Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

2 Γενικά Το λιμάνι, από το 315 π.Χ., είναι η φυσική πύλη που οδηγεί στην ενδοχώρα της Βαλκανικής χερσονήσου και στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Η γεωγραφική του θέση είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας καθιστώντας το, πολύ συχνά στο παρελθόν, αντικείμενο πολιορκιών, επιθέσεων, καταλήψεων και ναυμαχιών. 

3

4 Χώροι Εκδηλώσεων Η Ο.Λ.Θ. Α.Ε. διαθέτει χώρους στεγασμένους και υπαίθριους για την ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν αποθήκες που λειτουργούν ως κτίρια πολλαπλών χρήσεων: αίθουσες συνεδρίων σεμιναρίων εκθέσεων κινηματογράφου δεξιώσεων

5 To λιμάνι παλιά

6 Παρεχόμενες Υπηρεσίες
Φορτία: Φόρτωση, εκφόρτωση, χειρισμός και αποθήκευση όλων των ειδών φορτίων (εμπορευματοκιβώτια, χύδην και γενικό φορτίο από και προς: πλοία, φορτηγά αυτοκίνητα και σιδηροδρομικά βαγόνια. Επιβάτες : Ο σύγχρονος επιβατικός σταθμός παρέχει στους επιβάτες ακτοπλοΐας και κρουαζιερόπλοιων πληθώρα υπηρεσιών.

7 Πλοία : Αγκυροβόληση πρόσδεση παροχή νερού παροχή ηλεκτρικού ρεύματος – τηλεπικοινωνιών διαχείριση των απορριμμάτων των πλοίων. Άλλες υπηρεσίες :Ενοικίαση χώρων αποθήκευσης για τις λιμενικές δραστηριότητες στην Ελεύθερη Ζώνη στο Κοινοτικό Λιμάνι.

8 Η περιοχή του λιμανιού Λιμεναρχείο Τελωνείο Σταθμούς Υγειονομικού και κτηνιατρικού ελέγχου Γενικό Χημείο του Κράτους Κλιμάκιο και Γραφείο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Κλιμάκιο και Γραφείο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Πυροσβεστικό Σταθμό Πλοηγητική Υπηρεσία Εταιρίες Ρυμουλκών Εταιρείες Lashing/Unlashing (Πρόσδεσης/Απόπλου)

9 Προτεραιότητες του αναπτυξιακού σχεδιασμού
Προτεραιότητες του αναπτυξιακού σχεδιασμού  Η επέκταση της λιμενικής υποδομής ώστε να εξυπηρετούνται και τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλών αποδόσεων.

10 Η εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας
Η βιώσιμη ανάπτυξη του Λιμένα Θεσσαλονίκης υλοποιώντας μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος Η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών για την κρουαζιέρα και τον θαλάσσιο τουρισμό (τουριστικό καταφύγιο).

11 Α’ Προβλήτα

12 Αεροφωτογραφίες

13 Επιβατικός Σταθμός

14 Συμβατικό Φορτίο

15 Αποθήκες

16 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΘΑΛΑΣΣΑ-ΣΙΝΕΜΑ
Από το 1997, που η Θεσσαλονίκη έγινε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το ελληνικό κράτος επέλεξε ανάμεσα στα έργα που πραγματοποίησε την ανακαίνιση των Αποθηκών της Α΄ Προβλήτας του λιμανιού .

17 Τα τελευταία 16 χρόνια κάθε Νοέμβριο η «καρδιά» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εκτός από το Ολύμπιον «κτυπάει» και στο λιμάνι. Η σχέση αυτή έγινε πιο λειτουργική με την ανάπλαση της προβλήτας και την απομάκρυνση των αυτοκινήτων και του λιμενικού.

18

19 Πρωταθλητής στην ανακύκλωση
Η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της λειτουργίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο περιβάλλον αποτελεί τα τελευταία χρόνια βασικό μέλημα της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ. Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής αποτυπώνονται απολύτως στα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος ανακύκλωσης της εταιρίας

20 ΤΕΛΟΣ

21 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΠΑΜΠΟΥΚΤΣΗ ΣΕΒΑΣΤΗ ΤΜΗΜΑ Α2


Κατέβασμα ppt "Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google