«Επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών εξαρτώμενη από την τοποθεσία, μέσω του Google Earth»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ.
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
Πρεσβευτής του τόπου μου Δημιουργία Blog και ανάρτηση σε αυτό ψηφιακού υλικού με θέμα την πόλη μας, την Πάτρα.
Wikipedia_ Σύνθεση διαδικτυακής παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας από τους αναγνώστες της. Επικοινωνία και συμφωνία για υποκειμενικά θέματα πολλών οπτικών γωνιών.
Δημιουργία Παρουσιάσεων με τη βοήθεια του PowerPoint
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Σχέδιο Δράσης Σ.Δ.Ε. Αγρινίου
Web 2.0 Διαδίκτυο: Ο Προσωπικός μας Υπολογιστής
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
 Τι είναι blog; Τι είναι blog; Παρουσίαση της έννοιας του blogs  Απο που προήλθαν; Απο που προήλθαν;  Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα Blog; Πως μπορώ να.
Το U4energy είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ
Weebly tools A selected few Γαβριέλλα Ασπράκη. Map Το εικονίδιο που φέρει την ένδειξη αυτή μας συνδέει κατευθείαν στο google maps. Μόλις σύρουμε το εικονίδιο.
TI EINAI;  κλασικό λογισμικό οπτικοποίησης-γραφικής απεικόνισης της Γης το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Διαδίκτυο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
1 ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Μάθημα 1 ο : Μέσα και πολυμέσα Εισηγήτρια:Αναστασία Κατρανίδου.
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Εφαρμογές Πληροφορικής
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ Γ.Σ.Π.. ΟΡΙΣΜΟΙ Ένα σύστημα για τακτικό και συνηθισμένο τρόπο επεξεργασίας δεδομένων και για απάντηση προκαθορισμένων και.
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ / ΠΡΟΒΟΛΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ.
Ενότητα 6 Γράφω το δικό μου άρθρο Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Kindspiration
Γρήγορη αναφορά για © 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Lync Web App Συμμετοχή σε σύσκεψη Lync με ήχο από τον υπολογιστή.
Ασφάλεια Διαδικτύου Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία.
Εικονικοί τρισδιάστατοι κόσμοι ΠΜΣ:Δυνητικές κοινότητες Παρουσίαση : Θεοδωρίδη Άννα
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Τίτλος: «Συναισθήματα»
GOOGLE  Μαρίκου Στέλλα  Μελετιάδου Πολυνίκη  Μουρατίδου Φυλλιώ  Μούτσα Τζένη  Μουτσουρίδης Παναγιώτης  Μπαγιαζίδου Ελήνα  Μπάκας Αγαμέμνων  Μπονσταντσίδης.
Τι είναι το wiki; Wiki και φιλολογικά μαθήματα. Λεωφορείο στη Χαβάη! γρήγορα – γρήγορα!
Β5.1.2 Πρωτόκολλα Επικοινωνίας και Τείχος Προστασίας.
Κατηγορίες Εφαρμογών Πολυμέσων. Ανάλογα με τον τρόπο διανομής –Οπτικοί Δίσκοι –Περίπτερα (Kiosks) –Πραγματικού χρόνου (on line) –Διαδίκτυο (Internet)
Χαρακτηριστικά και επίδρασή του σε χρήστες
1η Φάση Εργασίας o Ευαγγέλη Ντάρλα: Υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών, Σχεδιαστής παρουσίασης, Υπεύθυνος παρουσίασης o Ζάρρου Γεωργία: Υπεύθυνος συλλογής.
3.4.2 Επικοινωνίες Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τις κινήσεις, τον λόγο, την εικόνα και τη γραφή.
Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Εικονικά Μουσεία Ημερίδα «Εικονικά Μουσεία» Παρουσίαση του Δικτυακού Τόπου των Εικονικών Μουσείων.
Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Εικονικά Μουσεία Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Εικονικά Μουσεία.
 Ένας τόπος μπορεί να αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις νέες τεχνολογίες για να προβάλει τα πλεονεκτήματα του.  Τα παρακάτω μέσα χρησιμοποιούνται πολύ.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Βόρειας Αμερικής Κεφ. 39 Ουρδας Ιωάννης 2013.
Η φωτεινή πλευρά του Διαδικτύου Γρηγόρης Δερεκενάρης.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Συνεδρία 8 Wikis Συστάδα 3.
Συνεδρία 8 Εννοιολογική Χαρτογράφηση
‘’Online Εργαλεία Επικοινωνίας εκπ/σης και μάθησης’’
Κεφαλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα.
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Που και πως ψάχνουμε.
Γεωργοπούλου Ειρήνη Γκοσιμήδα Ευφροσύνη Κονιδάρη Αναστασία
Πως δημιουργούμε μια παρουσίαση στο PowerPoint
Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Γέρικο Νομού Έβρου Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Εκπαιδευτική ομάδα: Αλεξάνδρα- Ιωάννα Βερέττα & Νετζμεττήν Πίσκα.
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
«Μινωικός πολιτισμός»: μία πρόταση διδασκαλίας για την
ΠΟΛΥΜΕΣΑ Αρχές Πλοήγησης.
Β Τι είναι οι εφαρμογές διαδραστικής επικοινωνίας και τι είναι κοινωνικό δίκτυο Στόχοι.
ΣΙΤΑΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔIΚΤYΟΥ
Η Τεχνολογία από την αρχαία εποχή έως σήμερα
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Διαδίκτυο ΤΜΗΜΑ Β4 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ.
Ο μοτοσικλετιστής Μαρίας Κέντρου-Αγαθοπούλου
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ανιχνεύοντας τη ρητορική online πληροφοριών:
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
Δραστηριότητα Νορβηγικό βίντεο!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«Επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών εξαρτώμενη από την τοποθεσία, μέσω του Google Earth»

•Το Google Earth είναι ένα πρόγραμμα εικονικής παρουσίασης της γης το οποίο χαρτογραφεί και μοντελοποιεί την επιφάνεια της γης με τρισδιάστατο τρόπο, χρησιμοποιώντας: 1.εικόνες από δορυφόρο, 2.αεροφωτογραφίες 3.υψομετρικά δεδομένα του ανάγλυφου της γης. •Κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να εισάγει τις δικές του πληροφορίες κάθε μορφής, όπως 1.κείμενο, 2.φωτογραφίες, 3.βίντεο, 4.τρισδιάστατα μοντέλα κτιρίων, 5.links και να τις συνδέσει με ένα συγκεκριμένο σημείο/τοποθεσία στην επιφάνεια της γης.Στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δουν αυτές τις πληροφορίες κάθε φορά που πλοηγούνται εικονικά πάνω από αυτή τη τοποθεσία. Εισαγωγή

Πολυμεσική Επικοινωνία  Google Earth Community =Διάλογος Google Earth Community  Panoramio =Εικόνα Panoramio  Youtube =Βίντεο Youtube  Wikipedia =Γνώση Wikipedia

•Πιο συγκεκριμένα, κάθε σχόλιο ή πληροφορία που αφήνουν οι χρήστες πάνω στο χάρτη, εισάγεται αυτόματα σε ένα online forum, το Google Earth Community. Έτσι, όλοι οι υπόλοιποι χρήστες μπορούν να απαντήσουν σε αυτό το σχόλιο, και να συζητήσουν δημιουργικά γύρω από το θέμα.Google Earth Community • Ακόμη, κάθε φωτογραφία που εισάγεται στον διαδικτυακό τόπο Panoramio, απεικονίζεται με ακρίβεια πάνω στο σημείο της γης από το οποίο τραβήχτηκε. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να δουν κάποιο αξιοθέατο από διάφορες οπτικές γωνίες, απλά κάνοντας “κλικ” πάνω στο αντίστοιχο σημείο της γης.Panoramio •Πέρα όμως από φωτογραφίες, οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν και βίντεο μέσω της ιστοσελίδας youtube, που πάλι απεικονίζονται στο σημείο που τραβήχτηκαν.youtube •Τέλος, οι χρήστες που αρθρογραφούν στην διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, μπορούν επίσης να αντιστοιχήσουν το άρθρο τους με μια συγκεκριμένη τοποθεσία πάνω στη γη, είτε το άρθρο αφορά ένα μέρος, είτε ένα γεγονός που έλαβε χώρα σε αυτό το μέρος.Wikipedia •Σε γενικές γραμμές, αυτό το μέσο μπορεί να χρησιμεύσει όχι απλά για να βρεθείς εικονικά σε ένα μέρος που σε ενδιαφέρει και να ενημερωθείς για αυτό, αλλά επίσης σαν ένας τρόπος να μοιραστούν οι επισκέπτες τις εμπειρίες τους και οι ντόπιοι την κουλτούρα τους.

Η σχέση του Google Earth είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της μαζικής επικοινωνίας. Μέσω του εικονικού κόσμου ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων μπορεί να «βρεθεί» με ελάχιστη προσπάθεια στην ίδια τοποθεσία,όσο απομακρυσμένη και αν είναι αυτή στην πραγματικότητα,και να συζητήσει με αφορμή αυτή τη τοποθεσία. Επιπλέον έχουμε μια αυθόρμητη αυτοοργάνωση των χρηστών με κοινά ενδιαφέροντα, καθώς για να διαβάσεις κάποια συζήτηση στο forum πρέπει να «βρεθείς» στην τοποθεσία που της αντιστοιχεί,το οποίο με τη σειρά του προϋποθέτει το κοινό σου ενδιαφέρον για την τοποθεσία, με όλους τους υπόλοιπους χρήστες που ενδιαφέρθηκαν. Google Earth και Επικοινωνία