Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Γ΄4

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Γ΄4"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Γ΄4

2 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

3 Οι πρώτες 13 αποικίες καθώς και οι υπόλοιπες περιοχές που κατέκτησε η Αγγλία.

4 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ

5 ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ Οι αποικίες βορρά είχαν, του1763, περίπου κατοίκους, από τους οποίους περίπου ήσαν μαύροι σκλάβοι. Σε οικονομικές συνθήκες παρόμοιες με εκείνες της δυτικής Ευρώπης είχε αναπτυχθεί μια δυναμική αγροτική οικονομία, ενώ άκμαζε το εμπόριο με κέντρα τις μεγάλες πόλεις Βοστόνη, Νέα Υόρκη και Φιλαδέλφεια. Τα πρώτα πανεπιστήμια (Χάρβαρντ, Γέιλ, Πρίνστον) ήταν χώροι διάδοσης των ιδεών του Διαφωτισμού.

6 ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ Οι αποικίες του νότου είχαν, το 1763, περίπου κάτοικους· περίπου από αυτούς ήταν μαύροι σκλάβοι. Η οικονομία βασιζόταν στις μεγάλες φυτείες καπνού, ρυζιού και βαμβακιού. Οι ιδιοκτήτες των φυτειών ήταν αποκλειστικά Ευρωπαίοι άποικοι, οι οποίοι και δέσποζαν στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Οι γη καλλιεργούταν από μαύρους σκλάβος που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Οι μεγάλες πόλεις ήταν λίγες.

7 ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Κάθε πολιτεία διοικούταν από έναν κυβερνήτη, που διοριζόταν από την Αγγλία. Οι άποικοι δεν εκπροσωπούνταν στο αγγλικό κοινοβούλιο. Επίσης, το εξωτερικό εμπόριο των αποικιών ελεγχόταν πλήρως από την Αγγλία.

8 Η αποικιακή κρίση και η επανάσταση
Η γρήγορη ανάπτυξη των αποικιών έκανε τους πλουσιότερους αποίκους, να δυσφορούν για την οικονομική κηδεμονία της Αγγλίας. Μετά τον Επταετή Πόλεμο, η Αγγλία απαγόρευσε στους Αμερικανούς να εκμεταλλευτούν τον Καναδά και τη Φλόριντα, και απαίτησε από αυτούς νέους φόρους. Οι άποικοι αντέδρασαν σταματώντας να αγοράζουν αγγλικά προϊόντα.

9 Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
Η Αγγλία κατήργησε τους περισσότερους νέους φόρους, αλλά διατήρησε, ίσους για λόγους γοήτρου, τον φόρο στο τσάι. Αντιδρώντας, η Αγγλία επέβαλε εμπορικούς περιορισμούς στο λιμάνι της Βοστόνης.

10 Η ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Η δυσφορία για τα φορολογικά μέτρα αρχικά αλλά κυρίως για τον φόρο του τσαγιού που διατηρήθηκε για λόγους γοήτρου έπειτα τις πρώτες αντιδράσεις των αποίκων, οδήγησε τους Αμερικανούς όχι μόνο να σταματήσουν να αγοράζουν τσάι αλλά να καταστρέψουν και μεγάλα φορτίου τσαγιού, πετώντας τα στην θάλασσα, στο λιμάνι της Βοστόνης στις 16 Δεκεμβρίου

11 ΓΕΝΝΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
Στο πλαίσιο αυτό, το Κογκρέσο της Φιλαδέλφειας ψήφισε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου το 1776, ένα κείμενο που απηχούσε τις ιδέες του Διαφωτισμού και είχε συνταχθεί από τους Τόμας Τζέφερσον και Βενιαμίν Φραγκλίνος.

12 Μάχη του Yorktown Η ήττα των Άγγλων από τους Αμερικάνους και τους Γάλλους στην πόλη της Γιορκταουν τον οκτώβριο του Σήμαινε το τέλος του πολέμου και την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.Οι απώλειες των Άγγλων είταν οι μισές από της απώλειες των Αμερικάνων και Γάλλων, επίσης υπήρξαν περίπου αιχμαλωσίες Άγγλων .

13 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Γ΄4"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google