Γυμνάσιο Ν. Περάμου Διεύθυνση Δυτικής Αττικής Σχολικό έτος:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
Advertisements

Ενημέρωση και αγωγή υγείας για τη νέα γρίπη στα σχολεία Α. Ξεκαλάκη Παιδίατρος Δ/νση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
Όλοι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας συζητώντας !
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
1ο ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Μικρές Αγγελίες – Μεγάλες Αλήθειες» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τάξεις 2 Κανάλι 1: Ένα διαδικτυακό κανάλι για το διάστημα
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΦΟΥ (ΝΕΟΦΥΤΕΙΟ)
Η Οπτική του Φύλου στις Τοπικές Πολιτικές
Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Σχέδιο Δράσης της Σχολικής Μονάδας
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
ΘΕΜΑ : « Διαπροσωπικές σχέσεις των νέων»
Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! SİGARA MI? BİZDEN UZAK!
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ για την καταγραφή απόψεων & αναγκών των εκπαιδευτικών της 31ης Ε.Π. Π.Ε. Αθηνών σε θέματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης ΣΤΕΛΙΟΣ.
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Καινοτόμες δράσεις στο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
ΒΑΡΔΑΚΑ ΣΤΕΛΛΑ (Α.Μ.: 425Μ/ )
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
Ενημερωτική Ημερίδα Εκπαιδευτικών ΣΕΠ
Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
“Καλλιέργεια δεξιοτήτων προσέγγισης αγοράς εργασίας”
1 ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ – Άξονας 4, Μέτρο 4.1, Ενέργεια 4.1.1, Κατηγορία Πράξης α ΕΡΓΟ: «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ.
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟ MARKETING ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας
… ένα σχολείο για όλους… μαθητές, γονείς, κοινότητα Ευγενία Νιάκα: Σχολική Σύμβουλος Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αγωγή Υγείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
SCHOOL MEDIATION ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
«Το σχολείο μας: εργαστήρι ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας των δύο φύλων»
Ιχνηλατώντας το «καινούριο» στο σύγχρονο σχολείο.
Τίτλος Προγράμματος: Eκπαίδευση με στόχο την ειρήνη
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΝΤΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
Στερεότυπα φύλου στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων του Γιώργου Π
«Η εικόνα της ‘Ευρώπης’ και του ‘Άλλου’ στο σχολείο και στα σχολικά εγχειρίδια» « Ευρωπαϊκή Διάσταση στην εκπαίδευση. Όψεις, θεωρήσεις, προβληματισμοί,
Ονοματεπώνυμο: Γκουτζήκα Όλγα ΑΕΜ:3120 Εξάμηνο: Στ’ Μάθημα: Εκπαιδευτική Πολιτική Διδάσκουσα: Tάχου-Ηλιάδου.
Αντικείμενο και κλάδοι της Παιδαγωγικής Επιστήμης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΘΕΜΑ: « Μαζί με τους Ρομά… Δράσεις προώθησης της ενσωμάτωσης των τσιγγάνων μαθητών στο σχολείο, την κοινωνία και το ευρωπαϊκό πλαίσιο»
Αξιοποίηση της μεικτής μάθησης με το LAMS στο Λύκειο Τσέχωφ: Αυτός ο πασίγνωστος- άγνωστος Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού & Εκπαιδευτικής.
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
εκπαιδευτικη μεταβαση
Η σκέψη και πράξη του εκπαιδευτικού
Η γλώσσα δεν είναι αθώα. Σπάει κόκκαλα. Ενίοτε και προκαταλήψεις.
O πρώτος χρόνος της δράσης eTwinning
Άξονες Συνέντευξης.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης
Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
Θεματικη εβδομαδα «Σώμα και Ταυτότητα»
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Παναγιώτης Σαραντόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών
2ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 – 2017
Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ, 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
11Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ Ευαισθητοποίηση εκπ/κών και παρεμβατικά προγράμματα για την προώθηση της ισότητας των φύλων (Κ.Ε.Θ.Ι) Μάιος 2007.
Μουσική Δημιουργικότητα και Κινηματογράφος στο Δημοτικό Σχολείο Μαρίνα Λίτου 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Φορείς Εκπαιδευτικής Έρευνας - Ε.Ε. & Ελλάδα
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Ελληνογερμανική Αγωγή
Εικονογράφηση: Πριάμη Ευγενία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γυμνάσιο Ν. Περάμου Διεύθυνση Δυτικής Αττικής Σχολικό έτος: 2016-2017 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Καλλιεργούμε την ισότητα των φύλων στο σχολείο – Αποδομούμε τα έμφυλα στερεότυπα» Γυμνάσιο Ν. Περάμου Διεύθυνση Δυτικής Αττικής Σχολικό έτος: 2016-2017

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Συντονίστρια: Ελένη Ρήγα Συμμετέχοντες: Περικλής Βάλβης Φιλή Θεοδωροπούλου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Βουγιούκα Όλγα Γιαννακοπούλου Θεώνη Ζαχαριουδάκη Μαρία Ζούρα Ειρήνη Ιακού Ευγενία Βασιλοπούλου Ειρήνη Κανέλλης Φώτης Κάσα Αλέξανδρος Μανώλη Μιχαέλα Μαυράκη Αναστασία Μπουγάζη Παναγιώτα-Μαρίνα Μυρτάι Θεοδώρα Σταυρίδης Λάζαρος

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 1. η έννοια «φύλο» 2 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 1. η έννοια «φύλο» 2. ισότητα των φύλων & ανθρώπινα δικαιώματα 3. έμφυλα στερεότυπα 4. τα φύλα στη σχολική καθημερινότητα 5. ΜΜΕ & φύλο 6. κινηματογράφος, τηλεόραση & φύλο 7. έμφυλη βία 8. διαφυλικές σχέσεις

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ α) η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών, μέσω της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων που αφορούν στην προώθηση της ισότητας των φύλων, β) η υλοποίηση δράσεων στο σχολείο  που στοχεύουν  στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη και στον περιορισμό  των ανισοτήτων και των διακρίσεων, γ) η ενδυνάμωση των μαθητών μέσω της απόκτησης των απαραίτητων γνώσεων, δεξιοτήτων και βιωμάτων έτσι ώστε να συμμετάσχουν ενεργά - ως φορείς αλλαγής των στάσεων των συνομηλίκων τους - στη δημιουργία υγιών και ισότιμων σχέσεων ανάμεσα στα δύο φύλα και ενός ασφαλούς και προστατευτικού περιβάλλοντος για τους/τις ίδιους/ες και τους/τις συνομηλίκους/ές τους, δ) ο εντοπισμός έμφυλων στερεοτύπων και προκαταλήψεων, ανισοτήτων και διακρίσεων στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό σύστημα, ε) η δημιουργία διαφορετικών προσδοκιών από τους μαθητές και τις μαθήτριες, προσδοκιών που υπερβαίνουν στερεότυπες αντιλήψεις για τους ρόλους των φύλων και στ) η αποδόμηση παραδοσιακών αρνητικών συμπεριφορών.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ α) Συγκέντρωση πληροφοριών από το διαδίκτυο, από έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) β) Συμπλήρωση ερωτηματολογίων γ) Συγκέντρωση φωτογραφιών, όπου διαφαίνονται ανισότητες και διακρίσεις δ) Προβολή σχετικών βίντεο

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 1) Συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) 2) Συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΙ.Δ.Ε. Δυτ. Αττικής για τη συνεργασία με τα υπόλοιπα σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης του Δ. Μεγαρέων

«Θα κάνουμε σαν να μην είδα ότι είστε γυναίκα «Θα κάνουμε σαν να μην είδα ότι είστε γυναίκα. Προσπαθήστε να με πείσετε.»

Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΝΤΑΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ;… Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΝΤΑΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ;… «Λυπάμαι, δεν έχετε το προφίλ της εργασίας!»

Οι γυναΙκεΣ-ΔιευθΥνουςεΣ ΣΥμβουλοι ςτην ΕυρΩπη (ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ 300 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟ 2008)

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ PEPE JEANS

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ AMSTEL

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ TEFAL

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΣΤΕ ΧΟΝΤΡΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΗΜΕΣ … ΠΛΗΡΩΣΤΕ 19€90 ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΣΧΗΜΕΣ!

Αν είχε μάθει την ισότητα Γυναικών/Ανδρών στο σχολείο, δεν θα την είχε ίσως χτυπήσει.

«Στο βάθος … ξέρω πως με αγαπάει …»

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Δώσε δύναμη στις γυναίκες, αν είσαι άντρας Το να αγωνίζεσαι ενάντια στις ανισότητες στον κόσμο, είναι υπόθεση όλων

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΜΑΪΟΥ 2014

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2014-2017 ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2014-2017

ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2017-2019 ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2017-2019