Κύριοι αντίπαλοι Η.Π.Α Βόρειοι Η.Π.Α Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής Νότιοι Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής Διοικητές ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
New York.
Advertisements

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Γ΄4
Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
1ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ.
Ανταρκτική.
ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Abraham Maslow (1908 – 1970) – Ψυχολόγος Του άρεσε να υποβάλλει στους μαθητές του την ερώτηση: «Ποιος από εσάς θα γίνει ο μεγάλος ζωγράφος, ο ποιητής,
ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ.
O ALEXANDER GRACHAM BELL ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Τον Απρίλιο του 1903 ο Μπελ ανακάλυψε τον πολλαπλό τηλέγραφο ενώ τις πρώτες του.
Έρρικα και Χριστίνα Sites importants de France Errika et Christine.
Grand Canyon Αργυρώ Μπρουζούκη Α2 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων.
Τα εντυπωσιακότερα αγάλματα στον κόσμο (by asma) www. timi
Οι Γέφυρες του Κόσμου Μια διαθεματική ματιά πάνω στο ρόλο των γεφυριών στη ζωή και την ιστορία.
Λευκωσία ( ή αλλιώς Λήδρα)
Η αμερικανικη επαναςταςη
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ανταρκτική.
Christ the Redeemer Πανανοπούλου Σουλτάνα. Περιεχόμενα Το μνημείο Χαρακτηριστικά μνημείου Ιστορία μνημείου Αναγέννηση ιδέας Κατασκευή μνημείου Συμβολή.
Ο «χρυσός αιώνας» της τέχνης
Αμερική - Νεα Υόρκη Στρατος Κων/νος Αμερική Η Αμερική είναι ήπειρος του δυτικού ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα.
INSTALLATION ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΥΣΙΝΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Eiffel Tower Έλενα Γεωργιάδου Έλενα Γεωργιάδου.
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Βραζιλία Ρίο.
ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)
Παράξενα Κτήρια. WALT DISNEY CONCERT HALL Λος Άγγελλες Καλιφόρνια.
Πρέβεζα της Ιστορικής Μνήμης
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΓΝΑΝΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ Α2
Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
Κνωσσός Ελλάδα (Κρήτη) Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά.
Ιστορικοί Στην εργασία μας ως ιστορικοί αναζητήσαμε πληροφορίες για μυθολογικά όντα υπερφυσικών διαστάσεων αλλά και για ιστορικά μνημεία που το μέγεθός.
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνας, Ελλάδα
ΕΡΕΤΡΙΑ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΑ ΚΟΤΣΙΡΑ-
Έλλη Ψαριανού Μαρία Ειρήνη Σωφρονίου Νίκος Τσιμπλιάρης Καγιάρας
Αμερική.
Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Μνημεία του κόσμου Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
1)Πύργος του Άϊφελ 2)Μουσείο του Λούβρου 3)Παναγία των Παρισίων.
Οι μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Όλο και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο ζει σε τεράστιες πόλεις Πόλεις άνω των 10 εκατ. κατοίκων τις ονομάζουμε.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ Δ΄ Τάξη, Μάθημα Πληροφορικής 1 ο Π. Δ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος:
Παρίσι … η πόλη του φωτός…. Μενού Επιλογών  Πληροφορίες για το Παρίσι Πληροφορίες για το Παρίσι  Λούβρο Λούβρο  Αψίδα του Θριάμβου Αψίδα του Θριάμβου.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
Ιλιάδα Μονομαχίες. Μονομαχία:Πάρη και Μενέλαου Ο Πάρης προβάλει απο το Τρωικό στράτευμα εναντίον του Μενέλαου.Πρίν την μονομαχία ο Πάρης κυριεύεται από.
Μέγα Αλέξανδρος Ο Μακεδόνας βασιλιάς Είσοδος.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Πόλεις τις Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής
ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΝΙΚΟΛΑΣ-ΙΣΙΔΩΡΑ!!!.
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΕΡΕΧΘΕΙΟ-ΚΑΡΙΑΤΙΔΕΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Λίγα λόγια για τα αξιοθέατα κάθε χώρας
ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΡΕΧΘΕΙΟ
Το Κρυστάλλινο Παλάτι φτιάχτηκε για να στεγάσει την πρώτη Διεθνή Έκθεση που οργανώθηκε το 1851 στο Λονδίνο. Ήταν ένα κτίριο από γυαλί και μέταλλο, ένα.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
Χρυσάφι μέσα σε μπουκάλι
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΔhΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ Β1 ΚΑΡΚΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κύριοι αντίπαλοι Η.Π.Α Βόρειοι Η.Π.Α Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής Νότιοι Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής Διοικητές ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛ ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ ΝΤΕϊΒΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΓΚΡΑΝΤ ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΗ Δυνάμεις Απώλειες νεκροί τραυματίες νεκροί τραυματίες

ΙΑΤΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Abraham Lincoln

ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 1876

Consumer products first displayed to the public include  Alexander Graham Bell's telephone Alexander Graham Belltelephone Alexander Graham Belltelephone  Remington Typographic Machine (typewriter) Remington Typographic Machine Remington Typographic Machine  Heinz Ketchup Heinz Ketchup Heinz Ketchup  Wallace-Farmer Electric Dynamo, precursor to (electric light) electric lightelectric light  Hires Root Beer Hires Root Beer Hires Root Beer  Kudzu erosion control plant species Kudzu

Το Άγαλμα της Ελευθερίας Είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο στον κόσμο, το σύμβολο της ελευθερίας και του αμερικάνικου ονείρου, που επί 100 και πλέον χρόνια υποδεχόταν τα εκατομμύρια των μεταναστών που έφταναν στο Έλις Άιλαντ. Έλις Άιλαντ

• Η ιδέα του αγάλματος ανήκει στον Γάλλο ιστορικό Εντουάρ ντε Λαμπουλέ,Εντουάρ ντε Λαμπουλέ ο οποίος πρότεινε να κατασκευαστεί ένα μνημείο προς τιμήν της γαλλοαμερικανικής φιλίας, όπου την προτομή αυτή του αγάλματος την είχε δει από την μορφή του Φωτοφόρου Απόλλωνος,Φωτοφόρου Απόλλωνος • η βάση του αγάλματος βασίζεται στο Κολοσσό της Ρόδου.Κολοσσό της Ρόδου • Το 1874, ο Φρεντερίκ Μπαρτολντί, έμπειρος γλύπτης,1874Φρεντερίκ Μπαρτολντί άρχισε να εργάζεται στο Παρίσι για την κατασκευή του, ενώ τη στατική δομή του μελέτησε ο Γουστάβος Άιφελ.ΠαρίσιΓουστάβος Άιφελ Δέκα χρόνια αργότερα, το άγαλμα ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια αποσυναρμολογήθηκε σε 350 κομμάτια για να σταλεί ατμοπλοϊκώς στη Νέα Υόρκη.

Το αμερικανικό Κογκρέσο αποφάσισε να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο νησάκι, από όπου είναι ορατό σε όποιον μπαίνει ή βγαίνει από το λιμάνι της Νέας Υόρκης. Εγκαινιάστηκε στις 28 Οκτωβρίου του Οκτωβρίου1886 Το άγαλμα ζυγίζει 225 τόνους και καλύπτεται από ένα περίβλημα χαλκού.τόνουςχαλκού Το ύψος του, χωρίς τη βάση, είναι 46,5 μέτρα, ενώ με τη βάση διπλασιάζεται.μέτρα Στο εσωτερικό του, 168 σκαλιά επιτρέπουν την άνοδο στο κεφάλι και άλλα 54 στο χέρι, που κρατάει τον πυρσό. Η βάση του φιλοξενεί από το 1972 το Μουσείο Μετανάστευσης.1972

Από το 1972 η βάση του Αγάλματος της Ελευθερίας φιλοξενεί το Μουσείο Μετανάστευσης, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία της μετανάστευσης στις ΗΠΑ. Η επιγραφή στην είσοδο γράφει: «Δώστε μου τους κουρασμένους σας, τους φτωχούς σας, τις άμορφες μάζες σας που λαχταράνε να αναπνέουν ελεύθερα, τα άθλια απορρίμματα που βρίθουν στις ακτές σας. Στείλτε μου τους άστεγους, τους θαλασσοδαρμένους. Σηκώνω τον πυρσό μου δίπλα στην χρυσή πύλη»

Όταν το Άγαλμα της Ελευθερίας έχει... κέφια (pics)

ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΙΑ      