Γαστρονομικός Τουρισμός

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Leonardo Pisano ή Fibonacci (1180 – 1250 μ.Χ.)
Advertisements

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 Ημέρα Γνωριμίας. Στόχος Προπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Αγγλικών Σπουδών  Καλλιέργεια ενσυνείδητης κριτικής σκέψης που.
Ισορροπημένη διατροφή
Γαστρονομική καινοτομία:
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-Μάγειρας.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΣΟΥΠΕΣ.
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ Τα μακαρόνια με κιμά και τυρί είναι το πιο νόστιμο και απολαυστικό φαγητό!!!
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
Γαλλική Γαστρονομία.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τι είναι εικονική πραγματικότητα Η απάντηση στο “τι είναι εικονική πραγματικότητα" από τεχνική άποψη είναι απλή. Η εικονική πραγματικότητα είναι ο όρος.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Διατροφικές συνήθειες των νέων και Μεσογειακή Διατροφή
Τα ραπανάκια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, αφού περιέχουν πληθώρα διαφορετικών συστατικών. Η κατανάλωσή τους έχει συσχετισθεί με την προστασία.
PROJECT ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α1. Βότανα είναι όλα τα χρήσιμα φυτά και αφορά τα φυτά των οποίων, οι ρίζες, τα άνθη χρησιμεύουν ως τροφή ή θεραπεία, χάρη στο άρωμά.
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Η Ζωή Στην Εύκρατη Ζώνη.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαστε ό,τι τρώμε»
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ 2
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ(HIP-HOP)
ΛΥΚΕΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012/2013
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Δευτερα Πιατα Τμήμα : Β’4 Βάνια Παπαντωνίου
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΚΡΑΣΙ»
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΑ 2 Ευριπίδης Σάββα 1. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ: Απαριθμεί τις παρασκευές που περιλαμβάνουν τα διάφορα είδη προγευμάτων. Κατονομάζει.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.  Συγγραφικό έργο Συγγραφικό έργο  Συνοπτική εργογραφία Συνοπτική εργογραφία  Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό Απήχηση του έργου.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ Δειγματοληψία
ΙΤΑΛΙΑ.
Τι εστί ελληνική κουζίναΤι εστί ελληνική κουζίνα; Που κρύβεται, αλήθεια, η ελληνικότητα της γεύσης: στην παραδοσιακή συνταγή, στα εγχώρια υλικά, στις.
ΑΓΓΛΙΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΑΓΓΛΙΑ Ήθη και Έθιμα.
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Σπύρος Τσουκαλάς , Άρης Σερμέτης , Άρτεμις
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
ΙΑΠΩΝΙΑ.
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Έλενα Σιδέρη ΤΜΗΜΑ: Β3.
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α3 11ου ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Σχολ
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Χαρακτηριστικά πιάτα διαφόρων χωρών .
Ερευνητική Εργασία Α Γεωπονίας 1
Έλενα Βότση, Βαλίνα Διαμαντή
Γλώσσα και Κοινωνία.
ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Εφηβικές Συμπεριφορές υψηλού κινδυνου και ΜΜΕ
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γαστρονομικός Τουρισμός Σχολικό έτος: 2016-2017 Μάθημα Ερευνητικής Εργασίας Γαστρονομικός Τουρισμός Οι έφηβοι γνωρίζουν τις κουζίνες του κόσμου. Μίχαλου Λίλιαν Μπόθου-Βουτεράκου Κάτια Παϊζάνου Μαρίλη Παρτσαλάκης Διαμαντής Ποταμνιανάκης Φίλιππος Υπέυθυνη Τμήματος: Κα Κότσιαλου

Ιταλική κουζίνα Η ιταλική κουζίνα χαρακτηρίζεται από απλότητα, καθώς πολλά πιάτα της αποτελούνται μόνο από τέσσερα έως οχτώ υλικά. Οι Ιταλοί λιγότερη σημασία στον τρόπο παρασκευής του φαγητού, απ’ όσο στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν. Η ιστορία της Ιταλικής κουζίνας ξεκινά από τον 1ο αιώνα π.Χ.. Πολλά μαγειρικά βιβλία έχουν γραφτεί από τότε, περιγράφοντας πληθώρα συνταγών. Πολλές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο έχουν επηρεαστεί από εκείνη. Χρησιμοποιεί μία ποικιλία συστατικών που διαφέρει ανάλογα με την περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Ιταλία είναι διάσημα τα ζυμαρικά.

Ιταλική κουζίνα Πίτσα Μαργαρίτα Ζυμαρικά Καρμπονάρα Διάσημα πιάτα: Πίτσα Μαργαρίτα Ζυμαρικά Καρμπονάρα Κοτόπουλο Parmigiana Λαζάνια Γαρίδες fra diavolo Τιραμισού

Αγγλική Κουζίνα Η Αγγλική κουζίνα στο σύνολό της παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την ευρύτερη Βρετανική, καθώς και οι δύο έχουν δεχθεί επιρροές από την Ινδία, την Κίνα, την Ταϋλάνδη, την Βόρεια Αμερική και την Ιταλία. Έχει τη φήμη μιας άνοστης και χωρίς ενδιαφέρον κουζίνας, ωστόσο αυτό είναι λανθασμένο. Πρόκειται για μία άποψη που βασίζεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι η Αγγλική Κουζίνα αποκλίνει από το καθιερωμένο σύνηθες, αυτό που εμείς έχουμε θεωρήσει ως «ευχάριστο» και «γευστικό» με τα ετερόκλητα στοιχεία και τους περίεργους συνδυασμούς της, με αποτέλεσμα να μας απωθεί. Στην πραγματικότητα, αποτελεί έναν ιδιαίτερο συνδυασμό των διάφορων, εθνικών κουζινών του κόσμου.

Αγγλική Κουζίνα Διάσημα πιάτα: Fish and chips Roast beef Yorkshire Pudding Toad in the Hole Steak and Kidney Pie Cornish Pasty English Breakfast Baked beans

Γαλλική Κουζίνα Η Γαλλική κουζίνα χαρακτηρίζεται από γαστρονομική ποικιλία και ιδιαίτερες γεύσεις. Η ιστορία της ξεκινά από τα μεσαιωνικά χρόνια. Παρατηρείται συχνή χρήση μπαχαρικών και γαρνιρισμάτων, ενώ ιδιαίτερα εμφάνιση δίνεται στην εμφάνιση των πιάτων. Έχει αντλήσει σε μεγάλο βαθμό στοιχεία από την Ιταλική, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε έμπνευση για τη μαγειρική πολλών άλλων χωρών.

Γαλλική Κουζίνα Διάσημα πιάτα: Tourte parmerienne Ψητός κύκνος/παγώνι Κρέπες Tartines Μιλφέιγ

Γερμανική Κουζίνα Η Γερμανική κουζίνα χαρακτηρίζεται από έντονες και ιδιόμορφες γεύσεις. Η ιστορία της ξεκινά από τα προϊστορικά χρόνια. Ανά τις διάφορες περιοχές της χώρας, συναντώνται πολυάριθμες διαφορετικές συνταγές. Βασικό συστατικό της είναι το κρέας, ενώ παρατηρείται συχνή χρήση λαχανικών. Έχοντας αντλήσει στοιχεία από τη γαστρονομία της Αυστρίας και της Σουηδίας, έχει με τη σειρά της επηρεάσει πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γερμανική Κουζίνα Διάσημα πιάτα: Eintopf Brezel Schnitzel Wurst Sauerbraten