Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Έλενα Σιδέρη ΤΜΗΜΑ: Β3.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Έλενα Σιδέρη ΤΜΗΜΑ: Β3."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Έλενα Σιδέρη ΤΜΗΜΑ: Β3

2 Γενικά ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΚΟΝΑ
Ονομασία: Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδιας (αγγλικά: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland) Έκταση:  τ.χλμ Πρόκειται για νησιωτική χώρα με μοναδικά χερσαία σύνορα έκτασης 360 χλμ. . Οι εθνότητες που περιλαμβάνει καθορίζονται από τέσσερις περιοχές: την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία (Όλστερ). Σημφωνα με μελέτες του 2015 η Μεγαλη Βρετανία έχει 65,14 εκατομμύρια κατοίκους. Επίσημη Γλώσσα: Αγγλικά ΕΙΚΟΝΑ

3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΗΜΑΙΑΣ

4 Ιστορία Η ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας αρχίζει από την 1η χιλιετία π.Χ.. Την εποχή αυτή κατοικήθηκε από τους Βρετανούς, που ανήκαν στις κελτικές φυλές. Η αρχαιότερη αναφορά σχετικά με την περιοχή προέρχεται από το λεγόμενο «Μασσαλιώτικο Περίπλου», που πιστεύεται πως γράφηκε τον 6ο αιώνα π.Χ., και μερικά αποσπάσματά του διασώθηκαν στο μεταγενέστερο έργο του Αβιηνού Ora Maritima. Εκεί η περιοχή αναφέρεται με τον όρο «Albionum» (Αλβιώνα), ενώ γίνεται αναφορά και για το γένος των «Hiernorum» (Ιερνών), προγόνων των Ιρλανδών. Πριν από την εμφάνιση του Ora Maritima πάντως υπάρχουν αναφορές για τα νησιά Αλβίων και Ιέρνη από τον 4ο αιώνα π.Χ. (ο όρος «Αλβιώνα», μαζί με τον χαρακτηρισμό «Γηραιά», χρησιμοποιείται κάποιες φορές ως εναλλακτικό όνομα για τη Μεγάλη Βρετανία). Στο ταξίδι του Πυθέα, στο «Περί Ωκεανού», τα νησιά αναφέρονται με τον όρο «Πρεττανικές Νήσοι», από το όνομα μίας ομάδας Γαλατών, των Pritani (Πρεττανοί), με τους οποίους ο Πυθέας θεωρεί πως έχουν συγγενικές σχέσεις οι κάτοικοι του νησιού.

5 ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το πολίτευμα του Ηνωμένου Βασιλείου: Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Αρχηγός του κράτους είναι ο κάτοχος του Στέμματος της Αγγλίας και οι εξουσίες ασκούνται στο όνομα αυτού/ής Όμως, ο ρόλος του μονάρχη είναι περισσότερο συμβολικός και οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται και εκτελούνται από τους υπόλοιπους θεσμούς: η εκλεγμένη Κυβέρνηση αποτελεί την Εκτελεστική εξουσία, η Βουλή των Λόρδων (Άνω Βουλή) και η Βουλή των Κοινοτήτων (Κάτω Βουλή) είναι η Νομοθετική, και τέλος τα Δικαστήρια αποτελούν την ομώνυμη εξουσία.

6 Οικονομία Μια από τις αιτίες που οδήγησαν σε μια χωρίς προηγούμενο ανάπτυξη της Βρετανίας ήταν οι αποικίες και η βιομηχανική επανάσταση, που επήλθε ως αποτέλεσμα. Αρχικά, η βιομηχανία της βασίστηκε στην ύπαρξη των πλούσιων κοιτασμάτων γαιάνθρακα και της εξασφάλιζε την απαραίτητη ενέργεια και στα πλούσια κοιτάσματα σιδηρομεταλλευμάτων. Τα δύο αυτά, σε συνδυασμό με την εφεύρεση και την αξιοποίηση της ατμομηχανής, καθώς και η αφθονία των πρώτων υλών, που έρχονταν από τις αποικίες, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και των άλλων βιομηχανικών κλάδων. Απέκτησε μια χωρίς προηγούμενο δύναμη, πολιτική και οικονομική. Έγινε το κέντρο του διεθνούς εμπορίου, ενώ η λίρα ήταν το επίσημο νόμισμα των εμπορικών ανταλλαγών σε όλο τον κόσμο. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να διαφαίνεται στον ορίζοντα ένας από τους πιο μεγάλους οικονομικούς και πολιτικούς αντιπάλους, η Αμερική.

7 Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΑΓΗΤΑ; ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ: 1.Trifle- Το trifle φτιάχνεται με παχιά κρέμα ζαχαροπλαστικής, φρέσκα φρούτα, κέικ και σαντιγί. Τα συστατικά αυτά απλώνονται σε στρώσεις. Το κέικ περνά από λίγο λικέρ ή κρασί port για να μαλακώσει και να πάρει γεύση English Breakfast- τηγανητό μπέικον, τηγανητά αυγά, λουκάνικα, ψημένες φέτες ψωμιού, μανιτάρια, ομελέτα, βραστά φασόλια σε κόκκινη σάλτσα (baked beans) με καφέ ή τσάι 3. Beef Wellington-Είναι ένα κομμάτι μοσχαρίσιου φιλέτου τυλιγμένο μέσα σε ζύμη και ανάμεσα απλώνεται πάστα μανιταριών. 4. Fish and chips- κομμάτια συνήθως μπακαλιάρου ή άλλων ψαριών του Ατλαντικού Ωκεανού που τηγανίζονται σε λάδι και τηγανητές πατάτες

8 Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (2)
ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ: Η Αγγλία δε φημίζεται για την κουζίνα της, για αυτό το λόγο άλλωστε έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένες ξένες κουζίνες, ιδίως στις μεγάλες πόλεις. Αυτές οι ξένες κουζίνες είναι 1) η κινέζικη, 2)η ινδική, 3)η ελληνική, 4) η κυπριακή, κ.α. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετά τυπικά αγγλικά πιάτα

9 ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Το έδαφος της αγγλίας αποτελείται κυρίως από χαμηλούς λόφους και πεδιάδες (κεντρικές και νότιες περιοχές), ωστόσω υπάρχουν και υψηλότερα εδάφη όπως η ορεινή περιοχή των Λιμνών και τα Πέννινα όρη

10 Πρωτεύουσα- Μεγάλες πόλεις
Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας είναι το Λονδίνο Μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας: Λονδίνο Μπέρμιγχαμ Μάντσεστερ Λίβερπουλ Κάρντιφ Σουόνσι Νιούπορτ Γλασκώβη Μπέλφαστ

11 Πύργος του Λονδίνου Το Βασιλικό Παλάτι και Φρούριο της Αυτής Μεγαλειότητας, πιο κοινώς γνωστό ως Πύργος του Λονδίνου, είναι ιστορικό κάστρο στη βόρεια όχθη του Τάμεση στο κεντρικό Λονδίνο, στην Αγγλία. Βρίσκεται μέσα στο Διαμέρισμα Τάουερ Άμλετς του Λονδίνου, χωριζόμενο από την αριστερή όχθη του Σίτι του Λονδίνου με τον ανοιχτό χώρο που είναι γνωστός ως Τάουερ Χιλ. Ιδρύθηκε προς το τέλος του 1066 ως μέρος της Νορμανδικής Κατάκτησης της Αγγλίας.

12 Στόουνχεντζ To Στόουνχεντζ είναι νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο του οποίου η διαμόρφωση συνεχίστηκε ως την Εποχή του Χαλκού, κοντά στο Έιμσμπερι (Amesbury) της Αγγλίας στην κομητεία του Γουΐλτσιρ (Wiltshire), περίπου 13 χλμ βορειοδυτικά του Σώλσμπερι (Salisbury). Πρόκειται για έναν κύκλο μεγαλίθων, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις πλέον αποδεκτές αρχαιολογικές εκτιμήσεις ανάμεσα στο 2500 π.Χ. και το 2000 π.Χ.. Το αρχαιότερο κυκλικό ανάχωμα και η περιφερειακή τάφρος, που ανήκουν σε πρωιμότερη φάση του μνημείου, χρονολογήθηκαν προσφάτως περί το 3100 π.Χ..

13 Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές του, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντικείμενα, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο και προέρχονται από όλες τις ηπείρους, απεικονίζοντας και καταγράφοντας την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού από την απαρχή του έως και σήμερα.

14 Μπιγκ Μπεν Μπιγκ Μπεν είναι το ψευδώνυμο για τη μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, και έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτερα ώστε να παραπέμπει γενικά στο ρολόι ή τον πύργο του ρολογιού. Είναι το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων ρολόι με καμπάνες και ο πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο. Γιόρτασε τα 150 χρόνια του στις 31 Μαΐου 2009, ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις. Η ανέγερση του πύργου ολοκληρώθηκε τις 10 Απριλίου 1858. Ο πύργος του ρολογιού έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα τόσο του Λονδίνου όσο και της Αγγλίας

15 Ανάκτωρα του Μπάκιγκχαμ
Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι η έδρα της Βρετανικής μοναρχίας. Βρίσκονται κοντά στο Σαιντ Τζέιμς Παρκ στο Λονδίνο. Κατασκευάστηκαν το 1703 για λογαριασμό του Σέφιλντ, δούκα του Μπάκιγχαμ, και αγοράστηκαν το 1761 από τον βασιλιά της Αγγλίας, Γεώργιο τον Γ΄. Επι Γεωργίου Δ΄ το κτίριο δέχθηκε αρκετές αλλαγές αφού προστέθηκαν νέες πτέρυγες έτσι ωστε να διοργανώνει εκεί ο Βασιλιάς τις επίσημες δεξιώσεις του. 

16 London Eye Το London Eye είναι ένας τροχός ύψους 135 μέτρων. Ανεγέρθη το 2000 στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη νέα χιλιετία κα γρήγορα έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της πόλης, αξιοσημείωτο όχι μόνο για το μέγεθός του, αλλά και για την περιστροφική του κίνηση. Αποτελείται από 32 θαλαμίσκους, χωρητικότητας 25 ατόμων, πραγματοποιώντας ένα γύρο 30 λεπτών.

17 Ενυδρείο του Λονδίνου Ακριβώς απέναντι από το Big Ben βρίσκεται το ενυδρείο του Λονδίνου στο οποίο μπορείτε να παρατηρήσετε τεράστιους καρχαρίες, ιππόκαμπους, πιράνχας και πολλά άλλα πλάσματα που ζουν στο βυθό της θάλασσας.

18


Κατέβασμα ppt "ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Έλενα Σιδέρη ΤΜΗΜΑ: Β3."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google