέα Διοικητική Αυτονόμηση του Τμήματος Οργάνωση μαθημάτων με βάση εξαμηνιαίους κύκλους μαθημάτων-εξετάσεων , χρόνια μετά την ίδρυση του Τμήματος έχουμε νέα αναδιοργάνωση του προγράμματος σπουδών, που διαμορφώνει μία ισορροπία μεταξύ Καθαρών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και αποτυπώνει τις νέες τάσεις στην μαθηματική κοινωνία της έρευνας και της επαγγελματικής αποκατάστασης.

4 ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 4 έτη ή 8 εξάμηνα
ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ έτη ή 8 εξάμηνα

5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

6 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 1995 άρχισε να λειτουργεί εργαστήριο Η/Υ που αποτελεί το επίκεντρο των δραστηριοτήτων του Τμήματος, που αφορούν τις τεχνολογίες πληροφορικής. Σκοπός του είναι η παροχή του απαραίτητου υλικού και λογισμικού περιβάλλοντος στις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του Τμήματος. Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με 36 σταθμούς εργασίας ( Pentium IV) λειτουργικού Windows XP. Δύο υπολογιστές χρησιμοποιούνται ως servers αυτών των υπολογιστών καθώς επίσης και ο World Wide Web Server του Τμήματος. Σε παρακείμενο χώρο βρίσκεται το Εργαστήριο των μεταπτυχιακών φοιτητών με 27 Η/Υ ( Pentium IV). Στους βασικούς στόχους του Εργαστηρίου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη σωστής αντίληψης σχετικά με τον τρόπο διάθεσης και χρήσης του λογισμικού.

7

8

9 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ 25 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 25 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 15 ΕΠΙΛΟΓΗΣ (προσφερόμενα από το τμήμα) 15 ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (προσφερόμενα από άλλα τμήματα του ΑΠΘ)

10 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Εκπαίδευση Β’-βάθμια κ Γ’-βάθμια Βιομηχανία, υπολογιστές Λογιστικά και ασφαλιστικά Μεταπτυχιακά, διδακτορικά Εκπαίδευση και διδασκαλία (φροντιστήρια κλπ) Δημόσιες Υπηρεσίες, ανώνυμες εταιρείες, μετοχικές εταιρείες Τράπεζες, χρηματοοικονομικά, ασφάλειες Εξωτερικό και άλλα (ελεύθερα επαγγέλματα) κλπ Με κατάλληλο Master εδώ ή στο εξωτερικό μπορεί ένας Μαθηματικός να καταλάβει θέσεις σε όλες σχεδόν τις επιστήμες όπου χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό

11 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 3 ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 3 ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

12 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Οι επαγγελματικές προοπτικές που δημιουργούνται για τους απόφοιτους του ΜΠΣ είναι εκτός αυτών που αναφέραμε και για τους αποφοίτους των ΠΠΣ , οι εξής 1 Ακαδημαική Σταδιοδρομία και Έρευνα Η απόκτηση του πτυχίου του ΜΔΕ του ΠΜΣ αποτελεί εφαλτήριο για τη συνέχιση των σπουδών προς απόκτηση Διδακτορικού Διατριβής, η οποία αποτελεί τυπικό προσόν για θέσεις Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στην ανώτατη εκπαίδευση. Το πτυχίο του ΠΜΣ και η Διδακτορική Διατριβή αποτελούν βασικά προσόντα και για την ενασχόληση με την έρευνα και σε μη-ακαδημαικές θέσεις. 2 Εκπαίδευση Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ έχουν πέρα από την πρόσθετη μοριοδότηση σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης στη Β’-βάθμια εκπαίδευση και όχι μόνο. 3 Απασχόληση σε ελεύθερο επάγγελμα Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ είναι καλύτερα προετοιμασμένοι ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που άπτονται σε προγράμματα ανάπτυξης, ανάλυσης και επιχειρηματικών σχεδίων.

13 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ!


Κατέβασμα ppt "Μαρία Χρ.Γουσίδου-Κουτίτα Αναπλ.Καθηγήτρια Τμήμα Μαθηματικών ΑΠΘ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google