Βελτίωση για καλύτερη, ασφαλέστερη Υγεία και Κοινωνική Φροντίδα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ποιοτικη αναλυςη δεδομενων
Advertisements

Καλώς ήρθατε στην ενίσχυση της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας μέσω Διεπαγγελματικής εκπαίδευσης.
ΘΕΜΕΛΙΏΔΗ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΉ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ Εισαγωγή στην Έρευνα 1.
Διεπαγγελματική μάθηση στόχοι?
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Κοντές Ιωάννης ( ΑΕΜ :30650, γ εξάμηνο ) Τσιονάς Ιωάννης ( ΑΕΜ :30694, γ εξάμηνο )
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
Διαδικασία Προσέγγισης της Διαχείρισης Έργου
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Μαρια Κουτάτζη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012.
Διδακτική Μαθημάτων Ειδικότητας – Σχέδιο Μαθήματος
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.  Κ ανένα παιδί απ’ έξω  Ό λα τα παιδιά ενταγμένα στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικός συνδιαμορφωτής του υλικού  Ο.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΞΑΝΘΗ 2013, 2ο ΣΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 22-24/10/2007 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Xαρτογράφηση Εννοιών Εννοιολογικοί Χάρτες και οι εφαρμογές τους στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.
. Εννοιολογικοί χάρτες.
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Μελέτη Περιπτώσεων: UNIC-Services Ltd. UNIC-Services Ltd  Ιδρύθηκε το 1993 από την IT Saara Remes-Ulkunniemi  Η εταιρεία προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
Μεθοδολογίες και Εργαλεία Ανάλυσης και Σχεδιασμού Π.Σ. Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ.
2. Μορφή και οργάνωση του μαθήματος
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο ΚΕΦ. 1-ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΕΠΠ.
Θεμελίωση της πρακτικής φυσικοθεραπείας
Διδακτικά σενάρια.
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
Sense of Initiative and Entrepreneurship Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας « Βοηθώ Πρώτος » Σχολικό έτος ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
Μεθοδολογίες και Εργαλεία Ανάλυσης και Σχεδιασμού Π.Σ. Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση 1 Δεκεμβρίου 2014 Βλάσης.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΛΙΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Η σκέψη και πράξη του εκπαιδευτικού Άννα Σπύρτου Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 3: Νοσηλευτική Διεργασία. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, T.E.I. Θεσσαλίας.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
1 Στρατηγικό Μάνατζμεντ Τηλεπικοινωνιών Εισαγωγικά.
ORGANIZATIONAL BEHAVIOR I. Εισαγωγή στην Οργανωτική Συμπεριφορά (Κεφάλαιο 1) Με τι πιστεύετε ασχολείται το μάθημα της οργανωτικής συμπεριφοράς;
Λιτή διαχείριση Οι ιδιαιτερότητες του ευαίσθητου χώρου της υγείας Η πληθώρα των προβλημάτων  λίστες αναμονής  ελλείψεις προσωπικού  προσβασιμότητα.
Εργαστήριο με θέμα: Η χαρτογράφηση εννοιών ως εκπαιδευτικό εργαλείο στο πλαίσιο της Π.Ε/ Ε.Α.Α.
Δρ. Αθανάσιος Τσιρίκας BSc(Eng), MSc, MSc, PhD Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
Θεωρία της Διαπολιτισμικής Νοσηλευτικής της Madeleine Leininger
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ένα εργαλείο για δημιουργία και αξιολόγηση!
Σκεπτόμενοι σαν οικονομολόγοι
Πληροφοριακά συστήματα συντήρησης εξοπλισμού
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ
Δημιουργία σεναρίου.
Γενική παρουσίαση Το όνομά σας.
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ο ορισμός του επιχειρηματικού μοντέλου
Δρ. Λεμπέση Γεωργία Ελένη
Διαχειριση εργου μεσω κρισιμησ αλυσιδασ (;)
Εννοιολογικοί χάρτες στην εκπαιδευτική διαδικασία
Νατάσσα Κυριακοπούλου & Στέλλα Βοσνιάδου
Εννοιολογική Χαρτογράφηση
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Φάκελος υλικού (υποψήφιου) εκπαιδευτικού & επαγγελματική ανάπτυξη
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Εισαγωγή στο coaching Eπιχειρησιακό coaching για επαγγελματίες και στελέχη Αναπτυξιακή εκπαίδευση Συμβουλευτική και mentoring για τεχνικές επιχειρήσεις.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Βελτίωση για καλύτερη, ασφαλέστερη Υγεία και Κοινωνική Φροντίδα Ενίσχυση της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας μέσω Διεπαγγελματικής πρακτικής 2013-14 NHS Institute for Innovation and Improvement in partnership with University of Hertfordshire

Βελτίωση υπηρεσιών Ποιός το κάνει αυτό?

Institute for Innovation and Improvement - The vision Κάθε άτομο είναι ικανό, έχει τη δυνατότητα και ενθαρρύνεται να συνεργάζεται με άλλους για να βελτιώσει το δικό του μέρος στην υπηρεσία. Discipline of improvement in health and social care (Penny, 2003)

Μαθησιακά αποτελέσματα Μέχρι το τέλος της συνεδρίας οι μαθητές θα είναι σε θέση να: Πάρουν την ευθύνη για τη βελτίωση των υπηρεσιών Κατανόηση της διαδικασίας χαρτογράφησης και σχέδιο για κυκλικές σπουδές

Ο στόχος είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση της βελτίωσης Για την ανάπτυξη της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας οι μαθητές πρέπει να είναι περίεργοι για το πώς θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους Να είναι δεκτικοί σε διαφορετικές ιδέες και είναι σε θέση να επιφέρουν τις κατάλληλες αλλαγές, εφαρμόζοντας εργαλεία και τεχνικές στο δικό τους επαγγελματικό πλαίσιο.

Γνωρίζουμε ότι … Κάθε σύστημα είναι τέλεια σχεδιασμένο για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που Και … Αν θέλουμε να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα πρέπει να αλλάξει το σύστημα Don Berwick, Institute for Healthcare Improvement

Τι σημαίνει βελτίωση? …κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ασθενείς / χρήστες των υπηρεσιών, τους φροντιστές τους και το προσωπικό ... Όσον αφορά την εμπειρία, την ασφάλεια, την πρόσβαση, αποτελέσματα, κλπ. Eileen Huish IPWHSC 10 11

Ποιός ξέρει να μαγειρεύει?

συχνά βασιζόμαστε στη «σκέψη», αντί να σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο.

Πρώτα Αλλαγή … Ιδιες σκέψεις περισσότερο προσωπικό εξοπλισμός χρήματα Πρώτα Αλλαγή … περισσότερο προσωπικό εξοπλισμός χρήματα χρόνος Ιδιες σκέψεις

Και άλλη αλλαγή … πραγματική διαφορά Και άλλη αλλαγή … πραγματική διαφορά ανασχηματισμός Τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε δεν μπορούν να λυθούν στο ίδιο επίπεδο σκέψης με το οποίο τα δημιούργησε Albert Einstein

Χαρτογράφηση της διαδικασίας Ένας χάρτης της διαδρομής του ασθενή είναι μια οπτική αναπαράσταση - μια εικόνα ή μοντέλο - των σχετικών διαδικασιών και διοικητικών διαδικασιών. Ο χάρτης δείχνει πώς έχουν τα πράγματα και τι θα συμβεί, παρά το τι πρέπει να γίνει

Επιλέξατε τη διαδικασία Διαδικασία… Επιλέξατε τη διαδικασία e.g. A Cake 56 4

… Διαδικασία Επιλέξατε διαδικασία Χαρτογράφηση 56 4

Ανάλυση της συγκεκριμένης διαδικασίας Διαδικασία … Επιλέξατε διαδικασία Χαρτογράφηση Ανάλυση της συγκεκριμένης διαδικασίας 56 4

Αναγνώριση ευκαιριών για βελτίωση διαδικασία… Επιλέξατε διαδικασία Χαρτογράφηση Ανάλυση διαδικασίας Αναγνώριση ευκαιριών για βελτίωση 56 4

αναδιατύπωση κυκλώματος αναδιατύπωση κυκλώματος Ανάλυση της κάθε κατάστασης αναδιατύπωση κυκλώματος συμφόρηση Πολλα βήματα Χρονικό διάστημα μεταξύ των σταδίων μπορεί να σημειωθεί πάνω από τα βέλη Καθυστέρηση αναδιατύπωση κυκλώματος

Δείχνει το έργο ή δραστηριότητα Το στάδιο της διαδικασίας όπου ένα ερώτημα ζητείται ή μια απόφαση απαιτείται Έναρξη της διαδικασίας, εισροές που απαιτούνται και στο τέλος της διαδικασίας με τα αποτελέσματα Κατεύθυνση ή ροή της διεργασίας

Εντοπισμός ευκαιριών για τη βελτίωση With as few steps as possible Μικρά βήματα Κάθε βήμα να έχει αξία για την πρόοδο

Μοντέλο βελτίωσης Μέτρηση ιδέες,. Τι θέλετε να πετύχετε? Langley et al (1996) Τι θέλετε να πετύχετε? Πώς θα μετρήστε την αλλαγή Τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε που θα έχει ως αποτέλεσμα τις βελτιώσεις που ψάχνετε; Στόχοι Μέτρηση ιδέες,. Τρία θεμελιώδη ερωτήματα για τη βελτίωση

PDSA Cycle Plan Act Do Study πως θα γίνει αλλαγή σκοπός   Ερωτήσεις / προβλέψεις   Σχέδιο για την εκτέλεση του κύκλου     (ποιος, τι, πού, πότε) Σχέδιο για τη συλλογή δεδομένων Τι αλλαγή πρόκειται να γίνει   Επόμενος κύκλος; Συμπληρώστε την ανάλυση των δεδομένων  Συγκρίνετε τα δεδομένα προβλέψεις    Συνοψίστε τι μαθεύτηκε Do Εκτελέστε το πρόγραμμα   προβλήματα     απρόσμενες παρατηρήσεις   Ξεκινήστε την ανάλυση     των δεδομένων Study Deming & Walton (1992)

Αλλαγές Αποτέλεσμα Βελτίωση D S A P D S A P D S A P D S A P Θεωρίες Ιδέες

Μοντέλο βελτίωσης Act Plan Study Do Τι θέλετε να πετύχετε? Πώς θα μετρήστε την αλλαγή? ? Στόχοι Μέτρηση Ιδέες Τρία θεμελιώδη ερωτήματα για τη βελτίωση Τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε που θα έχει ως αποτέλεσμα τις βελτιώσεις που ψάχνετε; Act Plan Study Do Πως αλλάζουμε? Πώς να απαντηθεί το 3ο θέμα Langley et al (1996)

Μικρές αλλαγές οδηγούν σε μεγάλη βελτίωση

Βιβλιογραφία Bibliography Batalden PB & Stoltz PK (1993) A Framework for the Continual Improvement of Healthcare: Building and Applying Professional and Improvement Knowledge to Test Changes in Daily Work. Journal on Quality Improvement, October. 19 (10) 424-452 Berwick DM (1996) A primer on leading the improvement of systems. British Medical Journal 312 619-622 Cox S, Wilcock P & Young J (1999) Improving the Repeat Prescribing Process in a Busy General Practice - A study using continuous quality improvement methodology, Quality in Health Care, 8 119-125 Nelson G, Batalden P, Plume S, Mohr J (1996) Improving Health Care Part 2 - A Clinical Improvement Worksheet and Users’ Manual. The Joint Commission Journal on Quality Improvement. 22 (8) 531-548 NHS III (2007) The Improvement Leaders’ Guide to Process Mapping, Analysis and Redesign. NHS Institute for Innovation and Improvement, www.institute.nhs.uk NHS III and University of Warwick (2007) Going lean in the NHS: How lean thinking will enable the NHS to get more out of the same resources. www.institute.nhs.uk Scholtes PR Joiner BL Streibel BJ (2003) The Team Handbook (3rd ed) Joiner Assoc. Inc. Madison.