ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

ΘΕΡΜΑΝΣΗ- ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Συστήματα επισιτισμού
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΣ Α’
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
Project:”Διατροφή και υγεία”
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
4ο μαθημα στο τραπεζι την ωρα του φαγητου
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΨΑΡΙΑ.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
ΑΡΝΙΑ ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αναφέρει.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
novoril® klor gel Παχύρρευστο καθαριστικό με ενεργό χλώριο
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 1.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Ο μαθητής μετά το πέρας του μαθήματος να: Ορίζει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

OΡΙΣΜΟΣ: Είναι το ψήσιμο τροφής στον φούρνο με λίγο η καθόλου υγρό.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ Ξηρό ψήσιμο στον φούρνο (baking) Ρόστο (roasting) Ρόστο σε δοχείο (pot roasting) Ρόστο σε χαρτί (paper bag roasting = en papillote) Ρόστο στη σούβλα (spit roasting)

ΠΛΕΟNEKTHMATA Είναι υγιεινή μέθοδος όταν δεν καταναλώνεται το λίπος που υπάρχει στη τροφή. Ψήνονται μεγάλες ποσότητες χωρίς συνεχή επίβλεψη. Η χρήση και η ρύθμιση του φούρνου είναι εύκολη. Οι αερόθερμοι φούρνοι επιταχύνουν το ψήσιμο, ενώ τα προϊόντα ψήνονται ομοιόμορφα και έχουν καλύτερη εμφάνιση.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Οι παλιοί φούρνοι δεν ψήνουν ομοιόμορφα και απαιτούν περισσότερα καύσιμα και χρόνο. Οι αερόθερμοι φούρνοι δεν προσφέρονται για όλα τα φαγητά.

Ο μαθητής μετά το πέρας του μαθήματος να: Ορίζει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.