ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

Οι Κλιματικές αλλαγές σε συσχέτιση με Μυθολογικά και θρηκευτικά γεγονότα.
Παναγιώτης Μητρόπουλος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ Λασκαρίδου Λίνα Ζαχαριάδου Αναστασία Αϊδινίδου Εύη Ζαχαριάδου Εύα Μυρτολλάρι Όλγα.
ΟΜΑΔΑ 1 ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ.
Ο ΚΑΙΡΟΣ.
Αειφοροσ αναπτηξη ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ:
Ελληνογαλλική σχολή ‘’Saint paul’’
Σχολικό έτος: 2 ο ΕΠΑ.Λ. ΣΕΡΡΩΝ ο ΕΠΑ.Λ. ΣΕΡΡΩΝ ΥΠΈΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Ζλατίνη Δήμητρα Βασιλειάδου Ιωάννα.
Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Project A λυκείου ομάδα Μαρούλι Γκουρνέλος Χρήστος Ευάγγελος Μέριανος Κωνσταντίνος Πάνος Κνισοβίτης Χρήστος.
Κιλκίς λόφος και άλλα Η πόλη του Κιλκίς είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Ο λόφος του ’η Γιώργη κυριαρχεί την πόλη που απλώνεται στους πρόποδες του.
ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ      ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Β1.
Λύκειο Αγίου Νικολάου Τάκη Βασιλική Όθωνος Κατερίνα
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Ανάλυση του λευκού φωτός και χρώματα
 1 η υποομάδα: φθινόπωρο Αγγελακοπούλου Μαρία Κόκκας Ηλίας Κοντογιάννης Δημήτρης Μπέλλου Μαρία Σταυροθεόδωρος Στέφανος.
Μεσόγειος sos. H Μεσόγειος Είναι μια κλειστή θάλασσα που αντιπροσωπεύει το 1% των θαλάσσιων εκτάσεων του πλανήτη και το 6% των ναυτοεμπορικών δραστηριοτήτων.
Δυνατότητες Ανάπτυξης Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ηπείρου Βίλλης Μάριος Διευθυντής Ε.ΤΕ.Π.Η. Α.Ε.
1 Θεματική Ενότητα Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΤΛΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.
ΜΟΡΦΕΣ ΝΕΡΟΥ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ Γ.Σ.Π.. ΟΡΙΣΜΟΙ Ένα σύστημα για τακτικό και συνηθισμένο τρόπο επεξεργασίας δεδομένων και για απάντηση προκαθορισμένων και.
ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ ΧΡΟΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ.
Μετεωρολογια – Κλιματολογία
Ηλεκτρονικές συναλλαγές
ΟΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΗΣ Ν. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
6 MRB, Συλλογή στοιχείων: 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Εξωτερική Πολιτική: Τουρκία – Κυπριακό – ΠΓΔΜ - Κοσσυφοπέδιο 1 6 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ( Τουρκία.
Φωτοσύνθεση-Αναπνοή Ε. Λιαναντωνάκη Βιολόγος.
ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ. Η βασική αρχή του οικονομικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία οικονομικών και κοινωνικών στόχων για το μέλλον, εκφρασμένων σε ποσοτικοποιημένα.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οδοντιατρική.
Εργασία των : Μούτσο Αριόνα Παπαδοπούλου Αγγελική Σαπουντζή Βάνα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Το Σύμπαν.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Υπεύθυνη Καθηγήτρια Σ.Μαυρομματάκη Υπεύθυνη Καθηγήτρια Σ.Μαυρομματάκη ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
«ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ» Κεφάλαιο 5 (Διαχείριση Φυσικών Πόρων Β’ Λυκείου)
Οξέα … συνέχεια… 1.3 Η κλίμακα pH ως μέτρο οξύτητας
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
Γεωλόγος-Μαθηματικός Δρ. Υδρογεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών
1η εργασία Πώς λειτουργεί το σύστημα. Ρόλος της καρδιάς.
ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΙΡΟΥ
Ενότητα 1.1 Νερό.
Ο κύκλος του νερού (εργασία για το μάθημα της χημείας)
Φάρμακο γενικά ονομάζεται κάθε χημική ουσία ικανή να επηρεάσει την λειτουργία του οργανισμού κάθε έμβιου όντος ή μικροοργανισμού όταν εισέλθει σε αυτόν.
Τεχνολογία Α΄ Γυμνασίου
Κωνσταντίνος Οικονομίδης Β’2 Θρησκευτικά Υπεύθυνος Καθηγητής : Γ.Καπετανάκης 16/12/13.
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Μιχαηλίδου Αργυρώ Πολυνού Λίτσα Πολυνού Λιάνα
Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Β΄ Βατικανή Σύνοδος
ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης: Μετρήσεις Θερμοκρασίας – Η Βαθμονόμηση Ηλ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
Υδρολογία-Εισαγωγικές έννοιες
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “Επιστημονική εργασία” Εύρεση πηγών Άξονες δομής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση) Κανόνες γραφής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση)
ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑ Αντικείμενο, ιστορία και βασικά στοιχεία ωκεανογραφίας.
Προγραμματισμός έργων
Το GIS στην υπηρεσία της διατήρησης της Ελληνικής Βιοποικιλότητας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΟΡΙΣΜΟΙ Επιστήμη Το σύνολο συστηματικών και επαληθεύσιμων γνώσεων, καθώς και η έρευνα αυστηρώς καθορισμένων πεδίων του επιστητού με συγκεκριμένες και.
Η δουλειά των ονείρων μου…
Το νερό εξατμίζεται 1.
Ιαματικές πηγές Θερμές πηγές.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Χειμερινό εξάμηνο
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28 Νοεμβρίου 2016 Παρουσίαση στη συζήτηση με θέμα «Η ποιότητα της.
25. Αλλαγές στην επιφάνεια της Γης
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ Β3-ΟΜΑΔΑ 4 ΘΕΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΡΕΤΣΟΥ ΑΝΝΑ ΠΑΤΛΙΤΖΙΑΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΤΡΩΤΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΖΙΑΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑ Με τον όρο σπηλαιολογία εννοείται η επιστημονική έρευνα των σπηλαίων και άλλων καυστικών χαρακτηριστικών, η διαμόρφωση, η δομή, οι φυσικές ιδιότητες, η ιστορία, οι ιδιαίτερες μορφές ζωής και οι φυσικές διαδικασίες μέσω των οποίων σχηματίζονται (σπηλαιογενηση) και αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου (σπηλαιομορφωλογια).

Γενικά η μεθοδική και συστηματική μελέτη των σπηλαίων αναπήδησε ως αυτοτελή επιστήμη κατά τον 19ο αιώνα εκ της Γεωλογίας και της Φυσικής Γεωγραφίας. Ο όρος σπηλαιολογία εφαρμόζεται σήμερα ενίοτε -στην Ελλάδα σχεδόν ταυτίζονται οι δύο έννοιες- για την αθλητική δραστηριότητα της εξερεύνησης σπηλαίων. Ως διεπιστημονικός κλάδος η σπηλαιολογία συνδυάζει στη σύγχρονη μορφή της γνωστικά πεδία διαφόρων επιστημών, όπως είναι η γεωλογία, η παλαιοντολογία, η ανθρωπολογία, η υδρολογία, η τoπογραφία, η βιολογία και η αρχαιολογία, ανάλογα με τον τύπο της επ΄ αυτής έρευνας.

Η Επιστημονική Έρευνα στο Σπήλαιο Κοψιάς-Μαντινείας Τα Ανθρώπινα Σκελετικά Ευρήματα του Σπηλαίου Κοψιά Μαντινείας. Η πρώτη έρευνα του σπηλαίου «Κοψιά» κοντά στο χωριό Κοψιά της Μαντινείας πραγματοποιήθηκε το έτος 1902 από μια Ελληνογαλλική ομάδα σπηλαιολόγων, της οποίας τα αποτελέσματα δημοσίευσε λίγα χρόνια αργότερα ο Ν. Σιδερήδες στο ιταλικό σπηλαιολογικό περιοδικό SPELUNCA. Η πιο σημαντική, ίσως πληροφορία, αφορούσε στην παρουσία πλήθους ανθρώπινων οστών στο εσωτερικό του σπηλαίου, που η παρουσία τους αποδόθηκε σε πιθανό αποκλεισμό και βίαιο θάνατο ανθρώπων στο σπήλαιο.

Τα έτη 1974 και 1975 η εξερεύνηση και χαρτογράφηση του σπηλαίου συνεχίστηκε από μιαν άλλη Ελληνογαλλική ομάδα με υπεύθυνο το σπηλαιολόγο Ι. Ιωάννου. Τέλος, το έτος 1981 ο βιολόγος Α.Μπαρτσώκας ανακοίνωσε τα συμπεράσματα μια ερευνητικής προσπάθειας που είχε για επίκεντρο τη μελέτη των παλαιοανθρωπολογικών ευρημάτων της σπηλιάς. Για τη μελέτη των ανθρωπολογικών ευρημάτων του σπηλαίου πραγματοποιήσαμε σειρά εργασιών, κυρίως συλλογής επιφανειακών στοιχείων, παρατηρήσεων και φωτογραφήσεων. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον εντοπισμό και τη χωροταξική κατανομή των σκελετικών ευρημάτων και στη λεπτομερή αποτύπωση των χώρων της σπηλιάς που περιέχουν ανθρώπινα οστά.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Περιγραφή του Σπηλαίου Κλιματολογικά Στοιχεία ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Περιγραφή του Σπηλαίου Κλιματολογικά Στοιχεία Το σπήλαιο αποτελεί τμήμα κοίτης υπόγειου ποταμού, που διανοίχθηκε κατά την τεταρτογενή εποχή, ηλικίας 1.500.000 χρόνων περίπου . Η τουριστική διαδρομή του, έχει μήκος 1.100 μέτρα και η έκταση που καλύπτει είναι 14.800 m2, ενώ η υψομετρική του διαφορά από την είσοδο έως την έξοδο είναι 25 μέτρα περίπου. H θερμοκρασία του αέρα είναι 180 Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία των υδάτων των μικρών λιμνών που σχηματίζονται εντός του Σπηλαίου είναι 140 Κελσίου. Η σκληρότητά τους είναι 180 Γαλλικών με P.H 5,5 και η υγρασία του Σπηλαίου αγγίζει το 100%.

Ηλιοθεραπεία 'Ήδη τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει το ενδιαφέρον του κόσμου και κυρίως των ειδικών, διαφόρων επιστημονικών κλάδων σχετικά με το πρόβλημα αξιοποίησης (χρήσης) των χώρων μέσα στα σπήλαια για τη διατήρηση και ανανέωση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού. Ο άνθρωπος βεβαίως, πριν πολλών ετών, είχε γνωρίσει, ότι ορισμένοι υπόγειοι χώροι διαθέτουν τέτοιες Φυσικό-Χημικές ιδιότητες, που στο σύνολο τους επιδρούν θεραπευτικά σε μία σειρά ασθένειες του ανθρώπινου οργανισμού. Στη σημερινή εποχή, οι επιστημονικές έρευνες και η ανάλυση των επιστημονικών γνώσεων, ερμηνεύουν βαθμιαία τις συγκεκριμένες ευεργετικές ιατρικές τους επιδράσεις. Αυτήν την στιγμή πλέον γνωρίζουμε ότι οι κυριότεροι παράγοντες είναι οι παρακάτω: 1. Η θερμότητα του αέρος και τα ρεύματα που δημιουργεί. 2. Οι αλλαγές και η σχετική υγρασία. 3. Η μη παρουσία όζοντος στους χώρους των σπηλαίων. 4. Το χαμηλό ή και μηδενικό περιεχόμενο μικροοργανισμών. 5. Σωματίδια ραδιενεργά (προϊόντα ραδίου και ακτίνες γάμα). 6. Η μη παρουσία σκόνης, ενώ υπάρχουν τα μικρά σταγονίδια υγρασίας. 7. Το όξινο περιβάλλον και η παρουσία ασβεστίου και μαγνησίου και μια σειρά άλλοι παράγοντες, φυσικοί, χημικοί των σπηλαίων επιδρούν θετικά στην Κλιματοθεραπεία.

http://conference.arcadians.gr/index.php?it emid=17&catid=2 ΠΗΓΕΣ ΟΜΑΔΑ 4 http://conference.arcadians.gr/index.php?it emid=17&catid=2 http://spilaioperama.gr/web/index.php?opti on=com_content&view=article&id=24&Ite mid=15&lang=el