ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Ο μαθητής μετά το πέρας του μαθήματος να: Ορίζει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
OΡΙΣΜΟΣ: Είναι το ψήσιμο τροφής στον φούρνο με λίγο η καθόλου υγρό.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ Ξηρό ψήσιμο στον φούρνο (baking) Ρόστο (roasting) Ρόστο σε δοχείο (pot roasting) Ρόστο σε χαρτί (paper bag roasting = en papillote) Ρόστο στη σούβλα (spit roasting)
ΠΛΕΟNEKTHMATA Είναι υγιεινή μέθοδος όταν δεν καταναλώνεται το λίπος που υπάρχει στη τροφή. Ψήνονται μεγάλες ποσότητες χωρίς συνεχή επίβλεψη. Η χρήση και η ρύθμιση του φούρνου είναι εύκολη. Οι αερόθερμοι φούρνοι επιταχύνουν το ψήσιμο, ενώ τα προϊόντα ψήνονται ομοιόμορφα και έχουν καλύτερη εμφάνιση.
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Οι παλιοί φούρνοι δεν ψήνουν ομοιόμορφα και απαιτούν περισσότερα καύσιμα και χρόνο. Οι αερόθερμοι φούρνοι δεν προσφέρονται για όλα τα φαγητά.
Ο μαθητής μετά το πέρας του μαθήματος να: Ορίζει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.