ΟΜΑΔΑ PROJECT FACE TO FACE 2011-2012 A TEΤΡΑΜΗΝΟ 17ο Γενικό Λύκειο Αθηνών Μυρτώ Αρβανίτη Ομορφιάκαι Βιολογικά προϊόντα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
1 Μεταλλαγμένα και Ποιότητα Τροφίμων Ποιοτική Γεωργία Δευτέρα Θεσσαλονίκη Οργάνωση : Υ.Α.Α.Τ και ο Α΄ Σοροπτιμιστικός Όμιλος Θεσ/νικης. Η χρήση.
ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ PHILOXENIA 2011 ORGANIC PRODUCTS CLUSTER MORIHOVOU SQ. 1 THESSALONIKI ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ •Είναι εξαιρετικά ασφαλή •Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή •Δεν.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης.
Τι είναι η βιολογική γεωργία;
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
Γενετική Μηχανική Τι είναι τελικά;.
Μεσογειακή Οικονομία Καλλιέργειες και κτηνοτροφία –
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ; 50: ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ 500, ,000.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου –Σειρά Παρουσίασης-
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Οικονομικές Συνέπειες των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΣΤΟΧΟΙ.Ο Μαθητής να μπορεί 1.Να αναφέρει χώρες που παράγουν καφέ 2.Κατονομάζει διάφορα είδη καφέ,όπως προσφέρονται στη Κυπριακή αγορά 3.Κατονομάζει.
ΒΙΟΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑ MINIMATA (ΙΑΠΩΝΙΑ)
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ Η ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Project:”Διατροφή και υγεία”
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Βιολογική Γεωργία Μ. Σταυρινίδης Επίκουρος Καθηγητής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΘΕΜΑ: “Τεχνολογία και αγροτική κτηνοτροφική παραγωγή
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
Σόνια Αρχοντάκη, Νάντια Βασιλικού, Θεοδώρα Τσουτσουλιανούδη
«Ρύπανση και Ποιότητα Υπόγειων Νερών»
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
Καρρά Αναστασία Σέρρες ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ‘’ Διαχείριση και παραγωγή προϊόντων από φυσικούς πόρους. Το παράδειγμα της σπιρουλίνας’’ Φοιτήτρια: ΚΑΡΡΑ.
Online Multilingual Biological Agriculture eServices System for Organic Farmers, Traders, Institutions and Citizens.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
1 Βιολογικά ή Οργανικά Τρόφιμα – Θρεπτική Αξία και Ασφάλεια ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 11η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ Μια εργασία των : Βασιλείου ΔημήτρηΔημητρούλη ΖήνωναΤσάνη ΒασίληΜιχαήλ Παναγιώτη.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις στη διατροφή και τη γεωργία που θα μας επιτρέψουν.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου -Σειρά Παρουσίασης & Πρόγραμμα Όλη η ερευνητική εργασία βρίσκεται στη σελίδα
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
‘Περί ορέξεως…’ Project 2ου τετραμήνου
Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη..
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΝΙΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
συμπληρώματα διατροφής-νομοθεσία 2017
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Περί Διάθεσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων στην Αγορά Κανονισμός 1107/2009 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2ο.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο "κατανάλωση", αναφερόμαστε στη χρησιμοποίηση, το ξόδεμα ενός οικονομικού αγαθού για την ικανοποίηση κάποιας συγκεκριμένης.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΜΑΔΑ PROJECT FACE TO FACE A TEΤΡΑΜΗΝΟ 17ο Γενικό Λύκειο Αθηνών Μυρτώ Αρβανίτη Ομορφιάκαι Βιολογικά προϊόντα

Ομορφιά Και Βιολογικά προϊόντα Τι είναι τα βιολογικά προϊόντα ; Τα τελευταία χρόνια, οι αγορές βιολογικών τροφίμων αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, ενώ ραγδαία αυξάνονται και οι καταναλωτές των προϊόντων αυτών. Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο τα βιολογικά τρόφιμα είναι ασφαλέστερα, θρεπτικότερα και πλεονεκτικότερα για το περιβάλλον από τα συμβατικά. Ως βιολογικά προϊόντα και τρόφιμα ορίζονται αυτά που προκύπτουν μέσα από μεθόδους και διαδικασίες βιολογικής ή οργανικής παραγωγής και τα οποία παράγονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κανονισμού Ε. Ο. Κ. 2092/ 91.

Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή. Δεν περιέχουν επιβλαβείς για την υγεία και το περιβάλλον χημικές ουσίες, όπως ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα ή χημικά λιπάσματα. Περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με τα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας. Έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, με αποτέλεσμα τα θρεπτικά στοιχεία να βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα εδώδιμα μέρη των φυτών. Είναι λιγότερο επεξεργασμένα και συνεπώς πιο αγνά. Η ακτινοβόληση καθώς και άλλες διεργασίες, δεν επιτρέπονται Δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Στη βιολογική γεωργία δεν επιτρέπεται η χρήση συστατικών από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Έχουν λιγότερα πρόσθετα. Καθώς πολλά πρόσθετα που είναι επικίνδυνα για την υγεία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στα βιολογικά προϊόντα. Έχουν λιγότερα αντιβιοτικά ( τρόφιμα ζωικής προέλευσης ). Τα ζώα βιολογικής εκτροφής, αναπτύσσονται σε συνθήκες που έχουν στόχο να μεγιστοποιήσουν την υγεία και την ευημερία των ζώων μέσω της διατήρησης υψηλής ποιότητας και ισορροπημένης διατροφής, καθώς και ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Τα ζώα βιολογικής εκτροφής έχουν : Καλύτερη υγεία, με αποτέλεσμα να απαιτούνται λιγότερα κτηνιατρικά φάρμακα. Μειωμένο κίνδυνο ύπαρξης μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως π. χ Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια.

Τα βιολογικά προϊόντα προέρχονται από καλλιέργιες όπου απαγορεύεται η χρήση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ορμονών. Επιπλέον, στη βιολογική κτηνοτροφία απαγορεύεται η γενετική τροποποίηση και η χρήση ουσιών που ευνοούν την ανάπτυξη ή τροποποίηση του κύκλου αναπαραγωγής των ζώων. Αντιθέτως, χρησιμοποιούνται τεχνικές παραγωγής και ανακύκλωσης φυτικών και ζωικών υπολλειμάτων, ενώ στην κτηνοτροφία χρησιμοποιούνται φυσικές ζωοτροφές. Δυστυχώς, προς το παρών υπάρχουν πολύ λίγες καλά σχεδιασμένες επιστημονικές έρευνες οι οποίες να συγκρίνουν τη θρεπτική αξία των βιολογικών και των συμβατικών προϊόντων. Ωστόσο, μπορούμε να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα, με μια δόση επιφύλαξης. Τα λαχανικά και τα φρούτα βιολογικής προέλευσης περιέχουν μικρότερο ποσοστό νερού από τα συμβατικά, γεγονός που εν μέρει δικαιολογεί το αυξημένο κόστος τους.

Επιπρόσθετα, μελέτες αποκαλύπτουν ότι τα βιολογικώς καλλιεργημένα φυλλώδη λαχανικά και πατάτες έχουν υψηλότερη συγκέντρωση ασβεστίου, βιταμίνης C, μαγνησίου, σιδήρου, χρωμίου και πολυφαινολών από τα συμβατικά, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με τις βιολογικές τομάτες αναφορικά με τη συγκέντρωση τους σε λυκοπένιο. Το βιολογικώς παραγώμενο κόκκινο κρασί φαίνεται να έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε ρεσβερατόλη, καθώς επίσης και τα βιολογικά μήλα σε φλαβονοειδή.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΙΔ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΙΔ Η μεγάλη και απολύτως δικαιολογημένη έκταση που πήρε πριν από χρόνια η δημοσιοποίηση διατροφικών σκανδάλων τα οποία αφορούσαν τις διοξίνες και το χοιρινό κρέας, αλλά και την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών ( νόσος « τρελών αγελάδων »), ώθησε μια μεγάλη μερίδα καταναλωτών στην ανεύρεση τροφών που δεν θα έθεταν σε ρίσκο την υγεία τους. Σημαντικό μέρος λοιπόν αυτής της τάσης ήρθαν να καλύψουν τα βιολογικά τρόφιμα, τα οποία προκύπτουν από βιολογική γεωργία και βιολογική κτηνοτροφία. Η θεωρία λέει πως στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, οι παραγωγοί επιμένουν στο φυσικό τρόπο καλλιέργειας και εκτροφής, χρησιμοποιώντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, χωρίς την χρήση χημικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων παρασιτοκτόνων και ορμονών. Το αποτέλεσμα αυτών των μεθόδων είναι η τελική παραγωγή υγιεινών προϊόντων διατροφής με φυσική γεύση, αλλά και κάτι που δυστυχώς ελάχιστα ενδιαφέρει τους καταναλωτές και είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι όμως τα πράγματα απολύτως έτσι ? Στοιχεία από αναλύσεις δείχνουν πως ακόμα και ένα τρόφιμο το οποίο παράγεται σύμφωνα με τα βιολογικά πρότυπα, δεν είναι πάντα απολύτως ελεύθερο από κατάλοιπα μικροβιοκτόνων, εντομοκτόνα και λιπάσματα της μη βιολογικής γεωργίας. Για παράδειγμα σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην JournalofFoodScience(Vol 71 – Nr.9, 2006) και σύμφωνα πάντα με το Τμήμα Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), αναφέρθηκε πως το 23% των βιολογικών τροφίμων που ελέγχθηκαν, είχαν κατάλοιπα χημικών παρασιτοκτόνων. Παρόλο λοιπόν που προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο « φυσικά » και απαλλαγμένα από επιβαρυντικές ουσίες μπορεί να είναι τα βιολογικά τρόφιμα, τις περισσότερες φορές και όταν αυτά συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά των αρμόδιων φορέων, εμπεριέχουν σαφέστατα αν όχι μηδενική, σίγουρα μικρότερη ποσότητα χημικών ουσιών που επεμβαίνουν αρνητικά στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως σε πρόσφατη μελέτη (Pussemier and others 2006) φάνηκε πως τα νιτρικά άλατα ( τα οποία προκύπτουν κυρίως από αζωτούχα λιπάσματα και μπορεί σε μεγάλα ποσά να οδηγήσουν στην παραγωγή από τον οργανισμό μας των καρκινογόνων νιτροζαμινών ) που υπήρχαν σε βιολογικά τρόφιμα που εξετάσθηκαν, ήταν κατά μέσο όρο 1703 mg/ Kgr τροφής, ενώ στα συμβατικά ήταν 2637 mg/Kgr τροφής. Η βιολογική κτηνοτροφία αποτελεί σύστημα που στηρίζεται στη φυσική διαβίωση των ζώων, χρησιμοποιεί κατά βάση ζωοτροφές που έχουν παραχθεί με βιολογικό τρόπο, περιορίζει στο ελάχιστο δυνατό τη χρήση συνθετικών φαρμάκων, είναι αντίθετη προς τη γενετική τροποποίηση, προστατεύει το περιβάλλον και διακρίνεται για την υγιεινή των προϊόντων που παράγει. Να τονισθεί πως η βιολογική κτηνοτροφία σχετίζεται άμεσα με το έδαφος, κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύονται βιομηχανοποιημένες εκτροφές ή μονάδες που δεν έχουν εκτάσεις για να εκμεταλλεύονται τις απεκκρίσεις των ζώων ως φυσικά λιπάσματα ή τα ζώα να μην έχουν τακτική πρόσβαση σε υπαίθριους χώρους βοσκής.

Vivoverde Ελληνική Οικολογική Εταιρεία Η Νεκρά Θάλασσα έχει τονωτική και ιαματική αξία και γι ’ αυτό έχει εκτιμηθεί από πολλούς λαούς πολύ πριν ανακαλυφθεί η επιστήμη ! Συγκεντρώνει πολύ περισσότερα άλατα και ορυκτά από κάθε άλλη θάλασσα λόγω των ιαματικών πηγών που χύνονται σ ’ αυτήν. Τα « θαυματουργά » άλατα της Νεκράς Θάλασσας προσφέρουν φυσική φροντίδα, χαλάρωση και ανανέωση. Η « Μαύρη Λάσπη » έχει μεγάλη σημασία γιατί περιέχει μεταλλικά στοιχεία και είναι γνωστή για τη θεραπευτική της ιδιότητα. Βοηθάει σε αρθρίτιδες, ρευματισμούς, μυϊκούς πόνους, ψωριάσεις και εκζέματα. Η Ελληνική Οικολογική Εταιρεία επέλεξε προϊόντα απ ’ τη Νεκρά Θάλασσα γιατί βοηθάει στη φυσική φροντίδα και ομορφιά. Ορυκτά που περιέχονται στη Νεκρά Θάλασσα και βοηθούν το δέρμα είναι : Μαγνήσιο : αντιαλλεργιογόνος και ενυδατικός παράγοντας. Κάλιο - Νάτριο : δίνουν ενέργεια στα κύτταρα. Βρώμιο : φυσικό αντισηπτικό. Χλώριο, Ασβέστιο και πολλά άλλα συστατικά που εμπεριέχονται στα άλατα και στην Μαύρη λάσπη.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες παρατηρούμε ότι ακόμα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα « είναι τα βιολογικά προϊόντα καλύτερα και ασφαλέστερα ;» ούτε καν οι ίδιοι οι “ επιστήμονες ”. Όμως έχουμε αρκετές πληροφορίες που συμφωνούν με το ότι τα βιολογικά προϊόντα αν κι αυτά έχουν ορισμένα ελαττώματα είναι σαφώς καλύτερα από τα υπόλοιπα ! Έτσι θα ήταν καλύτερο να προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα και τα φυσικής προέλευσης καλλυντικά γιατί είναι πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση και σίγουρα είναι πιο ασφαλές. Ενώ ταυτόχρονα έχουν συγκεντρώσει τα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς άμεσες ή έμμεσες συνέπειες και πάντα με σεβασμό προς τη φύση και τον άνθρωπο. Με τη σειρά τους τα φυσικά καλλυντικά είναι τα καλλυντικά που όλα τους τα συστατικά προέρχονται από φυσικές, χημικά ανεπεξέργαστες μη ζωικές ουσίες.

Αρβανίτη Μυρτώ, Α 1 17 ο Γενικό Λύκειο Αθηνών Ομάδα Face to face PROJECT : ΑΣΚΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ Α Τετράμηνο ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ &itemid730= Λέξεις 1.118