ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Χρηματοδοτικό Σχέδιο για τη ΜΕΑ της ΔΙΑΔΥΜΑ Στρατηγική Υλοποίησης για την Περίοδο
Advertisements

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Β΄: ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα: Η νέα πρόκληση για τη Δημόσ ι α Διοίκηση Δέσποινα Τωμαδάκη Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. / Ομίλου ΔΕΗ Εργολαβίες ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ.
“Capacity Building in Sustainable Public Procurement” Πρόγραμμα LIFE+ “Capacity Building in Sustainable Public Procurement” Πολύνα Γκιόκα Οικολογική Εταιρεία.
Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών
ΕπιχειρησιακΟ Σχεδιο (Business Plan)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΧΒ, ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Άρης Τσαουσάκης BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ.
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΕΣΗΔΗΣ)
Επιχειρηματικά Μοντέλα Ανάπτυξης και Προώθησης Δικτύων Οπτικών Ινών
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΔΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟ:ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΤΑΞΗ:Β΄3 ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ :ΤΕΡΖΗ ΜΕΡΟΠΗ όνομα μαθητή : πολιτακη Κατερίνα ΘΕΜΑ :
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
Σελίδα 1 A.E. Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Απρίλιος 2002.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ »
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Κεφάλαιο 3: Ειδικές περιπτώσεις στην κεφαλαιακή διάρθρωση και τον υπολογισμό της Καθαράς Παρούσας Αξίας.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.  E.R.P μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο ελέγχου, παρακολούθησης και συντονισμού των διαδικασιών.
ΑΘΗΝΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων
Η επιχείρηση διαφέρει από τις άλλες παραγωγικές μονάδες γιατί: β) παράγει προϊόντα που τα διαθέτει έναντι μιας αξίας ανταλλαγής α) παράγει προϊόντα που.
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
Διάγραμμα 4.1: Ευέλικτη ή λιτή εφοδιαστική αλυσίδα;
Εθελοντικές Συμφωνίες επαγγελματικού κλάδουφορέων σχεδιασμού ενεργειακής πολιτικής Η φύση και ο πρωτότυπος χαρακτήρας του Προγράμματος υποστηρίζει την.
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 2 η Δημόσιες Επενδύσεις και Αναπτυξιακά Έργα.
Στρατηγικό Μάνατζμεντ Τηλεπικοινωνιών Το Εσωτερικό Περιβάλλον της Επιχείρησης και η Αποστολή της.
Η στρατηγική αναλυση του εσωτερικού περιβάλλοντος. Παρουσίαση, Δρ. Δημήτρης Λαμπρουλης.
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
14-1 STEPHEN P. ROBBINS, DAVID A. DECENZO, MARY COULTER Διοίκηση επιχειρήσεων Αρχές και εφαρμογές.
1 company profile |. Η CloudU, είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη σύγχρονη Ελληνική Εταιρεία με πολύπλευρες δραστηριότητες στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις Αθανάσιος Σ. Δερμετζόπουλος, MSc. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατ. Διοίκησης Τουριστικών.
ΟΡΙΣΜΟΣ Λογιστική είναι ο κλάδος της εφαρμοσμένης Οικονομικής επιστήμης που ασχολείται με την ανάλυση, κατάταξη, καταγραφή και συσχέτιση των οικονομικών.
Κεφαλαιο 5 Τιμολόγηση Υπηρεσιών.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
1 Κόστος Μεταφοράς §Ποιος είναι ο σκοπός της μεταφοράς; l Βασικά οικονομικά χαρακτηριστικά των λειτουργιών μεταφοράς §Τι είναι το κόστος μεταφοράς; §Ποιοι.
► Karew Ure. The Psychology of Manufacturer (1835) ► Kίνημα βελτίωσης των συνθηκών ζωής στα εργοστάσια (στελέχη πρόνοιας) (welfare officers). Kύριος σκοπός.
Κανόνες για τις συμφωνίες οριζόντιας συνεργασίας Δημήτρης Λουκάς Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εθνικών Δικαστών – Ε. Ε. Αθήνα,
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. Χρήστος Βαρσάμης Διευθύνων Σύμβουλος Ρυθμιστικό Πλαίσιο Ταχυδρομικής Αγοράς – Ρόλος της Ε.Ε.Τ.Τ. 1.
ΔΙΑΛΕΞΗ 8 Τιμολόγηση ΜΕΡΟΣ Β’.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Συμβολαιακή Γεωργία και Κτηνοτροφία
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΦΥΟΥΣ ΠΟΛΗΣ
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Λειτουργίες διοίκησης
ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Θεωρία και Πρακτική της Διοίκησης στο Δημόσιο τομέα
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
κεφαλαιο 8 διεθνησ στρατηγικη
κεφαλαιο 9 Μεθοδοι στρατηγικησ και αξιολογηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Λειτουργία Συστημάτων Ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣ.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Η έννοια της επιχείρησης
Λήψη απόφασης για Ενεργειακό Σχεδιασμό
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
Λειτουργίες διοίκησης
Ρυθμιστικά «εργαλεία» για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και την προστασία του καταναλωτή στην αγορά ρεύματος POWER AND GAS SUPPLY FORUM Μάρτιος 2019.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΛΑΙΣΙΟ

3. Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα. 3. Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα.

Τα βασικότερα οφέλη από τη χρήση συμφωνιών - πλαίσιο τόσο για τους αναθέτοντες φορείς , όσο και για τους οικονομικούς φορείς είναι τα εξής :

Μείωση του διοικητικού κόστους σε σχέση με το χρόνο και το κόστος ανάθεσης χωριστών δημοσίων συμβάσεων. Με τη συμφωνία - πλαίσιο διενεργείται μια και μοναδική διαγωνιστική διαδικασία καθ' όλο τον κύκλο ζωής της συμφωνίας – πλαίσιο , από την οποία προκύπτουν οι οικονομικοί φορείς που θα μετέχουν στη συμφωνία - πλαίσιο.

Ευελιξία στην διαδικασία ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων Ευελιξία στην διαδικασία ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων. Οι συμφωνίες - πλαίσιο αποτελούν έναν σύγχρονο και ευέλικτο μηχανισμό με τον οποίο οι αναθέτοντες φορείς μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με τους προμηθευτές της συμφωνίας – πλαίσιο , προσαρμόζοντας τις ανάγκες τους στις συνθήκες της αγοράς και στις τεχνικές και οικονομικές εξελίξεις. Επιπλέον , ο μη δεσμευτικός χαρακτήρας της συμφωνίας - πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα στους αναθέτοντες φορείς να κάνουν χρήση των συμφωνιών - πλαίσιο , μόνον στις περιπτώσεις που η συμφωνία - πλαίσιο αποτελεί κατά την κρίση τους την πλεονεκτικότερη λύση , έτσι ώστε υπό τις συγκεκριμένες κάθε φορά συνθήκες , να επιτυγχάνονται άριστα αποτελέσματα σχέσης ποιότητας - τιμής .

Δυνατότητα επίτευξης οικονομίας κλίμακας προς όφελος του αναθέτοντος φορέα , δεδομένου ότι στο πλαίσιο μιας ανταγωνιστικής αγοράς , όσο πιο μεγάλες είναι οι προς ανάθεση ποσότητες , τόσο καλύτερες είναι οι προσφερόμενες τιμές.

Ορθολογικός και σε βάθος χρόνου προγραμματισμός των αναγκών και εξόδων των αναθετόντων φορέων. Ο αναθέτων φορέας έχει τη δυνατότητα να προσδιορίσει τις ανάγκες του , να τις συγκεντρώσει και να τις ομαδοποιήσει , διαμορφώνοντας έτσι τη στρατηγική της για την κάλυψη τους.

Δυνατότητα εδραίωσης μιας αμοιβαίως ευνοϊκής και περισσότερο μακροπρόθεσμης σχέσης συνεργασίας , μεταξύ των αναθετόντων φορέων και των οικονομικών φορέων.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι προκειμένου να αποδώσει η συμφωνία - πλαίσιο τα ανωτέρω αποτελέσματα , απαιτείται ο αναθέτων φορέας να διαθέτει πραγματική γνώση και αντίληψη των αναγκών του και της αγοράς στην οποία απευθύνεται .

Στα βασικότερα μειονεκτήματα από τη χρήση συμφωνιών - πλαίσιο τόσο για τους αναθέτοντες φορείς , όσο και για τους οικονομικούς φορείς είναι τα εξής :

Ο κίνδυνος υπερβολικής συγκέντρωσης της αγοραστικής δύναμης και η δημιουργία μονοπωλιακών δομών, σε βάρος του πραγματικού ανταγωνισμού και της αρχής της διαφάνειας, ιδίως σε περίπτωση που εφαρμόζονται μακροχρόνιες συμφωνίες-πλαίσιο με έναν μόνο οικονομικό φορέα,

Η μειωμένη δυνατότητα πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις συμφωνίες πλαίσιο, , έναντι των μεγάλων οικονομικών φορέων . Εντούτοις , η πρόβλεψη διαίρεσης της συμφωνίας - πλαίσιο σε τμήματα , μπορεί να διευκολύνει σημαντικά τη δυνατότητα πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις.

Η αντιμετώπιση αναγκών κατά τρόπο ενιαίο χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τυχόν οι ιδιομορφίες για την κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης.

Η δυσκολία διαχείρισης των συμφωνιών - πλαίσιο καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Ο σχεδιασμός, η ανάθεση, η υλοποίηση και η παρακολούθηση των συμφωνιών - πλαίσιο αποτελούν μια διαδικασία από άποψη διαχείρισης , η οποία απαιτεί από τους αναθέτοντες φορείς , αυξημένη διοικητική ικανότητα.

της αγοράς στην οποία απευθύνονται ,

του μεγέθους και των ιδιομορφιών της ,

των προθέσεων των ενδιαφερόμενων φορέων ,

τυχόν ειδικότερων χαρακτηριστικών των συγκεκριμένων υπό ανάθεση ειδών ,

των βασικών ποσοτήτων και κατηγοριών των ειδών που προτίθενται να αναθέσουν ,

μια πρώτη ένδειξη του κόστους της προγραμματιζόμενης σύμβασης ,

διάφορα άλλα στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν τη διαμόρφωση των τεχνικών προδιαγραφών.

Από έναν αναθέτοντα φορέα για την κάλυψη των δικών του αναγκών ( π. χ Από έναν αναθέτοντα φορέα για την κάλυψη των δικών του αναγκών ( π.χ. Μία ( 1 ) ΔΕΥΑ συνάπτει συμφωνία - πλαίσιο με τρεις προμηθευτές για την προμήθεια πλαστικών σωλήνων , μικροϋλικών ύδρευσης και χυτοσιδηρών , για τις ανάγκες των τμημάτων της ) .

Από περισσότερες αναθέτοντες φορείς , ή έναν μια αναθέτοντα φορέα που λειτουργεί εκ μέρους περισσοτέρων αναθετόντων φορέων ( π.χ. τέσσερις όμορες ΔΕΥΑ συνάπτουν συμφωνία - πλαίσιο με έναν ανάδοχο για την εκτέλεση έργων συντήρησης δικτύων ύδρευσης ) .

Από μια κεντρική αρχή προμηθειών , η οποία λειτουργεί εκ μέρους άλλων αναθετόντων φορέων ( μια Κεντρική Αρχή Προμηθειών , συνάπτει συμφωνία - πλαίσιο για 10 ΔΕΥΑ , με 3 προμηθευτές για την προμήθεια πλαστικών σωλήνων ) .

Με έναν μόνο από αυτούς που υπέβαλαν προσφορά ,

Με περισσότερους ( π.χ. σε περίπτωση σύναψης συμφωνιών - πλαίσιο από ΔΕΥΑ προμηθειών για συμβάσεις ποσοτήτων διαφόρων ειδών που χωρίζονται σε τμήματα , ο συνολικός αριθμός των οικονομικών φορέων που μπορεί να συμμετέχει σε τέτοιες συμφωνίες-πλαίσιο μπορεί να είναι περισσότεροι από ένας ) .

Να διευκρινίζει ότι πρόκειται για συμφωνία - πλαίσιο.

Να περιλαμβάνει συγκεκριμένα τους Αναθέτοντες Φορείς οι οποίοι έχουν δικαίωμα , βάσει των όρων της συμφωνίας - πλαίσιο να συνάψουν επιμέρους συμβάσεις.

Να αναφέρει εάν πρόκειται να συναφθεί συμφωνία-πλαίσιο με έναν ή περισσότερους οικονομικούς φορείς και να ορίζει τον αριθμό των φορέων που πρόκειται να γίνουν δεκτοί.

Να αναφέρει τη διάρκεια της συμφωνίας - πλαίσιο .

Να αναφέρει εκτίμηση της συνολικής αξίας των συμβάσεων που πρόκειται να ανατεθούν στη βάση της συμφωνίας - πλαίσιο και , στο μέτρο του δυνατού , την αξία και τη συχνότητα των συμβάσεων που θα ανατεθούν.

Να αναφέρει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ( ανοικτή , κλειστή , με διαπραγμάτευση ) .

Να αναφέρονται τα κριτήρια ανάθεσης της συμφωνίας - πλαίσιο και των εκτελεστικών συμβάσεων.

Να συναφθεί η σύμβαση απευθείας με κάποιον οικονομικό φορέα κατ’ εφαρμογή των όρων που καθορίζονται στη συμφωνία – πλαίσιο , χωρίς διαγωνισμό , όταν καθορίζονται όλοι οι όροι στη συμφωνία-πλαίσιο.

Να συναφθεί η σύμβαση , όταν δεν έχουν καθορισθεί όλοι οι όροι στη συμφωνία – πλαίσιο , αφού επαναδιαγωνισθούν τα μέρη βάσει των ιδίων όρων , εν ανάγκη διευκρινίζοντας τους όρους αυτούς , και ενδεχομένως , άλλων όρων που επισημαίνονται στη συγγραφή υποχρεώσεων της συμφωνίας - πλαίσιο. Αυτή είναι η περίπτωση του «μίνι-διαγωνισμού».