Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ – Άξονας 4, Μέτρο 4.1, Ενέργεια 4.1.1, Κατηγορία Πράξης 4.1.1.α ΕΡΓΟ: «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ – Άξονας 4, Μέτρο 4.1, Ενέργεια 4.1.1, Κατηγορία Πράξης 4.1.1.α ΕΡΓΟ: «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ – Άξονας 4, Μέτρο 4.1, Ενέργεια 4.1.1, Κατηγορία Πράξης 4.1.1.α ΕΡΓΟ: «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ» ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: ΓΥΝΑΙΚΑ-ΑΝΔΡΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 10*; * ο αριθμός 10 στο δυαδικό σύστημα αρίθμησης αντιστοιχεί στον αριθμό 2 στο δεκαδικό σύστημα αρίθμησης ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ Β1 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΖΙΟΥΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ20

2 2 Διδακτική Παρέμβαση για την προώθηση της Ισότητας Εμπλουτισμός της διδασκαλίας με την εισαγωγή της οπτικής της Ισότητας των φύλων στα διάφορα μαθήματα. Διάχυση των βασικών αρχών της Ισότητας των φύλων σε μεγάλο μέρος του διδακτικού προγράμματος. Εντάσσονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της Δ.Ε. χωρίς να προϋποθέτουν αλλαγές των σχολικών εγχειριδίων. Βασίζονται στην πρωτοβουλία των ίδιων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι/ες καλούνται να εμπλουτίσουν την ύλη με την οπτική του φύλου.

3 3 Υλοποίηση Διδακτικών Παρεμβάσεων Προώθηση της Ισότητας των φύλων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εισαγωγή στην προβληματική που συνδέει την Ισότητα των φύλων με την αγωγή στις αρχές της δημοκρατίας. Ανάπτυξη στρατηγικών και τεχνικών που οδηγούν σε εναλλακτική θεώρηση των μαθημάτων της Δ.Ε. Εφαρμογή στην πράξη των αρχών της Ισότητας –πλαίσιο περιεχομένου των μαθημάτων –διδακτικής μεθοδολογίας Διεύρυνση των παραδοσιακών ταυτοτήτων του φύλου. Προώθηση της ιδέας της συμφιλίωσης της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής και για τα δύο φύλα.

4 4 Διδακτική Παρέμβαση στο μάθημα της Πληροφορικής Στα πλαίσια του έργου «Ευαισθητοποίηση Εκπαιδευτικών και Παρεμβατικά Προγράμματα για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων» πραγματοποιήσαμε διδακτική παρέμβαση στο μάθημα της Πληροφορικής Γυμνασίου. Την ομάδα μας αποτελούσαν τα 16 αγόρια και 6 κορίτσια του πρώτου τμήματος της Β’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς.

5 5 Στόχοι Διδακτικής Παρέμβασης Αναζήτηση πληροφοριών για Γυναίκες της Πληροφορικής, έτσι ώστε οι μαθητές/τριες να αντιληφθούν ότι ακόμα και στην Επιστήμη της Πληροφορικής η γυναίκα μετέχει ενεργά εδώ και πολλά χρόνια. Συγκέντρωση του υλικού αυτού και παρουσίαση του σε μία ιστοσελίδα. Ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα ισότητας των φύλων. Το να εργαστούν στα πλαίσια της διδακτικής παρέμβασης, ενός καινοτόμου και πρωτόγνωρου για αυτά τρόπου διδασκαλίας.

6 6 Υλικό προς μελέτη Σχολικό εγχειρίδιο του μαθήματος της Πληροφορικής Γυμνασίου (Γ. Βουτυράς, Ε. Κονιδάρη, Μ. Κούτρας, Ν. Σφώρος) και συγκεκριμένα το μάθημα «1.2 Πώς φτάσαμε στους σημερινούς υπολογιστές;» (σελίδες 7-12, Έκδοση Ζ’ ΟΕΔΒ 2006). CD-ROM «Το Ψηφιακό Ντοκιμαντέρ της Πληροφορικής» (Περιοδικό RAM - Ιανουάριος 2000). Χρήση του διαδικτύου (Internet) σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες όπως: –http://www.wikipedia.org/http://www.wikipedia.org/ –http://en.wikipedia.org/wiki/Women_in_computinghttp://en.wikipedia.org/wiki/Women_in_computing –http://women.cs.cmu.edu/ada/Resources/Women/http://women.cs.cmu.edu/ada/Resources/Women/ –http://www.google.com/http://www.google.com/

7 7 Ιστοσελίδα Αποτέλεσμα της διδακτικής παρέμβασης ήταν η δημιουργία της παρακάτω ιστοσελίδας http://users.sch.gr/stzioumakis/kethi

8 8 Ισότητα και Πληροφορική Πληροφορίες και τελική έκθεση της διδακτικής παρέμβασης

9 9 Γυναίκες της Πληροφορικής Πληροφορίες για Γυναίκες της Πληροφορικής όπως Ada Byron, Grace Murray Hopper, Barbara Liskov, Carly Fiorina, Meg Whitman... και άλλες.

10 10 Έρευνα Η έρευνα που προέκυψε από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων μέσα στην τάξη.

11 11 Φωτογραφίες Φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της διδακτικής παρέμβασης

12 12 Σκέψεις Μαθητών/τριών Σκέψεις μαθητών/τριών που προέκυψαν μετά το τέλος της διδακτικής παρέμβασης.

13 13 Σχετικά Πληροφορίες για την ιστοσελίδα και διάφοροι υπερσύνδεσμοι.

14 14 Σας Ευχαριστούμε Οι μαθητές του 1 ου τμήματος της Β’ Τάξης του 4 ου Γυμνασίου Καστοριάς Αναστασιάδης Δημήτριος, Ανδρονικίδου Ελισάβετ, Ανδρονικίδου Παρασκευή, Αντωνόπουλος Γεώργιος, Αντωνόπουλος Φίλιππος, Απατσίδης Γεώργιος, Αποστολίδης Κωνσταντίνος, Αποστόλου Γεώργιος, Ασλανίδης Γεώργιος, Βίλμερ Νατάσα, Βλάχου Ελένη, Θεοδώρου Απόστολος, Κακλαμάνος Χαραλάμπης, Καρακούσης Αργύριος, Καρυδά Θεοδώρα, Κεφαλάς Περικλής, Κιουτσούκη Όλγα, Κουφογιάννης Γεώργιος, Κύρου Άγγελος, Κωνσταντίνου Δημήτριος, Λαζαρίδης Φώτιος, Μαλέας Μιλτιάδης, Ντραγόι Παναγιώτης

15 15


Κατέβασμα ppt "1 ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ – Άξονας 4, Μέτρο 4.1, Ενέργεια 4.1.1, Κατηγορία Πράξης 4.1.1.α ΕΡΓΟ: «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google