Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όνομα: Γκρέκα Πελαγία Αριθμός μητρώου:484 Εξάμηνο: Δ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όνομα: Γκρέκα Πελαγία Αριθμός μητρώου:484 Εξάμηνο: Δ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όνομα: Γκρέκα Πελαγία Αριθμός μητρώου:484 Εξάμηνο: Δ
Τα αδρανή υλικά Όνομα: Γκρέκα Πελαγία Αριθμός μητρώου:484 Εξάμηνο: Δ

2 Περιεχόμενα Τι ονομάζουμε αδρανή υλικά Φυσικά χαρακτηριστικά
Χημικά χαρακτηριστικά Απαιτήσεις ανθεκτικότητας Υλικά που συνεργάζονται με το σκυρόδεμα Το περιβαλλοντικό όφελος Βίντεο Εικόνες Κατάταξη αδρανών Cmap Ερωτησεις

3 ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ Αδρανή υλικά ονομάζονται τα λίθινα, φυσικά ή βιομηχανικά υλικά που χρησιμοποιούνται στα τεχνικά έργα είτε με άλλο συγκολλητικό υλικό ή αυτούσια. Ανάλογα με την προέλευση τους χωρίζονται σε φυσικά, συλλεκτά, τεχνητά, ανακυκλωμένα.

4 Φυσικά Τα φυσικά εξορύσσονται από λατομεία με την θραύση βράχων. Τα συνηθέστερα αδρανή υλικά είναι η άμμος (άμμος σπαστός), η αμμακωνία (άμμος θαλάσσης), ο περλίτης ,το χαλίκι, ελαφρόπετρα, αμίαντος κτ

5 Συλλεκτά Συλλεκτά ονομάζονται αυτά που μαζεύονται στη φύση χωρίς να χρειαστεί η θραύση πετρωμάτων. Συνηθέστερος τόπος εναπόθεσης και συλλογής τέτοιων τριμμάτων είναι τα ποτάμια.

6 Τεχνητά ή Βιομηχανικά Σήμερα χρησιμοποιούνται και τεχνητά αδρανή υλικά που προέρχονται από ραδιενεργά απόβλητα. Τα ραδιενεργά απόβλητα από αντιδραστήρες ή οπλικά συστήματα ψήνονται σε υψηλή θερμοκρασία και το υλικό μετατρέπεται σε αδρανή μη ραδιενεργό.

7 Ανακυκλωμένα Ανακυκλωμένα είναι τα αδρανή υλικά που προέρχονται κυρίως από κατεδαφίσεις κτιρίων .

8 Φυσικά χαρακτηριστικά
Έχουν αντοχή σε: Α) τριβή Β) κρούση Γ) φθορά

9 Χημικά χαρακτηριστικά:
Περιεκτικότητα σε θειικά διαλυτά σε οξέα και σε συνολική περιεκτικότητα σε θείο Δεν πρέπει να περιέχονται ουσίες που να επηρεάζουν το χρόνο πήξης και σκλήρυνσης και την τελικά αντοχή ώστε: α)να αυξάνεται ο χρόνος πήξης περισσότερο από 120 λεπτά β) να μειώνονται οι αντοχές περισσότερο από 20% στις 28 ημέρες.

10 Απαιτήσεις ανθεκτικότητας
Θα πρέπει να έχουν αντοχή σε ψύξη κ απόψυξη Επίσης πρέπει να γίνεται έλεγχος της υδαταπορροφητικότητας .

11 Υλικά που συνεργάζονται με το σκυρόδεμα
Ανόργανα υλικά που διακρίνονται σε ποζολανικές και υδραυλικές κονίες, αναφέρονται και ως πρόσθετα Χρησιμοποιούνται με μερική αντικατάσταση (συνήθως κατάβάρος) του τσιμέντου Επίσης χρησιμοποιούνται με συνάλεση στο κλίνκερ του τσιμέντου(σύνθετα τσιμέντα) Μπορούν να βελτιώσουν την αντοχή, την εργασιμότητα και την ανθεκτικότητα του σκυροδέματος Γενικά είναι φθηνότερα από το τσιμέντο.

12 Το περιβαλλοντικό όφελος
Η χρήση των πρόσθετων υλικών μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και την έκλυση CO2 όταν αντικαθιστά τσιμέντο (Συνθήκη του Κυότο, Ευρωπαϊκές οδηγίες) Δίνει χρήση σε βιομηχανικά απορρίμματα που εναποτίθενται στο περιβάλλον Με κατάλληλη εφαρμογή μπορούν να βελτιώσουν την ανθεκτικότητα των κατασκευών στο χρόνο, άρα μειώνουν το κόστος μελλοντικών επισκευών ή ανακατασκευών.

13 Μια Μονάδα σκυροδέματος (βίντεο)

14 Εικόνες αυτοματοποιημένο μηχάνημα παραγωγής και προώθησης αφρομπετόν.
Σύγχρονα, πλήρη συγκροτήματα ανακύκλωσης σκυροδέματος,

15 Αμίαντος είναι ομάδα διαφορετικών πυριτικών ορυκτών με κοινό χαρακτηριστικό την ινώδη μορφή τους. Ο αμίαντος έχει χρήσιμες φυσικές και χημικές ιδιότητες και για το λόγω αυτό χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα στο παρελθόν σε ποικιλία εφαρμογών, αν και σήμερα η χρήση του έχει απαγορευθεί λόγω του ότι η εισπνοή του προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες.

16 Ο περλίτης είναι άμορφο ηφαιστειακό γυαλί με σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Βρίσκεται στη φύση και έχει την ασυνήθιστη ιδιότητα να διογκώνεται όταν βρεθεί σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία.

17 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΔΡΑΝΩΝ Πίνακας αδρανών υλικών.

18 Τα αδρανή υλικα ειναι μόνο τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται στα τεχνητά έργα. ΝΑΙ ΟΧΙ

19 ΛΑΘΟΣ!!!! Αδρανή υλικά ονομάζονται τα λίθινα, φυσικά ή βιομηχανικά υλικά που χρησιμοποιούνται στα τεχνικά έργα

20 ΣΩΣΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!

21 Συλλεκτά είναι τα αδρανή που προέρχονται απο κατεδαφίσεις κτιρίων.
ΝΑΙ ΟΧΙ

22 ΛΑΘΟΣ!!!!!!! Ανακυκλωμένα είναι τα αδρανή υλικά που προέρχονται κυρίως από κατεδαφίσεις κτιρίων .

23 ΣΩΣΤΟ!!!!!!!!!!

24 ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Κατέβασμα ppt "Όνομα: Γκρέκα Πελαγία Αριθμός μητρώου:484 Εξάμηνο: Δ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google