Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έλενα Βότση, Βαλίνα Διαμαντή

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έλενα Βότση, Βαλίνα Διαμαντή"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜΙΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016-2017

2 Έλενα Βότση, Βαλίνα Διαμαντή
Ο Μ Ι Λ Ο Σ Κ Ι Ν Η Μ Α Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ο Υ Σας ΠρΟσΚαΛοΥμΕ: Να ταξιδέψουμε μαζί στον χρόνο…. στην ιστορική αφήγηση και τις λογοτεχνικές διαδρομές, με όχημα τον κ ι ν η μ α τ ο γ ρ ά φ ο ! Να βιώσουμε την περιπέτεια της μεγάλης οθόνης, τις αγωνίες της εφηβικής ηλικίας και της κοινωνίας. Υπεύθυνοι καθηγητές Έλενα Βότση, Βαλίνα Διαμαντή

3 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥ: «Ιστορικές και λογοτεχνικές διαδρομές με όχημα τον κινηματογράφο» Σύνδεση με το μάθημα της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας

4 Με όχημα την κινηματογραφική γλώσσα και την ιστορία
Σας ΠρΟσΚαΛοΥμΕ: Να περιπλανηθούμε στον χρόνο με σχεδία την κινηματογραφική γλώσσα και φωτογραφία. Να ζωντανέψουμε στη μνήμη γεγονότα σταθμούς που διαμόρφωσαν το δικό μας παρόν.

5

6 Με όχημα την κινηματογραφική γλώσσα και τη λογοτεχνία
Με όχημα την κινηματογραφική γλώσσα και τη λογοτεχνία Σας ΠρΟσΚαΛοΥμΕ: Να εμβαθύνουμε στους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εφήβων. Να φωτίσουμε όψεις της εφηβικής ζωής και τη μετάβαση προς την ενηλικίωση.

7 Να συνεχίσουμε τον περσινό όμιλο κινηματογράφου προβάλλοντας νέες επιλεγμένες ταινίες που συνδέονται με την ιστορία και τη λογοτεχνία με πρωταγωνιστές παιδιά και εφήβους.

8 Να παρακολουθήσουμε επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες, ώστε να βιώσουμε την περιπέτεια της κινηματογραφικής οθόνης και των πρωταγωνιστών της, όπως ζωντανεύουν μέσα από τον κινηματογραφικό φακό.

9

10

11 Να «συνομιλήσουμε» με το παρελθόν, ώστε να γνωρίσουμε
Να γνωρίσουμε τον τρόπο που ταινίες ορόσημα για την κινηματογραφική τέχνη παρουσιάζουν την πραγματικότητα και την ιστορία κάθε εποχής. Να «συνομιλήσουμε» με το παρελθόν, ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

12 Να μελετήσουμε τα κινηματογραφικά είδη και τα καλλιτεχνικά ρεύματα σε συνδυασμό με τα λογοτεχνικά τεχνοτροπικά ρεύματα και σχολές. Να κατανοήσουμε τις αφηγηματικές τεχνικές στη λογοτεχνία μέσα από το παράδειγμα της κινηματογραφικής αφήγησης.

13 Να προσεγγίσουμε τους προβληματισμούς της εφηβικής ηλικίας, όπως διαμορφώθηκαν σε διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές και ιστορικές συνθήκες.

14 Να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά της σκηνοθεσίας και της υποκριτικής τέχνης.
Να αποκτήσουμε γνώσεις με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο.

15

16 Να γνωρίσουμε κινηματογραφικούς ήρωες και ταινίες σταθμούς στην ιστορία του κινηματογράφου.

17

18 Να εργαστούμε ομαδικά παράγοντας πρωτότυπο έργο χρησιμοποιώντας τις Νέες τεχνολογίες,
Να αγαπήσουμε τη μάθηση, την τέχνη του κινηματογράφου την ιστορία και τη λογοτεχνία.

19

20

21 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Βότση Ελένη ΠΕ02 Διαμαντή Χρυσοβαλάντη

22

23


Κατέβασμα ppt "Έλενα Βότση, Βαλίνα Διαμαντή"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google