Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

New York.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "New York."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 New York

2 New York Η Νέα Υόρκη (αγγλικά: New York) , πρώην "Νέο Άμστερνταμ", είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ, όπου ο μεν πληθυσμός της υπερβαίνει τα 8 εκατομμύρια ενώ η έκτασή της φθάνει τα 780 τ.χλμ.. Το σύγχρονο όνομά της το έλαβε προς τιμήν του τότε δούκα της ιστορικής πόλης της Αγγλίας, της Υόρκης. Αποτελεί ένα από τα βασικότερα οικονομικά κέντρα της χώρας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Στην Νέα Υόρκη βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ και παλιότερα οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, που καταστράφηκαν κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η περίφημη Γουώλ Στρητ (= δρόμος φράγματος), το άγαλμα της ελευθερίας και το Κτήριο Εμπάιαρ Στέιτ. Είναι φημισμένη για τους ουρανοξύστες της και τις πολλές συνοικίες της (μεταξύ των οποίων και η φημισμένη Αστόρια των Ελλήνων

3 Το άγαλμα της Ελευθερίας
Το άγαλμα της Eλευθερίας είναι ψηλό άγαλμα, το οποίο εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή και βρίσκεται στη νησίδα Λίμπερτυ Άιλαντ (Liberty Island) στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης. Η ιδέα του αγάλματος ανήκει στον Γάλλο ιστορικό Εντουάρ ντε Λαμπουλέ, ο οποίος πρότεινε να κατασκευαστεί ένα μνημείο προς τιμήν της γαλλοαμερικανικής φιλίας. Την προτομή του αγάλματος την είχε δει από τη μορφή του Φωτοφόρου Απόλλωνος, η βάση του αγάλματος βασίζεται στον Κολοσσό της Ρόδου. Το 1874, ο Φρεντερίκ Μπαρτολντί, έμπειρος γλύπτης, άρχισε να εργάζεται στο Παρίσι για την κατασκευή του, ενώ τη στατική δομή του μελέτησε ο Γουστάβος Άιφελ. Όταν τελείωσε, το αμερικανικό Κογκρέσο αποφάσισε να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη νησίδα, από όπου είναι ορατό σε όποιον μπαίνει ή βγαίνει από το λιμάνι της Νέας Υόρκης. Εγκαινιάστηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1886. Το άγαλμα ζυγίζει 225 τόνους και καλύπτεται από περίβλημα χαλκού. Το ύψος του, χωρίς τη βάση, είναι 46,5 μέτρα, ενώ με τη βάση διπλασιάζεται. Στο εσωτερικό του, 168 σκαλιά επιτρέπουν την άνοδο στο κεφάλι και άλλα 58 στο χέρι, που κρατάει τον πυρσό. Η βάση του φιλοξενεί από το 1972 το Μουσείο Μετανάστευσης.

4 Γέφυρα του Μπρούκλιν Η Γέφυρα του Μπρούκλιν είναι μια από τις παλαιότερες κρεμαστές γέφυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ολοκληρώθηκε το 1883 και συνδέει τους δήμους της Νέας Υόρκης Μανχάταν και Μπρούκλιν περνώντας πάνω από τον ποταμό Ηστ Ρίβερ. Με κύριο άνοιγμα 486,3 μέτρων ήταν η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο, από την ολοκλήρωσή της μέχρι το 1903, και η πρώτη κρεμαστή γέφυρα με χαλύβδινα σύρματα. Αρχικά αναφερόταν ως γέφυρα της Νέας Υόρκης και του Μπρούκλιν και ως γέφυρα Ιστ Ρίβερ αλλά ονομάστηκε Γέφυρα του Μπρούκλιν, ένα όνομα από μια επιστολή πριν από την 25η Ιανουαρίου 1867 προς τον εκδότη της εφημερίδας Brooklyn Daily Eagle, και επίσημα ονομάστηκε έτσι από την κυβέρνηση της πόλης το Από τα εγκαίνια της, έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της Νέας Υόρκης, και ορίστηκε ένα Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο το 1964 και Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο Πολιτικής Μηχανικής το 1972.

5 Central Park Το Σέντραλ Παρκ (αγγλικά: Central Park, Κεντρικό Πάρκο) είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο (3,41 km²) στη διοικητική περιφέρεια του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Με 25 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, μεταξύ των οποίων και όλες οι στρατιωτικές και διπλωματικές ξένες αποστολές, είναι το πιο πολυσύχναστο πάρκο στις Η.Π.Α [1] ενώ οι αμέτρητες εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές το κατατάσσουν στα πλέον διάσημα πάρκα του κόσμου, καθιστώντας τους Νεοϋορκέζους υπερήφανους γι΄ αυτό. Αν και στα περισσότερα σημεία το πάρκο φαίνεται φυσικό, πρόκειται για σχεδόν εξ ολοκλήρου διαμορφωμένο χώρο. Περιέχει τεχνητές λίμνες, εκτεταμένα μονοπάτια πεζοπορίας, δυο πίστες για πατινάζ, ένα ζωολογικό κήπο, ένα καταφύγιο άγριας ζωής, ένα ανοιχτό θεατρικό χώρο, μεγάλες περιοχές με γρασίδι για σπορ ή ξεκούραση καθώς και παιδικές χαρές. Ο χώρος του πάρκου αποτελεί μια όαση για τα μεταναστευτικά πουλιά ενώ ο μήκους 10 χιλιομέτρων περιμετρικός δρόμος είναι γεμάτος με τζόγκερς, δικυκλιστές και σκέιτερς ιδίως τα Σαββατοκύριακα και μετά τις 7 το απόγευμα που απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

6 Ιστορικό δημιουργίας Σημειώνεται ότι μέχρι το 1840 η περιοχή που βρίσκεται σήμερα το πάρκο αυτό ήταν βαλτότοπος με πολλά χοιροστάσια. Η Νέα Υόρκη ήταν πολύ μικρότερη σε έκταση και αριθμούσε περίπου τους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους ήταν μετανάστες, η δε άκρη της πόλης ήταν στη σημερινή 34η οδό. Το 1850 ο πληθυσμός έφθασε τις Για πάρκο την εποχή εκείνη οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν το χώρο του νεκροταφείου Γκρηνγούντ του Μπρούκλιν όπου τα παιδιά έπαιζαν ανάμεσα σε μνημεία ενώ διέκοπταν το παιγνίδι σε κάθε νεκρική πομπή. Ανεξάρτητα όμως αυτού τα μαχαιρώματα που συνέβαιναν εκεί την νύκτα είχαν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι στις εκλογές του 1851 ο υποψήφιος δήμαρχος Αμβρόσιος Κίρκλαντ που είχε εξαγγείλει δημιουργία νέου πάρκου κέρδισε τις εκλογές και αμέσως έδωσε εντολή για εύρεση χώρου και ανάπτυξη ενός προτύπου πάρκου. Μετά από πολλές προτάσεις επιλέχθηκε μία χέρσα ζώνη στο μέσον και κατά το διάμηκες της νήσου Μανχάταν όπου και η σημερινή θέση. Η δημιουργία του πάρκου αυτού ξεκίνησε το 1857 υπό την επίβλεψη στρατιωτικού μηχανικού και κόστισε αρχικά, μόνο το χωροταξικό του περίπου τα δολάρια. Ένα ποσό περίπου 1,5 εκατομμύριο δολάρια εισέπραξε τότε ο δήμος από ειδικό φόρο που επέβαλλε ως υπεραξία των γύρω οικοπέδων.

7 City Tech Tower Πόλη Tech Πύργος ήταν ένα supertall ουρανοξύστη που σχεδιάστηκε από τον Renzo Piano , η οποία προτάθηκε να αυξηθεί κατά Jay και Tillary Δρόμοι στο κέντρο του Μπρούκλιν , Νέα Υόρκη , αλλά έκτοτε έχει ακυρωθεί. [4] The building would have stood 1,000 feet (305 m) tall and contain 65 floors, 11 for the college and 600 units of housing. Το κτίριο θα βρισκόταν πόδια (305 μ) ψηλός και περιέχει 65 ορόφους, 11 για το κολέγιο και 600 μονάδες κατοικίας. The building, at a height of 1,000 feet (305 m), would have been the tallest in Brooklyn. [ 5 ] The building would have been the first skyscraper in Brooklyn to rise more than 60 stories, since the tallest completed building in the district is only 42 stories tall. [ 6 ] Το κτίριο, σε ύψος ποδιών (305 m), θα ήταν το ψηλότερο στο Μπρούκλιν. [5] Το κτίριο θα ήταν ο πρώτος ουρανοξύστης στο Μπρούκλιν για να αυξηθεί περισσότερο από 60 ιστορίες, αφού ολοκληρωθεί το ψηλότερο κτίριο στη συνοικία είναι μόνο 42 ιστορίες ψηλό. [6]

8 New York City College of Technology
New York City College of Technology (NYCCT), κοινώς γνωστό ως City Tech, είναι η μεγαλύτερη τετραετές δημόσιο κολέγιο της τεχνολογίας στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες , και ένα συστατικό κολέγιο του City University της Νέας Υόρκης . It is one of four CUNY senior colleges to grant both associate and bachelor degrees along with The College of Staten Island , Medgar Evers College , and John Jay College . Είναι ένα από τα τέσσερα CUNY ανώτερων σχολών να χορηγούν τόσο συγγενή και bachelor βαθμούς μαζί με το Κολέγιο του Staten Island , Medgar Evers College , και John Jay College .

9 Christmas New York

10 New York


Κατέβασμα ppt "New York."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google