Σκυρόδεμα –Τσιμέντο 1824…εως σήμερα με λίγα λόγια

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
Advertisements

Απορρίμματα Μαρία Σαρίδου Δ’4.
στάδια στην εξέλιξη της Τεχνολογίας
ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές” Στυλιανός Διαμαντίδης, Γενικός Γραμματέας.
Κλάδος Βασικών Μετάλλων
Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ.
Κεφάλαιο 3: Το ενιαίο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο. 3.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου. 3.2 Η αναγκαιότητα δόμησης του.
Πυρίτιο είναι το δεύτερο σε αναλογία στοιχείο στο στερεό φλοιό της Γης. σε αντίθεση με τον άνθρακα δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση.
Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Παύλος’’
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τανούσα Δέσποινα Β4.
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΤΜΗΜΑ ΑΡ1 ΣΧΕΔΙΑΖΩ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Οπτικές Ίνες.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΕπιχειρηΣη παραγωγηΣ τΣιμεντοπροιοντων
K- K- Clusters Δράση 7.1.: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ Ίδρυση μονάδας παραγωγής αδρανών υλικών.
Ι. Μαρίνος Χημικός Μηχανικός Δ/ντής Ποιότητας και Παραγωγικών Διαδικασιών ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ …και αειφόρος κατασκευή …και πολιτιστική κληρονομιά.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.  E.R.P μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο ελέγχου, παρακολούθησης και συντονισμού των διαδικασιών.
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ MARKETING
ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ
ΟΜΑΔΑ: ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ Α) Υδροηλεκτρική Ενέργεια Β) Πυρηνική Ενέργεια
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο Χαρακτηριστικά Υλικών
Ενότητα: Επιλογή των δομικών υλικών
ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
‘’ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ’’
ΠΡΟΕΝΤΑΣΗ Έννοια – Βασική ιδέα
Ανθρακικά άλατα.
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΠΟΥΖΙΚΑ Θ. – ΠΕ 14
Συνέντευξη Τύπου Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011.
. ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ.
Σχολικό έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια Σταυρούλα Μαυρομματάκη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ 1/12. ΟΡΙΣΜΟΣ  Θερμική ενέργεια που προέρχεται από το εσωτερικό της γης.  Η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας. Σχολικό Έτος Υπεύθυνη Καθηγήτρια Στ. Μαυρομματάκη.
Ποδήλατο Νικόλας Μ. 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ Σχολικό Έτος Τάξη ΣΤ ’2.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
Ηλεκτρισμός Ο εκπαιδευτικός: Τουλιόπουλος Φώτης. Ο όρος ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ γενικός όρος. Μπορεί να περιγραφεί ως ροή ενέργειας μέσα στην ύλη.
 Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. – ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ  ΦΩΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΕΛΕΝΗ  ΑΡ.Μ. : 409, 376  ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13/5/2010.
λιθάνθρακας λιγνίτης γραφίτης διαμάντι Υπάρχει στη φύση ελεύθερος ως γαιάνθρακας, γραφίτης, διαμάντι. Υπάρχει και σε πολλές χημικές ενώσεις, απλές.
Αγορά Εργασίας - Καινοτομία στην Οικονομία της Γνώσης
Τεχνολογία Ψυχρών Υλικών
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Τεχνολογία Δομικών Υλικών
Ενοτητα 5. αμεσεσ ξενεσ επενδυσεισ
Η Βιομηχανική Επανάσταση
Ένα ταξίδι στον κόσμο των λαμπτήρων
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Μέθοδοι Επεξεργασίας Απορριμμάτων
Όνομα: Γκρέκα Πελαγία Αριθμός μητρώου:484 Εξάμηνο: Δ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Eφαρμογές σκυροδεμάτων υψηλής επιτελεστικότητας σε νέες κατασκευές η στην ενίσχυση υφισταμένων ΚΑΤΣΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΡΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δ’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010.
ελληνογαλλικη σχολη πειραια ο αγιοσ παυλοσ
Τεχνολογια υλικων Θεωρητική Εισαγωγή.
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
Το πυρίτιο Ιδιότητες και χρήσεις.
H AΡΚΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΦΩΣ & ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Μεταφορές και Επικοινωνία
TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ; Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα. Για αυτή την διαδικασία του σιδερώματος.
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
28. Οι Έλληνες: Ένας λαός με μεγάλη και συνεχή ιστορία
Τεχνολογία και Επιστήμη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σκυρόδεμα –Τσιμέντο 1824…εως σήμερα με λίγα λόγια Σκυρόδεμα –Τσιμέντο 1824…εως σήμερα με λίγα λόγια

Το σκυρόδεμα είναι το κατεξοχήν υλικό της σύγχρονης τεχνολογίας γιατί είναι φθηνό ανθεκτικό και εύχρηστο. Έχει ως βάση το τσιμέντο ένα από τα βασικότερα συνδετικα δομικά υλικά . Η εξέλιξη των δομικών υλικών ακολουθεί μια πορεία 10.000 χρόνων.

Την παρουσία του τσιμέντου την βρίσκει κάποιος από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων που το χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή των πυραμίδων με την μορφή ενός μείγματος συμπαγούς ασβεστόλιθου, οξείδιο του ασβεστίου και διατομική γη. Στην συνέχεια Οι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι που παρήγαγαν τσιμεντοκονιάματά από ηφαιστειακή τέφρα, οξείδιο του ασβεστίου, άμμο και νερό.

Το τσιμέντο, όπως το ξέρουμε σήμερα και πρώτη ύλη για την παραγωγή του σκυροδέματος, εφευρέθηκε το 1824 από τον Βρετανό Joseph Aspdin. Μέχρι το 1817 είχε δημιουργήσει την δίκη του επιχείρηση. Έκανε πειραματισμούς με την κατασκευή τσιμέντου κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, διότι στις 21 Οκτωβρίου 1824 του χορηγήθηκε το βρετανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας BP 5022.

Ήταν μια ευρεσιτεχνία για την βελτίωση της λειτουργίας της κατασκευής με την χρησιμοποίηση της νέας μορφής τσιμέντου , στο οποίο επινόησε τον όρο «τσιμέντο Portland" κατ 'αναλογία με την Portland πέτρα, ένα ασβεστόλιθο που εξορύσσεται στην ακτή του καναλιού της Αγγλίας.

Σαράντα χρόνια αργότερα το 1892 δόθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Γάλλο Φρανσουά Ενεμπίκ για μια μέθοδο κατασκευής με χυτά μέλη από κονιόδεμα με βάση το τσιμέντο και ενισχυμένο (οπλισμένο) με χαλύβδινες ράβδους (τις γνωστές μπετόβεργες) για να παραλαμβάνουν τα φορτία εφελκυσμού, ονομαζόταν στα γαλλικά Βeton Arme . Το νέο προϊόν βρήκε μεγάλη εφαρμογή στις κατασκευές με την αρχή του νέου αιώνα (…και συνέχισε).Θεωρείται πρωτοπόρος στις κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα (Βeton Arme )

Η επανάσταση λοιπόν του οπλισμένου σκυροδέματος δημιουργήθηκε με την ανακάλυψη αυτή της συνεργασίας του με το σίδερο οπλισμό. Η ισχυρή πρόσφυση του τσιμέντου με τον χάλυβα και οι μηχανικές ιδιότητες του σύνθετου σώματος (αντοχή σε θλιπτικές και εφελκύστηκες δυνάμεις) το έκαναν να αντικαταστήσει το ξύλο και τον χάλυβα από τις κατασκευές. Στην καθιέρωση του σκυροδέματος θα πρέπει να τονιστεί ότι συντείνει και η εκ βιομηχανοποίηση του. Το βιομηχανοποιημένο σκυρόδεμα ονομάζεται και έτοιμο σκυρόδεμα.

Με το υλικό αυτό υποδομήθηκε όλη η Ευρώπη μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο και έδωσε απεριόριστες δυνατότητες για την κατασκευή έργων που στο παρελθόν ήταν αδιέξοδο. Με το οπλισμένο σκυρόδεμα η οπτική για το πώς μπορεί να είναι ένας αστικός χώρος αλλάζει, οι μεγάλοι, ανοιχτοί χώροι κερδίζουν έδαφος, ο μοντερνισμός χτυπάει την πόρτα της ιστορίας .

Η εφευρετικότητα δεν φέρνει πάντα την αποδοχή Η εφευρετικότητα δεν φέρνει πάντα την αποδοχή. Το οπλισμένο σκυρόδεμα επιστρατεύθηκε για την υλοποίηση εκατοντάδων οικιστικών προγραμμάτων στα προάστια των μεγαλουπόλεων, οδηγώντας ολόκληρες αστικές περιοχές στην υποβάθμιση. Κατηγορήθηκε για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου αλλά επέτρεψε όμως την απελευθέρωση του τρόπου κατασκευής του κτηρίου.

ΣΗΜΕΡΑ……. H τεράστια πρόοδος στην τεχνολογία μας επιτρέπει νέες, επαναστατικές εφαρμογές που ήδη δίνουν αποτελέσματα: Το οπλισμένο σκυρόδεμα νέας γενιάς μπορεί να είναι τόσο λεπτό και λείο που να γίνεται σχεδόν διάφανο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο σταθμός τραίνων του Calatrava Στο Βέλγιο από γυαλί μέταλλο και σκυρόδεμα

ΣΗΜΕΡΑ……. Εμπνεόμενοι από τους αρχαίους Ρωμαίους και Αιγύπτιους, μηχανικοί του Drexel University ανέπτυξαν μια “πράσινη” ποικιλία του τσιμέντου Portland χρησιμοποιώντας ορισμένα όμοια υλικά και ακολουθώντας παραπλήσιες μεθόδους. Η εν λόγω μέθοδος παραγωγής συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 97% και στον περιορισμό του κόστους κατά 40% σε σύγκριση με την παραγωγή του συμβατικού τσιμέντου Πόρτλαντ. Ο τσιμέντο των ερευνητών του Drexel University είναι μια παραλλαγή αλκαλικώς ενεργοποιηµένου τσιμέντου το οποίο προέρχεται από τη μείξη ενός υποπροϊόντος (σκωρία µε ασβεστόλιθο) και δεν απαιτεί θέρμανση για την παραγωγή του. Το τσιμέντο αυτό αποτελείται σε ποσοστό 68% από μη πυρακτωμένο ασβεστόλιθο έναντι μόνο 5% στο συμβατικό Portland . Οι επιστήμονες θεωρούν πως η μέθοδος αυτή αποτελεί μια καλή λύση για την περιβαλλοντικά φιλική δόμηση στις χώρες που η ζήτηση για οικοδομές βρίσκεται σε άνοδο.

ΣΗΜΕΡΑ……. Έχουμε την δυνατότητα και μπορούμε να δημιουργήσουμε σωστά….