Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΝΑ Π.Δ. 85/2012 Ίδρυση Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΝΑ Π.Δ. 85/2012 Ίδρυση Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΝΑ Π.Δ. 85/2012 Ίδρυση Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
Ν. 4150/2013 Ανασυγκρότηση ΥΝΑ Αρμοδιότητες: σχεδιασμός της ναυτιλιακής πολιτικής, με σκοπό την προαγωγή και την προάσπιση των συμφερόντων της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας και τη σύνδεσή της με την εθνική οικονομία, η ανάπτυξη της ναυτικής εκπαίδευσης και η ναυτική εργασία, καθώς και η προστασία του Θαλασσίου περιβάλλοντος, η σχεδίαση και εφαρμογή της ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και των θαλάσσιων συγκοινωνιών και μεταφορών, η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα, η μέριμνα για την πρόληψη και την καταστολή εκνόμων ενεργειών στους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων. χάραξη της λιμενικής πολιτικής, η εποπτεία των λιμενικών υποδομών κάθε λειτουργικής μορφής και η προαγωγή του εθνικού λιμενικού συστήματος ως παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας, των νησιών και της ναυτιλίας της χώρας. οργάνωση και λειτουργία του Λιμενικού Σώματος −Ελληνικής Ακτοφυλακής.

2 ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Άρθρο 54 Ν.4178/2013 Κατάρτιση Οργανισμών Υπουργείων με στόχο δομές για: φιλική προς τον πολίτη Δημόσια Διοίκηση αποτελεσματική άσκηση του έργου της

3 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΝΑ Με απόφαση Υπουργού, συγκροτήθηκε Ομάδα Έργου με Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα και μέλη υψηλόβαθμα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και των Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου προς κατάρτιση προσχεδίου π.δ. για τον Οργανισμό ΥΝΑ.

4 ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΥΝΑ Παρουσίαση οργανογράμματος ΥΝΑ

5

6

7

8

9

10 ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Συνεκτικότερη διάρθρωση των δομών του Υπουργείου και επίτευξη οικονομιών κλίμακος Ομογενοποίηση του εκτελούμενου έργου. Αποτελεσματικότερη άσκηση αρμοδιοτήτων.  Εξασφάλιση συνεργειών και συνεργασιών. Ορθολογική κατανομή προσωπικού.

11 ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

12 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Όλα τα θέματα θαλασσίων ενδομεταφορών υπάγονται σε μια Διεύθυνση του Υπουργείου. Ο Κλάδος Ελέγχου Πλοίων μετεξελίσσεται σε ελεγκτικό μηχανισμό για ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων και επιβαινόντων και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος. Το κύριο νομοθετικό έργο του Κλάδου (έλεγχος πλοίων-αναγνώριση/εξουσιοδότηση Νηογνωμόνων) αποτελεί αρμοδιότητα άλλων Διευθύνσεων του Υπουργείου. Σύσταση Υπηρεσίας Επιτήρησης Θαλασσίου Πεδίου με αντικείμενο την απόκτηση της επίγνωσης της κατάστασης του θαλασσίου χώρου και, συνακόλουθα, τη βελτίωση των δράσεων για την πρόληψη και καταστολή παράνομων ενεργειών στη θάλασσα.

13 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Δημιουργία Τεχνικής Υπηρεσίας με δυνατότητα σύνταξης και έγκρισης μελετών και εκτέλεσης έργων για τα οποία σήμερα το Υπουργείο απευθύνεται σε άλλες Κεντρικές και Περιφερειακές Αρχές. Κατάργηση Επιθεωρητών Περιφερειακών Διοικήσεων (Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδος/Ιονίων Νήσων) – ενίσχυση αρμοδιοτήτων Περιφερειακών Διοικήσεων ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.. Δημιουργία στη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Επενδύσεων με κύρια αποστολή την παροχή υπηρεσιών προώθησης και υλοποίησης επενδύσεων και δράσεων ανάπτυξης στο λιμενικό και παραναυτιλιακό τομέα (π.χ. ναυοπηγοεπισκευές) καθώς και στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού (προώθηση σχεδίου νόμου για τα τουριστικά σκάφη). Δημιουργία δομών διαλειτουργικότητας για την ενίσχυση της νησιωτικότητας και ιδιαίτερα όσον αφορά στις πολιτικές της Ε.Ε..


Κατέβασμα ppt "ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΝΑ Π.Δ. 85/2012 Ίδρυση Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google