Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ Ν. 4412/2016 – ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ( Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΣΕΡΡΩΝ ΑΡΤΑ , ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

2 Παρουσίαση ορισμών και ορίων για τις Δ.Ε.Υ.Α.
Ν / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ , ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ Παρουσίαση ορισμών και ορίων για τις Δ.Ε.Υ.Α. 2. Τρόποι Αναθέσεων , προθεσμίες δημοσιεύσεων και εγγυήσεις. . Λόγοι Αποκλεισμού – Κριτήρια Επιλογής και Ανάθεσης . Συνοπτικός Διαγωνισμός – Απ’ ευθείας Ανάθεση . Όργανα Διενέργειας Διαγωνισμών – Περιεχόμενα φακέλων προσφοράς . Οδηγός Δημοσίων Συμβάσεων : Προετοιμασία Ανάθεσης . Διενέργεια Διαγωνισμού .

3 Ν / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ , ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ , ΜΕΡΟΣ ΙΙ

4 Βεβαίωση Περαίωσης εργασιών ( Άρθρο 168 , Ν. 4412/2016 ) .
Ν / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ , ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ , ΜΕΡΟΣ ΙΙ Α.4. Παραλαβή Έργου . Βεβαίωση Περαίωσης εργασιών ( Άρθρο 168 , Ν. 4412/2016 ) . Διοικητική παραλαβή για χρήση ( Άρθρο 169 , Ν. 4412/2016 ) . Προσωρινή παραλαβή έργου ( Άρθρο 170 , Ν. 4412/2016 ) . Χρόνος συντήρησης έργου ( Άρθρο 171 , Ν. 4412/2016 ) . Οριστική παραλαβή έργου ( Άρθρο 172 , Ν. 4412/2016 ) . Επίλυση συμβατικών διαφορών ( Άρθρο 174 , Άρθρο 175 , Ν. 4412/2016 ) .

5 ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑ . Μετά την ανάθεση της σύμβασης και το αργότερο ως την έναρξη της εκτέλεσής της, ο ανάδοχος οφείλει να αναφέρει στον αναθέτοντα φορέα : το όνομα τα στοιχεία επικοινωνίας τους νόμιμους εκπροσώπους των υπεργολάβων του, Ο Αναθέτων Φορέας δύναται να επαληθεύσει τη μη συνδρομή των λόγων αποκλεισμού για τον υπεργολάβο, και να απαιτεί την αντικατάστασή του , για υποχρεωτικούς λόγους αποκλεισμού. μπορεί να απαιτεί την αντικατάστασή του , για δυνητικούς λόγους αποκλεισμού . Η επαλήθευση της συνδρομής των λόγων αποκλεισμού , υποχρεωτική σε ανάθεση > 30% της συμβατικής αξίας.

6 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ .
Η παρακολούθηση - έλεγχος - διοίκηση των έργων ασκούνται : Από τους επιβλέποντες και βοηθούς αυτών . Από κλιμάκιο της Δ.Υ. με επικεφαλής τεχνικό κατηγορίας ΠΕ . Για την παραλαβή των αφανών εργασιών και τη σύνταξη των σχετικών πρωτοκόλλων ορίζει επίσης επιτροπή τεχνικών υπαλλήλων. Τριών ( 3 ) , όταν είναι δυνατός ο ορισμός τριμελούς επιτροπής τεχνικών υπαλλήλων, ή Από ( 2 ) δύο υποχρεωτικά μέλη τεχνικούς υπαλλήλους και τον επιβλέποντα.

7 ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ .
ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ . Η Διευθύνουσα Υπηρεσία ειδοποιεί εγγράφως τον μελετητή για την έναρξη κατασκευής του έργου . Επιτρέπεται η τροποποίηση της εγκεκριμένης μελέτης κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου από την Π.Α. , μετά από σύμφωνη γνώμη του Τεχνικού Συμβουλίου : Για τη διόρθωση σφαλμάτων της Την η συμπλήρωση ελλείψεών της , ή Για λόγους που υπαγορεύονται από απρόβλεπτες περιστάσεις. Ο μελετητής της αρχικής μελέτης μπορεί να ασκήσει αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης περί τροποποίησης της μελέτης, αν αυτή αποδίδεται σε σφάλματα ή παραλείψεις της μελέτης.

8 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΡΓΟΥ.
Μέσα σε 15 – 30 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος συντάσσει και υποβάλλει στη Δ.Υ. το χρονοδιάγραμμα κατασκευής . Η Δ.Υ. εγκρίνει μέσα σε δεκαπέντε ( 15 ) ημέρες το χρονοδιάγραμμα , και μπορεί να τροποποιήσει τις προτάσεις του αναδόχου Η έναρξη των εργασιών του έργου , έως και τριάντα ( 30 ) ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης. O ανάδοχος μέσα σε ένα ( 1 ) μήνα από την υπογραφή της σύμβασης , συντάσσει και υποβάλει οργανόγραμμα του εργοταξίου, Η παράληψη καθημερινής τήρησης ημερολογίου, επιφέρει ειδική ποινική ρήτρα από 100 – 500 ΕΥΡΩ, για κάθε ημέρα παράλειψης, με ειδική πρόσκληση του Προϊσταμένου της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.

9 ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ . Σε περιπτώσεις μικρών έργων , μπορεί η σύμβαση να μην προβλέπει τμηματικές προθεσμίες. Όλες οι προθεσμίες ( συνολική και τμηματικές ) αρχίζουν από την υπογραφή της σύμβασης, Τμηματικές προθεσμίες ορίζονται από τη σύμβαση: Αποκλειστικές Τμηματικές Προθεσμίες Ενδεικτικές Τμηματικές Προθεσμίες, Όλες οι καθοριζόμενες τμηματικές προθεσμίες θεωρούνται ως ενδεικτικές, εκτός αν ρητώς ορίζονται από τη σύμβαση ως αποκλειστικές. Οι ενδεικτικές τμηματικές προθεσμίες ανά 1 – 2 μήνες υποχρεωτικά για το διάστημα ενός τετάρτου (1/4) της αρχικής συμβατικής προθεσμίας περαίωσης και το λιγότερο για 6 μήνες . Ο ανάδοχος συνεχίζει την κατασκευή του έργου πέραν της συνολικής προθεσμίας , για το ένα τρίτο (1/3) αυτής και όχι μικρότερο των τριών ( 3 ) μηνών (οριακή προθεσμία).

10 ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΕΙΣ . Στο τέλος κάθε μήνα , ο ανάδοχος συντάσσει επιμετρήσεις
ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΕΙΣ . Στο τέλος κάθε μήνα , ο ανάδοχος συντάσσει επιμετρήσεις Επιμετρητικά στοιχεία - σχέδια, εντός 20 ημερών μετά το τέλος του επομένου της εκτελέσεώς τους μηνός, Εντός 45 ημερών , ο έλεγχος και η διόρθωσή των . Εντός 1 μηνός η επανυποβολή των διορθώσεων . Μετά την πιο πάνω επανυποβολή των επιμετρήσεων, η Δ.Υ. μέσα σε ένα 1 μήνα τις ελέγχει , τις διορθώνει , τις εγκρίνει και τις κοινοποιεί στον ανάδοχο. Αλλιώς , θεωρούνται αυτοδίκαια εγκεκριμένες, μόνο υπό την έννοια ότι μπορούν να συμπεριληφθούν από τον ανάδοχο σε επόμενο λογαριασμό. Δύο μήνες μετά τη βεβαιωμένη περάτωση , υποβάλλεται η «τελική επιμέτρηση». Μέσα σε δύο ( 2 ) μήνες , ο έλεγχος και διόρθωσή της . Αν η Τελική Επιμέτρηση εκτός προθεσμιών , επιβάλλεται ποινική ρήτρα 2%ο / μήνα καθυστέρησης , επί του καταβλητέου ποσού στον ανάδοχο , και έως 6 μήνες .

11 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ .
Οι λογαριασμοί αυτοί στηρίζονται στις επιμετρήσεις των εργασιών και στα πρωτόκολλα παραλαβής αφανών εργασιών. Επιτρέπεται να περιλαμβάνονται στο λογαριασμό εργασίες βάσει προσωρινών επιμετρήσεων. Η αξία των εργασιών που πιστοποιούνται βάσει προσωρινών επιμετρήσεων απαγορεύεται να υπερβαίνει το 20% της αξίας του συνόλου των πιστοποιούμενων Στο λογαριασμό περιλαμβάνεται ακόμη και το ποσοστό γενικών εξόδων και οφέλους του εργολάβου , αν αυτό δεν περιλαμβάνεται στις συμβατικές τιμές, Ο λογαριασμός ελέγχεται εντός 1 μηνός , διαφορετικά οφείλεται τόκος υπερημερίας.

12 ΠΕΡΑΙΩΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ. Αναγγελία περαίωσης εντός 10 ημερών από την λήξη.
Η βεβαίωση περαίωσης εντός 10 ημερών , από αναγγελία περαίωσης. Με επουσιώδεις μόνο ελλείψεις . Διαφορετικά κίνηση διαδικασιών περί ελαττωμάτων , έλλειψης συντήρησης και έκπτωσης Αναδόχου . Η προσωρινή παραλαβή μέσα σε 6 μήνες από Βεβαίωση περαίωσης . Η επιτροπή είναι 3 μελής, Για σημαντικά έργα 4 μελής . Ο χρόνος εγγύησης ορίζεται : Γενικά σε δεκαπέντε 15 μήνες, Έως τρία 3 έτη για σημαντικά έργα Μικρότερος των 15 μηνών , για έργα μέχρι €.

13 ΧΡΟΝΟΣ , ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ .
Ο συμβατικός χρόνος παράδοσης των υλικών παρατείνεται αν και εφ’ όσον : Τηρούνται οι όροι της διακήρυξης. Έχει εκδοθεί απόφαση του Δ.Σ. , με συμφωνία του προμηθευτή Το διάστημα < ή = από τον συμβατικό χρόνο παράδοσης. Η συνολική διάρκεια της σύμβασης παροχής υπηρεσίας μπορεί να παρατείνεται μέχρι το 50% αυτής, Στις προμήθειες – γενικές υπηρεσίες , μπορεί να προτείνεται η κατακύρωση για ολόκληρη , ή μεγαλύτερη , ή μικρότερη ποσότητα . Έως 30% για διαγωνισμούς αξίας μέχρι €. Έως 15% για διαγωνισμούς αξίας από € και άνω , στην περίπτωση της μεγαλύτερης ποσότητας Έως το 50% στην περίπτωση μικρότερης ποσότητας , όμως με αποδοχή από τον Ανάδοχο. ( Άρθρο 104 , Οψιγενείς μεταβολές ).

14 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΩΝ .
Το χρονοδιάγραμμα υποβάλλεται εντός 15 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης με : Την ανάπτυξη των σταδίων όλων των επί μέρους μελετών, Τις χρονικές τους αλληλουχίες και επαλληλίες . Εγκρίνεται από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία μέσα σε 15 ημέρες. Οι προθεσμίες μπορούν να παρατείνονται με απόφαση του Δ.Σ. , ύστερα από αίτηση του αναδόχου που υποβάλλεται τουλάχιστον δέκα πέντε (15) ημέρες πριν από τη λήξη τους . Ως οριακή προθεσμία νοείται το χρονικό διάστημα που ανέρχεται σε ένα τρίτο (1/3) της συνολικής προθεσμίας και πάντως όχι μικρότερο των τριών (3) μηνών . Η μελέτη εγκρίνεται κατά στάδια και στο σύνολό της.

15 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΩΝ .
Η απόφαση έγκρισης εκδίδεται υποχρεωτικά μέσα σε δύο (2) μήνες από την εμπρόθεσμη υποβολή πλήρων των στοιχείων του αντίστοιχου σταδίου. Η έγκριση ενδιάμεσων σταδίων μελετών αποτελεί και προσωρινή παραλαβή. Η οριστική παραλαβή των μελετών πραγματοποιείται με απόφαση της Προϊσταμένης Αρχής, μετά την έγκριση του τελευταίου, κατά τη σύμβαση, σταδίου της μελέτης και την έκδοση βεβαίωσης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, για την περαίωση των εργασιών της σύμβασης . Η προθεσμία συντέλεσης της παραλαβής της μελέτης είναι τρεις (3) μήνες από την έγκριση πλήρων των μελετών που προβλέπονται από τη σύμβαση.

16 ΕΝΝΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ – ΠΛΑΙΣΙΟ .
ΕΝΝΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ – ΠΛΑΙΣΙΟ . Σύμφωνα το Άρθρο 273 του Ν. 4412/2016 , ( άρθρο 51 της Οδηγίας 2014 / 25 / ΕΕ )» : Ως συμφωνία - πλαίσιο νοείται μια συμφωνία που συνάπτεται μεταξύ ενός ή περισσοτέρων αναθετόντων φορέων και ενός ή περισσοτέρων οικονομικών φορέων , η οποία αποσκοπεί στον καθορισμό των όρων που διέπουν τις συμβάσεις που πρόκειται να συναφθούν κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης περιόδου , ιδίως όσον αφορά τις τιμές και , όπου ενδείκνυται , τις προβλεπόμενες ποσότητες. Η διάρκεια μιας συμφωνίας - πλαίσιο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα οκτώ ( 8 ) έτη , εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων .

17 ΕΝΝΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ – ΠΛΑΙΣΙΟ .
ΕΝΝΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ – ΠΛΑΙΣΙΟ . Η Συμφωνία – Πλαίσιο αποτελεί μια μέθοδο , μία γενική συμφωνία - ομπρέλα με την οποία ο αναθέτων φορέας , επιλέγει τον αντισυμβαλλόμενό του , που : Δεν αποτελεί έναν νέο , η άλλο τύπο δημόσιας σύμβασης , Δεν δημιουργεί από μόνη της μια νομικά δεσμευτική σύμβαση , Δεν αποτελεί δημόσια σύμβαση , Δεν υποχρεούνται εκ του νόμου να παρέχουν ή να δεχτούν τις υπηρεσίες που αποτελούν αντικείμενο της συμφωνίας – πλαίσιο , παρά μόνον εάν και όταν ο αναθέτων φορέας ζητήσει τη σύναψη συγκεκριμένης σύμβασης.

18 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ .
Οι Συμφωνίες - Πλαίσιο ολοκληρώνονται σε δύο φάσεις . ΦΑΣΗ . Συνάπτεται η συμφωνία – πλαίσιο , που δεν παράγει έννομο αποτέλεσμα , αλλά προσδιορίζει δεσμευτικά : τους όρους , και τις προϋποθέσεις της ( τελικής ) εκτελεστικής σύμβασης , (με την οποία θα παρασχεθούν τα προϊόντα , οι υπηρεσίες . πραγματοποιείται η ανάθεση των συμβάσεων που βασίζονται σε μια συμφωνία-πλαίσιο, των εκτελεστικών συμβάσεων («call – off») .

19 ΤΑ ΜΕΡΗ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΠΛΑΙΣΙΟ .
Από την πλευρά των αναθετόντων φορέων , μια συμφωνία - πλαίσιο μπορεί να συναφθεί : Από έναν αναθέτοντα φορέα για την κάλυψη των δικών του αναγκών ( π.χ. 1 ΔΕΥΑ , με 3 προμηθευτές για την προμήθεια πλαστικών σωλήνων , μικροϋλικών ύδρευσης και χυτοσιδηρών . Από περισσότερες αναθέτοντες φορείς , ή έναν μια αναθέτοντα φορέα που λειτουργεί εκ μέρους περισσοτέρων αναθετόντων φορέων ( π.χ. τέσσερις όμορες ΔΕΥΑ συνάπτουν συμφωνία - πλαίσιο με έναν ανάδοχο για την εκτέλεση έργων συντήρησης δικτύων ύδρευσης ) . Από μια κεντρική αρχή προμηθειών , η οποία λειτουργεί εκ μέρους άλλων αναθετόντων φορέων ( μια Κεντρική Αρχή Προμηθειών , συνάπτει συμφωνία - πλαίσιο για 10 ΔΕΥΑ , με 3 προμηθευτές για την προμήθεια πλαστικών σωλήνων ) .

20 ΤΑ ΜΕΡΗ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΠΛΑΙΣΙΟ .
Από την πλευρά των οικονομικών φορέων , μια συμφωνία - πλαίσιο μπορεί να συναφθεί : Με έναν μόνο από αυτούς που υπέβαλαν προσφορά , Με περισσότερους ( π.χ. για συμβάσεις προμηθειών ποσοτήτων διαφόρων ειδών που χωρίζονται σε τμήματα ) . Δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός , ως προς τον ελάχιστο αριθμό των συμμετεχόντων οικονομικών φορέων στη συμφωνία . Οι Συμφωνίες – Πλαίσιο αποτελούν κλειστό σύστημα , στο οποίο ούτε αναθέτων, ούτε οικονομικός φορέας , μπορεί να συμμετέχει εκτός των αρχικώς συμβεβλημένων . Οι αναθέτοντες φορείς , αναφέρονται ρητά στη διακήρυξης , έτσι ώστε να αναγνωρίζονται εύκολα - αναμφισβήτητα .

21 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ .
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ . Τα βασικότερα οφέλη από τη χρήση συμφωνιών - πλαίσιο είναι : Μείωση του διοικητικού κόστους . Ευελιξία στην διαδικασία ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων. Δυνατότητα επίτευξης οικονομίας κλίμακας. Ορθολογικός και σε βάθος χρόνου προγραμματισμός των αναγκών και εξόδων των αναθετόντων φορέων. Δυνατότητα εδραίωσης μιας αμοιβαίως ευνοϊκής και περισσότερο μακροπρόθεσμης σχέσης συνεργασίας .

22 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ .
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ . Τα βασικότερα μειονεκτήματα από τη χρήση συμφωνιών – πλαίσιο είναι : Ο κίνδυνος υπερβολικής συγκέντρωσης της αγοραστικής δύναμης και η δημιουργία μονοπωλιακών δομών . Η μειωμένη δυνατότητα πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις συμφωνίες πλαίσιο . Η δυσκολία διαχείρισης των συμφωνιών - πλαίσιο καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους .

23 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ .
Η προκήρυξη της συμφωνίας - πλαίσιο πρέπει : Να διευκρινίζει ότι πρόκειται για συμφωνία - πλαίσιο. Να περιλαμβάνει συγκεκριμένα τους Αναθέτοντες Φορείς οι οποίοι έχουν δικαίωμα να συνάψουν επιμέρους συμβάσεις. Να αναφέρει εάν πρόκειται να συναφθεί συμφωνία-πλαίσιο με έναν ή περισσότερους οικονομικούς φορείς και να ορίζει τον αριθμό των. Να αναφέρει τη διάρκεια της συμφωνίας - πλαίσιο . Να αναφέρει εκτίμηση της συνολικής αξίας των συμβάσεων , την αξία και τη συχνότητα των συμβάσεων που θα ανατεθούν. Να αναφέρει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ( ανοικτή , κλειστή , με διαπραγμάτευση , καθώς και τα κριτήρια ανάθεσης της συμφωνίας - πλαίσιο και των εκτελεστικών συμβάσεων.

24 Περιεχομενο ςυμφωνιων - πλαιςιο .
Το περιεχόμενο μιας συμφωνίας - πλαίσιο περιλαμβάνει λεπτομέρειες ως προς : Τα μέρη , την διάρκεια , Το αντικείμενο Τον τρόπο με τον οποίο θα ανατεθούν οι εκτελεστικές συμβάσεις , Τους συμβατικούς όρους που θα εφαρμοσθούν στις εκτελεστικές συμβάσεις , των κριτηρίων ανάθεσης αυτών , Τυχόν άλλες ρυθμίσεις για τη διενέργεια των μίνι – διαγωνισμών , Το μηχανισμό καθορισμού τιμών.

25 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ .
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ . Συμφωνία - Πλαίσιο με Έναν Οικονομικό Φορέα . σύμφωνα με τους όρους που ορίζονται στη συμφωνία – πλαίσιο , όταν καθορίζονται όλοι οι όροι με δεσμευτικό τρόπο , ή κατόπιν έγγραφης διαβούλευσης μαζί του , όταν δεν ορίζονται όλοι οι όροι . Η συμπλήρωση της προσφοράς του οικονομικού φορέα : δεν είναι εκτεταμένη και περιορίζεται σε επουσιώδη στοιχεία της σύμβασης .

26 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ .
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ . 2. Συμφωνία - Πλαίσιο με Περισσότερους Οικονομικούς Φορείς . Εφόσον ένας Αναθέτων Φορέας επιλέξει να συνάψει συμφωνία - πλαίσιο με περισσότερους οικονομικούς φορείς , αυτό μπορεί να γίνει με το : Να συναφθεί η σύμβαση απευθείας με κάποιον οικονομικό φορέα κατ’ εφαρμογή των όρων που καθορίζονται στη συμφωνία – πλαίσιο , χωρίς διαγωνισμό , όταν καθορίζονται όλοι οι όροι στη συμφωνία - πλαίσιο. Να συναφθεί η σύμβαση , όταν δεν έχουν καθορισθεί όλοι οι όροι στη συμφωνία – πλαίσιο , αφού επαναδιαγωνισθούν τα μέρη βάσει των ιδίων όρων , εν ανάγκη διευκρινίζοντας τους όρους αυτούς , και ενδεχομένως , άλλων όρων που επισημαίνονται στη συγγραφή υποχρεώσεων της συμφωνίας - πλαίσιο. Αυτή είναι η περίπτωση του «μίνι-διαγωνισμού».

27 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ .
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ . Στην διαδικασία του μίνι διαγωνισμού : Ο αναθέτων φορέας διαβουλεύεται εγγράφως ( εκδίδει πρόσκληση ) με τους όλους τους οικονομικούς φορείς που είναι ικανοί να εκτελέσουν το αντικείμενο της σύμβασης. Όλοι οι οικονομικοί φορείς που περιλαμβάνονται στη συμφωνία - πλαίσιο δεν καλούνται απαραιτήτως στο συγκεκριμένο διαγωνισμό . Μία συμφωνία – πλαίσιο μπορεί να καλύπτει διαφορετικές προμήθειες και υπηρεσίες , ή να είναι διαιρεμένη σε τμήματα. Έτσι καλούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό , μόνον οι οικονομικοί φορείς που ανέλαβαν με την προσφορά τους στην Συμφωνίας – Πλαίσιο την υποχρέωση παροχής της συγκεκριμένης προμήθειας – υπηρεσίας.

28 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ .

29 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ .

30 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ .

31 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ.

32 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ.

33 ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ.

34 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ .

35 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ .
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ημερομηνία Έναρξης υποβολής προσφορών , Τετάρτη 8:00 π.μ. Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής προσφορών , Δευτέρα 23:00 μ.μ. Ημερομηνία Διενέργειας Διαγωνισμού , Παρασκευή 10:00 π.μ. Διαδικτυακή πύλη του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Πληροφορίες: ΧΧΧΧΧΧΧΧ Επικοινωνία: ΔΕΥΑ ΧΧΧΧΧ, Γραφείο Προμηθειών ΧΧΧΧΧ 139 – ΧΧΧΧΧ - T.K. ΧΧΧΧ Τηλ.: ΧΧΧΧΧΧΧ ΦΑΞ : ΧΧΧΧΧΧ Ηλ.ταχ: Διαδικτυακή πύλη ΔΕΥΑ ΧΧΧΧ

36 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ .

37 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ .

38 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ .

39 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ Ν. 4412/2016 – ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ( Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΣΕΡΡΩΝ ΑΡΤΑ , ΙΟΥΝΙΟΣ 2017


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Δ.Ε.Υ.Α."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google