Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

2 Αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Χώρας, εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και η υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων, όπως καθορίζονται στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας (ΠΕΑ).

3 ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΑΝΤ. ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΠΝ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΑΝΤ. ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΠΝ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ 3

4 ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ
Εδρεύει στον Πειραιά. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα (4) έτη. Οι Αξιωματικοί που αποφοιτούν λαμβάνουν το βαθμό του Σημαιοφόρου Μάχιμου ή Μηχανικού. Η επιλογή των ειδικοτήτων γίνεται από τους ίδιους τους σπουδαστές, πριν την είσοδό τους στη σχολή.

5 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Σημαιοφόρος ΠΝ Ανθυποπλοίαρχος ΠΝ Υποπλοίαρχος ΠΝ Πλωτάρχης ΠΝ Αντιπλοίαρχος ΠΝ Πλοίαρχος ΠΝ Αρχιπλοίαρχος ΠΝ Υποναύαρχος ΠΝ Αντιναύαρχος ΠΝ Ναύαρχος ΠΝ 5

6 Καθήκοντα Μαχίμων Αξιωματικών:
Αξιωματικοί Ναυτιλίας, Συνεννοήσεως, Οπλισμού, Ανθυποβρυχιακού πολέμου. Αξιωματικοί Επιχειρήσεων Ύπαρχοι Κυβερνήτες

7 Καθήκοντα Μηχανικών Αξιωματικών:
Αξιωματικοί Μηχανολογικών, Ηλεκτρολογικών, Ηλεκτρονικών Συστημάτων πλοίου Β΄ Μηχανικοί Α΄ Μηχανικοί Οι μηχανικοί Αξιωματικοί προορίζονται για να αναλάβουν τα εξής καθήκοντα στα πλοία: - Αξιωματικοί Μηχανής, Ηλεκτρονικών Συστημάτων - Β’ Μηχανικοί - Αξιωματικοί Προώσεως και Ενεργείας (Α’ Μηχανικοί). Από τα παραπάνω μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό ότι οι μηχανικοί αποκτούν περισσότερο τεχνικές γνώσεις και ασχολούνται με πιο τεχνικά αντικείμενα από τους μαχίμους, γεγονός που πρέπει ίσως να συνυπολογιστεί στην τελική επιλογή των ειδικοτήτων από τους υποψήφιους φοιτητές.

8 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Μετεκπαίδευση του προσωπικού σε σχολεία και Πανεπιστήμια, τόσο του εξωτερικού (κυρίως σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία), όσο και του εσωτερικού για απόκτηση MASTER ή διδακτορικού. Η εισαγωγή στα πανεπιστήμια του εξωτερικού γίνεται μέσω εξετάσεων στη ΣΝΔ, στους βαθμούς Ανθυποπλοιάρχου / Υποπλοιάρχου / Πλωτάρχη.

9 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Μεγάλος αριθμός Αξιωματικών σε κάποιο σημείο της σταδιοδρομίας τους, κυρίως στους βαθμούς του Αντιπλοιάρχου και του Πλοιάρχου υπηρετούν σε θέσεις εξωτερικού, στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ ή ως Ναυτικοί Ακόλουθοι σε διάφορες πρεσβείες.

10 ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
( ΣΜΥΝ ) Εδρεύει στο Σκαραμαγκά / Αμφιάλη. Η φοίτηση διαρκεί τρία (3) έτη. Οι Δόκιμοι Υπαξιωματικοί αποφοιτούν με το βαθμό του Κελευστή. Η εκπαίδευση στη ΣΜΥΝ χωρίζεται σε θεωρητική και πρακτική. smyn.hellenicnavy.gr

11 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Οι ειδικότητες που μπορεί να πάρει ο Δόκιμος Υπαξιωματικός είναι αρκετές και είναι συνδυασμός των αναγκών που υπάρχουν στο ΠΝ, των δηλώσεων των σπουδαστών και της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις.

12 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Κελευστής Επικελευστής Αρχικελευστής Ανθυπασπιστής και στη συνέχεια προάγονται σε Αξιωματικούς εξελισσόμενοι μέχρι το βαθμό του Αντιπλοιάρχου (βαθμός αποστρατείας).

13 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Υπηρετούν: Πολεμικά Πλοία , Ναυστάθμους
Θέσεις Εξωτερικού Ειδικές υπηρεσίες

14 Ειδικές υπηρεσίες Υποβρύχια Υποβρύχιες καταστροφές (ΟΥΚ) Ελικόπτερα
Υποβρύχιες καταστροφές (ΟΥΚ) Ελικόπτερα Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ)

15 ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Η αποστολή της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής είναι η παροχή στις Ένοπλες Δυνάμεις μονίμων Αξιωματικών Νοσηλευτών-τριών με κατάλληλη επιστημονική και στρατιωτική εκπαίδευση για την κάλυψη των Νοσηλευτικών αναγκών τους. san.army.gr

16 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
Αποστολή της σχολής είναι η παροχή αρμονικά συνδυασμένης, επιστημονικής και στρατιωτικής εκπαιδεύσεως, για την κατάρτιση μονίμων Αξιωματικών για την κάλυψη των αναγκών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων όπως παρακάτω: Υγειονομικού (Ιατροί, Κτηνίατροι, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί,Ψυχολόγοι) Οικονομικού Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων (ΣΣΝΣ) ssas.army.gr

17 ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016 (Κατ’ εκτίμηση)
ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΜΑΧΙΜΟΙ → 23 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ → 11 ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΜΥΝ → 97


Κατέβασμα ppt "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google