ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.5 Οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Διαχείριση Έργου Οργάνωση, σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ανάπτυξης λογισμικού.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 13.2 Αρχές και οικονομικοί κανόνες για την κινητικότητα.
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 5.2 Πραγματοποίηση της επιλογής: διαδικασίες και κριτήρια.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 9.1 Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για την επικύρωση των εμπειριών τοποθέτησης.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.1 Διεξαγωγή ανάλυσης αναγκών.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.2 Δ ικαίωμα συμμετοχής και επίσημες απαιτήσεις.
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ Γ.Σ.Π.. ΟΡΙΣΜΟΙ Ένα σύστημα για τακτικό και συνηθισμένο τρόπο επεξεργασίας δεδομένων και για απάντηση προκαθορισμένων και.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 7.2 Τα βασικά στοιχεία των περιεχομένων της κατάρτισης.
Presentation of information/Παρουσίαση πληροφοριών
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.3 Εσωτερικά επαγγελματικά προφίλ και δεξιότητες.
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΘΕΣΗΣ.
ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 6.1 Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες πριν από την τοποθέτηση.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 7.1 Πρότυπα για τον καθορισμό του περιεχομένου της κατάρτισης.
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ
Προσομοίωση και Συστήματα Στήριξης Αποφάσεων Περιγραφή του μαθήματος.
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 2 η Δημόσιες Επενδύσεις και Αναπτυξιακά Έργα.
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» 1 Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
Σχεδιασμός διαδικασιών
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
1 Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Διάλεξη 7 η Διαχείριση Πόρων.
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 3 η (2015 – 16) Διαχειριση ερευνητικου προγραμματος Δρ. Αλέξανδρος Αποστολακης
14-1 STEPHEN P. ROBBINS, DAVID A. DECENZO, MARY COULTER Διοίκηση επιχειρήσεων Αρχές και εφαρμογές.
1 Έλεγχος και τα μέσα ελέγχου. 2 Θέματα που αναλύονται Η αναγκαιότητα του ελέγχου Τα χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού ελέγχου. Η διαδικασία του ελέγχου.
Μεθοδολογίες και εργαλεία διαχείρισης έργων πληροφορικής) 2 ο Κεφάλαιο.
Μέρος 1 Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα. 22/9/20162 Περιεχόμενα  Βασικές έννοιες Πληροφοριακών Συστημάτων  Απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.
Τεχνική Αξιολόγησης και Αναθεώρησης Προγραμμάτων (PERT)
ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ – ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΕΚΡΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ Γ. Καμπουρίδης 9/26/ Βασικά Οικονομικά Μεγέθη - Ανάλυση Νεκρού Σημείου.
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Χρονοπρογραμματισμός δραστηριοτήτων σε τοξωτά δίκτυα, κρίσιμη διαδρομή και χρήση περιθωρίων.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΈΡΓΩΝ
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Προγραμματισμός έργων
Διαχείριση Τεχνικών Έργων
Χειρισμός Χρόνου και Μεθοδολογίες Προσομοίωσης
Λογιστική Κόστους Ενότητα # 3: Κατά Παραγγελία Κοστολόγηση
Η επιστήμη της Διοίκησης
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας
ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ
Χρονικός Προγραμματισμός ενός Έργου
Δικτυωτή ανάλυση.
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Χρονικός Προγραμματισμός Έργων (Εργαστήριο)
Διαχείριση Τεχνικών Έργων
ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ
Δικτυωτός Προγραμματισμός έργων
Διαχείριση Κινδύνου Ενότητα 3: Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου.
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Μέθοδος προγραμματισμού των δραστηριοτήτων ενός έργου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΈΡΓΩΝ
Πληροφοριακό σύστημα Πληροφοριακό Σύστημα μιας επιχείρησης/οργανισμού είναι ένα σύστημα που αποτελείται από ανθρώπους, διαδικασίες και εξοπλισμό (Υλικό,
Στοιχεία Δομημένου Προγραμματισμού
Χρονοπρογραμματισμός Έργων ΙΙ
Κλειούσης Ε. Ελευθέριος
Διαχειριση εργου μεσω κρισιμησ αλυσιδασ (;)
ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ
Διάταξη τίτλου Σχεδιασμός Πεδίου Εφαρμογής του Έργου.
ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΛΑΙΣΙΟ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 10/12/2015
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 10.2 Εργαλεία προγραμματισμού των δραστηριοτήτων

Τρόπος προγραμματισμού των δραστηριοτήτων Εργαλεία προγραμματισμού των δραστηριοτήτων Διάγραμμα Gantt: Πρόκειται για ένα δημιούργημα του Henry Laurence Gantt το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και έναν αιώνα περίπου για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των προγραμμάτων μέσω μιας γραφικής παράστασης των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων. Είναι ένα ιστόγραμμα με οριζόντιες στήλες, οι οποίες αποκαλούνται επίσης γραμμές προγραμματισμένων ενεργειών, το οποίο είναι ικανό να παρουσιάζει ολόκληρες φάσεις ενός προγράμματος ξεκινώντας από μια ημερομηνία έναρξης και φτάνοντας έως μια ημερομηνία λήξης / καταληκτική ημερομηνία.

Τρόπος προγραμματισμού των δραστηριοτήτων Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, προσδιορίζονται τέσσερις κύριες φάσεις για τον ορισμό ενός διαγράμματος Gantt: Προσδιορισμός όλων των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος Καθορισμός της όλης διάρκειας του προγράμματος Καθορισμός της διάρκειας κάθε δραστηριότητας και της αντίστοιχης γραφικής παράστασής της Έλεγχος (πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του εκτελεστικού σχεδιασμού) του πραγματικού χρόνου που θα πρέπει να δαπανηθεί για κάθε δραστηριότητα.

Τρόπος προγραμματισμού των δραστηριοτήτων Το διάγραμμα παρέχει: γνώσεις σχετικά με τον χρόνο που απαιτείται για τον σχεδιασμό κάθε ενέργειας, αποτελώντας το θεμέλιο ολόκληρων φάσεων παρέχοντας μια εικόνα των δραστηριοτήτων εν παραλλήλω προσδιορίζει τα ορόσημα (σημαντικά γεγονότα και ημερομηνίες) και προβάλλει την επίτευξή τους Η Αχίλλειος πτέρνα αυτού του εργαλείου είναι η αδυναμία του να απεικονίσει την αλληλεξάρτηση των δραστηριοτήτων και των σχέσεων μεταξύ τους. Στις περιπτώσεις όπου απαιτούνται αυτές οι πληροφορίες, πολύ χρήσιμα είναι τα διαγράμματα PERT.

Τρόπος προγραμματισμού των δραστηριοτήτων Διάγραμμα PERT (Τεχνική Αξιολόγησης και Επισκόπησης Προγραμμάτων ) Σχετίζεται με μια τεχνική χρονοπρογραμματισμού η οποία αναπτύχθηκε το 1958 από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ με σκοπό τη μείωση του χρόνου και του κόστους σχεδιασμού και κατασκευής των πυρηνικών υποβρυχίων, σε μια εποχή όπου ήταν απαραίτητος ο συντονισμός ενός μεγάλου πλήθους προμηθευτών και υπεργολάβων. Αφορά τον διοικητικό τομέα που είναι γνωστός στη βιβλιογραφία ως δικτυωμένος χρονοπρογραμματισμός και έχει σαν στόχο να ορίζονται πρώτα οι προτεραιότητες του κάθε προγράμματος ώστε να διευκολύνονται οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στην επιλογή τους μεταξύ των υποψήφιων προτάσεων.

Τρόπος προγραμματισμού των δραστηριοτήτων Διάγραμμα PERT Απεικονίζει τις σχέσεις αιτίου-αποτελέσματος, τη λογική προτεραιότητα και την χρονική διαδοχή των διάφορων δραστηριοτήτων ενός προγράμματος. Οι ενέργειες και οι δραστηριότητες του προγράμματος θεωρούνται ως ένα σύνολο γεγονότων συνδεδεμένων μεταξύ τους όπως ένα δίκτυο.

Τρόπος προγραμματισμού των δραστηριοτήτων Η συσχέτιση (ή η σχέση αλληλεξάρτησης) των διάφορων δραστηριοτήτων αποκαλύπτεται χάρη στην εκτέλεση ενός συνόλου ενεργειών οι οποίες συνοψίζονται ως εξής: Ανάλυση του προγράμματος Προσδιορισμός της όλης διάρκειας του προγράμματος Προσδιορισμός δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν καθυστερώντας παράλληλα ολόκληρο το πρόγραμμα (η διαδικασία αυτή ορίζεται επιπλέον ως κρίσιμη διαδρομή) Επεξεργασία των διάφορων πλαισίων/περιβαλλόντων που επηρεάζουν τη συνολική διάρκεια του προγράμματος – η διευθέτηση αυτών γίνεται σε σχέση με τη διάρκεια των δραστηριοτήτων

Τρόπος προγραμματισμού των δραστηριοτήτων Σύμφωνα με το μοτίβο του διαγράμματος PERT οι διοικητικές διαδικασίες είναι οι εξής: Λεπτομερής σχεδιασμός και επεξεργασία του δικτύου Χρονοπρογραμματισμός και ανάλυση των διαδρομών Λειτουργικός χρονοπρογραμματισμός Διαρκής μετέπειτα έλεγχος Συγκρίνοντας μεταξύ τους τα διαγράμματα Gantt και PERT, τα πρώτα χρησιμοποιούνται σίγουρα περισσότερο, καθώς η επεξεργασία τους είναι πιο εύκολη. Τα διαγράμματα Gantt προσαρμόζονται στη δομή των Εντύπων Αίτησης και κατά συνέπεια είναι ευκολότερο να χρησιμοποιεί κανείς ένα εργαλείο που επιτρέπει την απεικόνιση της ακολουθίας και του χρονοπρογραμματισμού των δραστηριοτήτων.

Τρόπος προγραμματισμού των δραστηριοτήτων Περιεχόμενα: Γενικές πληροφορίες σχετικά με τα διαγράμματα Gantt και PERT. Διάγραμμα Gantt: δομή, περιεχόμενα, στόχοι και όρια. Διάγραμμα PERT: δομή, περιεχόμενα, στόχοι και όρια. Τμήματα του δικτυωμένου προγραμματισμού.