Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Διαχείριση εργασιακού άγχους στην COMPUSMART Ινστιτούτο Εργασίας, Υγείας και Οργάνωσης (I-WHO) Πανεπιστήμιο.
«ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ
Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού Π.Θ Γέμτος Θεοφάνης Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος.
Διαχείριση του Άγχους σε Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας Διαχείριση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων που σχετίζονται με την εργασία.
Διαχείριση κινδύνων εργασιακού άγχους στη ναυτιλιακή Rees Διεθνές Κέντρο Ερευνών για Ναυτικούς (SIRC) Πανεπιστήμιο Cardiff, Αγγλία
Διαχείριση κινδύνων εργασιακού άγχους στο KEK INA IDEC Α.Ε. Πειραιάς, Ελλάδα gr.
15 Απριλίου 2005 Life Cycle Assessment (LCA) as a Decision Support Tool for the ecoproduction of olive oil ECOIL LIFE 04/ENV/GR/ Πολυτεχνείο Κρήτης.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ANIMUS A.E Πάρις.
Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων.
ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΝΑ Π.Δ. 85/2012 Ίδρυση Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΜΨΥ ΒΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΑΨΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΧΒ, ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Άρης Τσαουσάκης BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ.
 Η εταιρεία Nass Aegean δημιουργήθηκε το 1965 από τα ιδρυτικά μέλη Άρτεμις Βουρβοπούλου, Σοφία Δρούγκα, Κυριακή Κυριακόγγονα και Νίκο Μανιουδάκη. 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ ΑΤΕΙΘ-ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011.
Ορθές Πρακτικές Διανομής Φαρμάκων
Φόβοι, ανασφάλειες και ψυχολογικά προβλήματα εφηβικής ηλικίας
Διαχείριση εργασιακού άγχους στην EDUCACONSULT M&J Consulting Παρντουμπίτσε, Δημοκρατία της Τσεχίας
Μελέτη Περιπτώσεων: UNIC-Services Ltd. UNIC-Services Ltd  Ιδρύθηκε το 1993 από την IT Saara Remes-Ulkunniemi  Η εταιρεία προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ Τόπος Ναυτικής Εκπαίδευσης Πιλοτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου Πιλοτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο του ΠΕΠ Βορείου.
Δ. Ασφάλειας & Υγιεινής Safety & Health Supervisor.
Βελτίωση συνθηκών εργασίας
Induction Course/Πρόγραμμα ένταξης στην εταιρία Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει τα μέσα που χρειάζονται για την επιτυχημένη ένταξη νέων υπαλλήλων σε μια εταιρία.
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 6.1 Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες πριν από την τοποθέτηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Η αξιολόγηση του έργου των εκπαιδευτικών προσφέρει τη δυνατότητα: Να βελτιωθεί η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος,
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ
Πρότυπο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001:2004)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ΘΡ. ΤΣΙΑΤΣΟΣ Θέματα Σχεδίασης Μέρος 2ο Χρηστοκεντρική & Συμμετοχική Σχεδίαση.
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
Ο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ. Ρόλος και Λειτουργίες  Θεραπευτικός ή αποκατάστασης  Προληπτικός  Εκπαιδευτικός.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
V-I/ 6-1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΏΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΟΙΟΥ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η 11 /09 /2001 ημέρα ορόσημο γιa όλο τον κόσμο σηματοδότησε την αρχή εξελίξεων και στην ναυτιλία σε.
ΤΕΙ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΜΣ «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ» 1 ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δρ. Α. Καταραχιά Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήμα Λογιστικής.
T.E.I. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (Logistics) ΤΕΡΣΕΝΙΔΟΥ ΕΛΙΝΑ Επόπτρια Καθηγήτρια: ΣΤΑΦΥΛΑ ΑΜΑΛΙΑ.
Greenstreet berman 31 Οκτωβρίου Αξιολόγηση Ικανοτήτων επικίνδυνων βιομηχανιών Michael S. Wright, Jon Berman & David Turner Greenstreet Berman Ltd.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
Σύστημα ικανοποίησης χρηστών και εκτίμησης αναγκών: Στόχος να αξιολογήσουμε τον βαθμό ικανοποίησης του ασθενή και να εντοπίσουμε τις πιθανές μελλοντικές.
Στην Αμερική από το 1940 – 1960 κυριαρχούσε το υπόδειγμα σύζυγος – μητέρα – νοικοκυρά. Στην Ελλάδα το υπόδειγμα αυτό εμφανίζεται μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 11
ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΏΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΟΙΟΥ
Έννοια και τρόπος διαχείρισης του Επιχειρηματικού κινδύνου (ΕΚ)
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Διαχείριση Διακινδύνευσης
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ ΙΑΣΩΝ ΓΕΡΜΑΝΗΣ
Κατά τη διάρκεια της κρίσης
Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Διαχείριση Έργων
Αποτελεσματικο μαθησιακο περιβαλλον
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ αΙΓΑIΟΥ & ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.
Διοίκηση Ποιότητας Ενότητα 3: Το κόστος της ποιότητας - Βραβεία ποιότητας Διδάσκων: Τσέλιος Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Ανάπτυξη τηλεματικών υπηρεσιών από το Παν
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
Δ ι α χ ε ί ρ ι σ η Έ ρ γ ο υ P r o j e c t M a n a g e m e n t
Το κόστος Ποιότητας    
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
Αποτελέσματα-Συζήτηση-Συμπέρασμα
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Οι Λειτουργίες του HRM Ερατώ Παρασχάκη
Σχέδιο επαγγελματικού έργου
Διαχείριση έργου Αρχές και τεχνικές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Διαχείριση κινδύνων εργασιακού άγχους στη SKY Bulk Carriers Management Ltd Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού www.pepen.gr

SKY Bulk Carriers Management Ltd Ίδρυση: 2004. έδρα: νησιά Κέιμαν. Κεντρικά γραφεία στον Πειραιά Υπηρεσίες διαχείρισης προς εφοπλιστές σε όλον τον κόσμο Δραστηριότητες πλοίων και τεχνική στήριξη Επιλογή πληρώματος Αγορά αγαθών και υπηρεσιών

Παράγοντες και συνέπειες του άγχους Σημασία της εκτίμησης των κινδύνων για: Την εξάλειψή τους και τον προσδιορισμό μεθόδων πρόληψης και ελέγχου Την πρόληψη των ατυχημάτων Σημασία της συμμετοχής του πληρώματος στην κατανόηση των κινδύνων

Παράδειγμα 1. Ο Σταύρος, πλοίαρχος 50 ετών Πλοιαρχεύει σε δύσκολα λιμάνια Ρηχά νερά Κακή σήμανση Κακές υπηρεσίες Συχνές επιθέσεις Μεγάλος φόρτος εργασίας για το πλήρωμα Δυσκολία αποβίβασης Επίθεση από ένοπλους επαναστάτες. Τραυματισμός πληρώματος και κλοπή εξοπλισμού και τιμαλφών Έμφραγμα. Απομάκρυνση από τη θάλασσα

Παράδειγμα 2. Ο Νίκος, δόκιμος πλοίαρχος Ταξίδια χωρίς δυνατότητα αποβίβασης στην ξηρά για 7 μήνες Πρώτη απομάκρυνση από την οικογένειά του Απαιτητικός πλοίαρχος Καθήκοντα λοστρόμου Άδικες παρατηρήσεις από το υπόλοιπο πλήρωμα Ψυχολογικά προβλήματα και κατάθλιψη

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα στα δύο παραδείγματα;

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί και πώς σχετίζονται με το εργασιακό άγχος;

Είναι πάντα δυνατό να αντιμετωπιστεί το άγχος πάνω στο πλοίο;

Γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος της εταιρείας στην ξηρά;

Μεθοδολογία και εφαρμογή της εκτίμησης κινδύνων Εντοπισμός κινδύνων Ανάλυση επιπτώσεων Εκτίμηση πιθανοτήτων Αξιολόγηση των κινδύνων Διαχείριση των κινδύνων

Παράδειγμα 1. Ο Σταύρος, πλοίαρχος 50 ετών Όχι τυχαίο πρόβλημα Ο υπεύθυνος ασφαλείας πραγματοποίησε ανάλυση και έρευνα του περιστατικού Έρευνες σε αυτό και σε άλλα πλοία

Παράδειγμα 2. Ο Νίκος, δόκιμος πλοίαρχος Σεβασμός των διαδικασιών Διορθωτικές ενέργειες για την πρόληψη ή την ελαχιστοποίηση του κινδύνου στο μέλλον

Ποια είναι τα κύρια στάδια της διαδικασίας εκτίμησης των κινδύνων;

Ποιος είναι ο ρόλος της διοίκησης της ναυτιλιακής εταιρείας;

Ποιος είναι ο ρόλος των γραπτών εγχειριδίων και των διαδικασιών του κώδικα ISM;

Γιατί έχει σημασία να υλοποιηθεί μια λεπτομερής διαδικασία εκτίμησης των κινδύνων;

Τεχνικές πρόληψης και παρέμβασης Μέτρα ελέγχου Φυσικά Οργανωτικά Διοικητικά

Πιστεύετε ότι η διάκριση των μέτρων σε φυσικά, οργανωτικά και διοικητικά είναι πρακτική και γιατί;

Ποιες είναι οι ευθύνες της διοίκησης στην ξηρά, των αξιωματικών και του πληρώματος του πλοίου;

Ποιο είναι ένα λογικό χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί;

Αξιολόγηση των διαδικασιών και των μέτρων διαχείρισης των κινδύνων Εφαρμογή της διαχείρισης των κινδύνων για τις επικίνδυνες δραστηριότητες στο πλοίο Πρωτοβουλίες εκ μέρους του πλοιάρχου και του υποπλοίαρχου Συζητήσεις στις εβδομαδιαίες συναντήσεις της διοίκησης Καταγραφή αποφάσεων

Παράδειγμα 1. Ο Σταύρος Αίτηση για καλύτερη φύλαξη από τις λιμενικές αρχές Περιπολία από το πλήρωμα (βάρδιες 2 ατόμων) Ενίσχυση και παροχή ψυχολογικής στήριξης στο πλήρωμα από την εταιρεία

Παράδειγμα 2. Ο Νίκος Επιστολή της ναυτιλιακής εταιρείας σε όλους τους πλοιάρχους: Οι δόκιμοι αξιωματικοί πρέπει να αφιερώνουν χρόνο στην εκπαίδευσή τους. Πρέπει να τους συμπεριφέρονται ως μελλοντικούς αξιωματικούς.

Πώς μπορούν να αξιολογηθούν τα μέτρα παρέμβασης;

Ποια είναι τα οφέλη της αξιολόγησης;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της υιοθέτησης των μέτρων με τη μορφή εσωτερικών κανονισμών;