Κομποστοποίηση και αναγκαιότητα της χρήσης κόμποστ στη γεωργική παραγωγή της Κύπρου Ερικ Σουκιούρογλου, 4/12/2017.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Νηστικάκη Νατάσσα, Χημικός Μηχανικός Ε. Μ. Π, ΜΒΑ, Ph
Advertisements

«Ανάπτυξη Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020». Στο Βόλο αλλάζουμε συμπεριφορά, αλλάζουμε κλίμα! Εύη Καραϊσκου,
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
Διαχείριση Φυσικών Πόρων
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «PAY AS YOU THROW» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης Δήμαρχος Χερσονήσου Σεπτέμβριος 2013.
Απορρίμματα Μαρία Σαρίδου Δ’4.
Βιολογικές καλλιέργειες
Διαχείριση απορριμμάτων
«Κομποστοποίηση Οργανικού Κλάσματος οικιακών απορριμμάτων»
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ-ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Οι Βασικές Αρχές της Βιολογικής Γεωργίας
Της μαθήτριας: Αρμπούζη Γεωργίας Τάξη Α1 του 3ου Γυμνασίου Σπάρτης
«Tα σκουπίδια μας Δεν είναι σκουπίδια»
Η σχέση μας με τη γη Ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικοί πόροι.
Πολιτική για την πρόληψη, μείωση και διαλογή στην πηγή των Οικιακών Αποβλήτων 11 Δεκεμβρίου 2012 Κώστας Χατζηπαναγιώτου Διευθυντής Τμήματος Περιβάλλοντος.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Γυμνάσιο Αντιρρίου.
Μορφεσ και δυνατοτητεσ κομποστοποιησησ στο νησι τησ κω
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων 20 Φεβρουαρίου 2014 μέσω δράσεων πρόληψης, μείωσης, χωριστής.
ΧΑΡΤΙ Παραγωγή / Είδη χαρτιού
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
Οικιακή Κομποστοποίηση
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [ ]
Οι οργανισμοί μετατρέπουν τα φυτικά υλικά σε οργανική ουσία. Η οργανική ουσία δίνει: Βελτίωση εδάφους 1.Αυξάνει σταθερότητα συσσωματωμάτων εδάφους 2.Καλύτερος.
ΑΧΕΛΩΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ 1Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ:
ΕΠΩΦΕΛΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΧΑΜΗΛΗ ΔΟΣΗ ΥΨΗΛΗ ΔΟΣΗ.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ονομάζουμε την επαναφορά των χρήσιμων υλικών στο φυσικό και οικονομικό κύκλο. Περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που έχουν σκοπό την ανάκτηση.
Σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Πρόγραμμα: ΕΠΠΑΙΚ Τμήμα : Β2 Είδος διδασκαλίας: Διδασκαλία Τίτλος ενότητας: Αειφορική υδατική διαχείριση Όνομα φοιτήτριας: Μαρία Παπαδοπούλου.
Συντηρηση – Προστασια εδαφικων πορων
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
Διαχειριση φυσικων πορων
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ Μηχανική Διάβρωση
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 4
ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ Το άζωτο (Ν) είναι ένα σημαντικό χημικό στοιχείο για τη ζωή, καθώς είναι συστατικό πολλών βιομορίων όπως: Των νουκλεïκών οξέων και των.
ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Δράση: ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Βιολογική Γεωργία Μ. Σταυρινίδης Επίκουρος Καθηγητής
Συσκευασία & Περιβάλλον
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
Save the world Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα Τελευταία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης χειρότερη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης έχει η Τσεχία αλλά και.
Το Ε. Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η διαχείριση προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τα χαρτιά, τα γυαλιά, τα μέταλλα δεν είναι σκουπίδια
Ανακύκλωση Απορριμμάτων ‘Τα άχρηστα-Χρήσιμα’
Η υδατική κατάσταση της Κύπρου. Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά.
ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ Μια εργασία των : Βασιλείου ΔημήτρηΔημητρούλη ΖήνωναΤσάνη ΒασίληΜιχαήλ Παναγιώτη.
Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
ΉΧΩΜΑΤΕΡΕΣΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΔΟΥΛΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ
Επεξεργασία και διαχείριση στερεών αποβλήτων
Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες στην Αγροτική Παραγωγή
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ρύπανση του εδάφους.
Πρόγραμμα Κομποστοποίησης ΕΕΕΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Κουλυμπούδη Λ.1, Ορφανουδάκης Μ.2 και Σιναπίδου Ε.1
«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»
ήλιος άνεμος νερό γεωθερμία βιομάζα γαιάνθρακας πετρέλαιο φυσικό αέριο σχάση πυρήνων 1.Ποιες πηγές ονομάζουμε ανανεώσιμες και ποιες μη ανανεώσιμες;
2.1 Το νερό στη ζωή μας Μετά τη μελέτη αυτού του κεφαλαίου θα μπορείς:
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Πρακτική Άσκηση In vitro Δράση του Trichoderma sp εναντίων παθογόνων εδάφους Εργαστήριο 3ο.
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ
Περιβαλλοντικά Προβλήματα
«Κομποστοποίηση Οργανικού Κλάσματος οικιακών απορριμμάτων»
Η εμπειρία της Ανακύκλωσης στο Νησί της Χίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κομποστοποίηση και αναγκαιότητα της χρήσης κόμποστ στη γεωργική παραγωγή της Κύπρου Ερικ Σουκιούρογλου, 4/12/2017

ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, 2015 (ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (τόνοι/έτος) ΠΟΣΟΣΤΟ (%) Γυαλί 12.444 2 Χαρτόνι 59.109 9,5 Χαρτί 115.107 18,5 Μέταλλα 24.888 4 Πλαστικό 99.552 16 Κηπευτικά 55.998 9 Βιοαποδομήσιμα Οργανικά 143.106 23 Υ-Δ-Ξ-Λ (καύσιμα) Αδρανή (μη καύσιμα) ΣΥΝΟΛΟ 622.200 100 Υ-Δ-Ξ-Λ: Ύφασμα, Δέρμα, Ξύλο, Λάστιχο

ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ 30. 000ΜΤ κόμποστ από κλαδέμματα μόνο και για 80 ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ 30.000ΜΤ κόμποστ από κλαδέμματα μόνο και για 80.000ΜΤ σε συνδυασμό με ζωική κοπριά

ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, Ή ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ?

Η ΚΥΠΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤ! Τα εδάφη της Κύπρου είναι φτωχά σε οργανική ύλη, μόλις 1% vs 5-6% στις χώρες του βορρά. Υποβαθμισμένα εδάφη σημαίνει ότι μέρος των λιπασμάτων που βάζουμε δεν το παίρνουν τα φυτά. ΚΑΙ μολύνουν τα υπόγεια ύδατα! Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ! Μελέτη του Υπ.Γεωργίας του 2008 μας καλεί για Εθνικό Σχέδιο Δράσης Για Την Καταπολέμηση της Απερήμωσης. Τι έγινε αλήθεια?

ΓΙΑΤΙ ΚΟΜΠΟΣΤ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ; Έτοιμοι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί Υπόστρωμα περαιτέρω ανάπτυξης μικροοργανισμών Βελτιώνει την δομή του εδάφους. Αυξάνει την ικανότητα συγκράτησης υγρασίας Συμβάλει σημαντικά στην γονιμότητα των εδαφών Εμπλουτισμός εδαφών –θρεπτικά στοιχεία, οργανική ουσία ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΚΑΙ ΡΙΠΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Μελέτη ΤΕΠΑΚ 2014, επίδραση Κόμποστ Εκτίμηση της ικανότητας του κόμποστ να βελτιώσει την ανάπτυξη φυτών ντομάτας Αξιολόγηση της κατασταλτικής επίδρασης του κόμποστ εναντίων του Fuzarium oxysporum f.sp. lycopersici και Verticillium dahiliae σε φυτά ντομάτας Διερεύνηση του ρόλου των μικροοργανισμών της ριζόσφαιρας

Εφαρμογή κόμποστ στην Ξυλοφάγου!

Φάρμα Πατατοπαραγωγού στην Ολλανδία: κόμποστ προς €9/ΜΤ στην πόρτα του Φάρμα Πατατοπαραγωγού στην Ολλανδία: κόμποστ προς €9/ΜΤ στην πόρτα του! Ουσιαστικά ΔΩΡΕΑΝ!

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΤ ΣΤΟΝ ΟΛΛΑΝΔΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ; Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ → ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ → ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ! Όχι μόνο είναι φθηνό, αλλά οι Ολλανδοί πατατοπαραγωγοί είναι ουσιαστικά υπόχρεοι να το εφαρμόσουν. Την γεωργική γη οι αρχές την βλέπουν ως εθνικό κεφάλαιο!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ; ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΠΟΣΤ

ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2011 Οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους. Πρόστιμα σε όποιο Δήμο παρανομεί. Τέρμα στην σημερινή ασυδοσία! Να αφαιρούνται οι άδειες διαχείρισης αποβλήτων από εταιρείες που συστηματικά δεν τηρούν τους όρους της άδειας τους. Εθνική καμπάνια διαφώτισης του δημότη: Η διαχείριση των αποβλήτων κοστίζει και πρέπει να πληρώνεται από τον ίδιο. Η εφαρμογή του Pay as you throw στα κλαδέματα είναι εύκολη!

ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ : Ενεργή προώθηση του κόμποστ στη Γεωργία, ακόμα και με επιδότηση! Δεν φθάνει να παραχθεί, πρέπει και να διατεθεί!