Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

2 Αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Χώρας, εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και η υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων, όπως καθορίζονται στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας (ΠΕΑ)

3 ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ 3

4 ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ
Εδρεύει στον Πειραιά. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα (4) έτη. Οι Αξιωματικοί που αποφοιτούν λαμβάνουν το βαθμό του Σημαιοφόρου Μάχιμου ή Μηχανικού. Η επιλογή των ειδικοτήτων γίνεται από τους ίδιους τους σπουδαστές, πριν την είσοδό τους στη σχολή. Εξέλιξη Μαχίμων / Μηχανικών.

5 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Σημαιοφόρος ΠΝ Ανθυποπλοίαρχος ΠΝ Υποπλοίαρχος ΠΝ Πλωτάρχης ΠΝ Αντιπλοίαρχος ΠΝ Πλοίαρχος ΠΝ Αρχιπλοίαρχος ΠΝ Υποναύαρχος ΠΝ Αντιναύαρχος ΠΝ Ναύαρχος ΠΝ

6 Οι μάχιμοι Αξιωματικοί προορίζονται για να αναλάβουν τα παρακάτω καθήκοντα στα πλοία :
Αξιωματικοί Ναυτιλίας ή Συνεννοήσεως ή οπλισμού ή Ανθυποβρυχιακού πολέμου. Αξιωματικοί Επιχειρήσεων Ύπαρχοι - ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ

7 Αξιωματικοί Μηχανής, Ηλεκτρονικών Συστημάτων Β’ Μηχανικοί
Οι Μηχανικοί Αξιωματικοί προορίζονται για να αναλάβουν τα εξής καθήκοντα στα πλοία: Αξιωματικοί Μηχανής, Ηλεκτρονικών Συστημάτων Β’ Μηχανικοί Αξιωματικοί Προώσεως και Ενεργείας (Α’ Μηχανικοί) Οι μηχανικοί Αξιωματικοί προορίζονται για να αναλάβουν τα εξής καθήκοντα στα πλοία: - Αξιωματικοί Μηχανής, Ηλεκτρονικών Συστημάτων - Β’ Μηχανικοί - Αξιωματικοί Προώσεως και Ενεργείας (Α’ Μηχανικοί). Από τα παραπάνω μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό ότι οι μηχανικοί αποκτούν περισσότερο τεχνικές γνώσεις και ασχολούνται με πιο τεχνικά αντικείμενα από τους μαχίμους, γεγονός που πρέπει ίσως να συνυπολογιστεί στην τελική επιλογή των ειδικοτήτων από τους υποψήφιους φοιτητές.

8 Μάχιμοι και Μηχανικοί Αξιωματικοί μπορούν να σταδιοδρομήσουν:
- Υποβρύχια - Ελικόπτερα - Ομάδες υποβρυχίων καταστροφών (ΟΥΚ) - Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ)

9 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
- Μετεκπαίδευση του προσωπικού σε σχολεία και Πανεπιστήμια, τόσο του εξωτερικού (κυρίως σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία), όσο και του εσωτερικού για απόκτηση MASTER ή διδακτορικού. - Η εισαγωγή στα πανεπιστήμια του εξωτερικού γίνεται μέσω εξετάσεων στη ΣΝΔ, στους βαθμούς Ανθυποπλοιάρχου / Υποπλοιάρχου / Πλωτάρχη.

10 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Μεγάλος αριθμός Αξιωματικών σε κάποιο σημείο της σταδιοδρομίας τους, κυρίως στους βαθμούς του Αντιπλοιάρχου και του Πλοιάρχου υπηρετούν σε θέσεις εξωτερικού, στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ ή ως Ναυτικοί Ακόλουθοι σε διάφορες πρεσβείες.

11 ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ( ΣΜΥΝ )
Εδρεύει στο Σκαραμαγκά / Αμφιάλη και οι εγκαταστάσεις της ευρίσκονται εντός του Κέντρου Εκπαίδευσης Παλάσκας. Η φοίτηση σε αυτήν είναι διετής και οι δόκιμοι υπαξιωματικοί αποφοιτούν με το βαθμό του Κελευστή. Η εκπαίδευση στη ΣΜΥΝ εκτελείται στο ίδιο πλαίσιο με αυτήν της ΣΝΔ. Δηλαδή χωρίζεται σε θεωρητική και πρακτική. Η δεύτερη γίνεται στα πλοία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πλόων.

12 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Οι ειδικότητες που μπορεί να πάρει ο δόκιμος υπαξιωματικός είναι αρκετές και είναι συνδυασμός των αναγκών που υπάρχουν στο ΠΝ, των δηλώσεων των σπουδαστών και της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις. ΠΕΔΙΟ Α΄ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΕΔΙΟ Β΄ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: ΑΡΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ/ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕΔΙΟ Γ΄ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΠΛΩΝ ΠΕΔΙΟ Δ΄ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

13 ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Η βαθμολογική εξέλιξη των Υπαξιωματικών είναι η κάτωθι: Κελευστής Επικελευστής Αρχικελευστής Ανθυπασπιστής και στη συνέχεια ονομάζονται Σημαιοφόροι και γίνονται έτσι Αξιωματικοί, εξελισσόμενοι μέχρι το βαθμό του Αντιπλοιάρχου (βαθμός αποστρατείας).

14 Για τις μεταθέσεις ισχύει καθεστώς ανάλογο με εκείνο των Αξιωματικών.
Οι απόφοιτοι της ΣΜΥΝ συμμετέχουν επίσης σε διάφορα σχολεία του εξωτερικού, σχετικά με την ειδικότητά τους, μικρότερης όμως διάρκειας από αυτά των Αξιωματικών. Επιπρόσθετα, οι Υπαξιωματικοί τοποθετούνται σε θέσεις εξωτερικού όπως και οι Αξιωματικοί. Οι Υπαξιωματικοί μπορούν επίσης να επιλέξουν την απόκτηση κάποιας εξειδίκευσης προκειμένου να υπηρετήσουν στα υποβρύχια, ελικόπτερα, βατραχανθρώπους. Για τις μεταθέσεις ισχύει καθεστώς ανάλογο με εκείνο των Αξιωματικών. Οι συνθήκες εργασίας δεν διαφέρουν από αυτές των Αξιωματικών.

15 ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
Η αποστολή της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής είναι : Η παροχή στις Ένοπλες Δυνάμεις μονίμων Αξιωματικών Νοσηλευτών-τριών με κατάλληλη επιστημονική και στρατιωτική εκπαίδευση για την κάλυψη των Νοσηλευτικών αναγκών τους. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση san.army.gr

16 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
Αποστολή της σχολής είναι, η παροχή αρμονικά συνδυασμένης, επιστημονικής και στρατιωτικής εκπαιδεύσεως, για την κατάρτιση μονίμων Αξιωματικών για την κάλυψη των αναγκών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων όπως παρακάτω: α. Υγειονομικού (Ιατροί, Κτηνίατροι, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί) β. Οικονομικού γ. Στρατολογικού Οι Αξιωματικοί αυτοί προορίζονται και για τα τρία όπλα και η επιλογή τους για το όπλο που θα υπηρετήσουν γίνεται με την αποφοίτηση τους κατόπιν κληρώσεως. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση

17 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Το Πολεμικό Ναυτικό έχει λίγες σχετικά μεταθέσεις για τα στελέχη του. Τα πλοία του Στόλου εδρεύουν στην πλειοψηφία τους στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ οι υπηρεσίες ξηράς, με επίκεντρο το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (στη λεωφόρο Μεσογείων), έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Αττικής. - Μικρός αριθμός προσωπικού μετατίθεται στην περιφέρεια, κυρίως στο Ναύσταθμο Κρήτης, αλλά και σε ορισμένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου . - Το προσωπικό που υπηρετεί στα πλοία απουσιάζει από τον τόπο μονίμου κατοικίας του, για μικρά χρονικά διαστήματα, κατά τη διάρκεια ασκήσεων / επιχειρήσεων.

18 ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2015 (Κατ’ εκτίμηση)
ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΜΑΧΙΜΟΙ → 23 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ → 11 ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΜΥΝ → 75 ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΑΝ → 6 ΣΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΟ → 4 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ → 1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ →

19 ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ (Μ) Α. ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ ΠΝ


Κατέβασμα ppt "EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google