COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIP EUROPEAN MULTIGUIDE

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΑΧΛΑΔΟΚΑΣΤΡΟ 2011.
Advertisements

ΤΑ ΦΥΤΑ.
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ρίγανη Αχλαδοκάστρου Ρίγανη Αχλαδοκάστρου.
ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΟΦΙΑ ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΒΡΕΤΤΟΥ ΑΝΘΗ ΓΚΕΜΟΥ ΑΝΘΗ ΓΚΕΜΟΥ.
ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ
Αρωματικά φυτά και βότανα
ΦΛΑΜΟΥΔΙ.
ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ
1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δημιουργώντας στην αυλή μας.
Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης Συνέλευση Κάθε Δευτέρα 18.00
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
Το σύνολο των φυτών μιας συγκεκριμένης περιοχής
«ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΒΟΤΑΝΩΝ»
ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
Ερασμία Κυπριανού Τάξη = Στ ΄ Σχολική χρόνια = Θέμα =
Τα ραπανάκια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, αφού περιέχουν πληθώρα διαφορετικών συστατικών. Η κατανάλωσή τους έχει συσχετισθεί με την προστασία.
Ερευνητική εργασία «ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ»
ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΥΠΟΘΕΜΑ 2ο : ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Αναγνώριση φυτών-Τρόπος καλλιέργειας Εκπαιδευτής: Κωτσοβίνου Ευαγγελία.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Eyebright (Ευφρασία).
Eucalyptus (Ευκάλυπτος ο σφαιριόκαρπος)
Ginger (Πιπερόριζα).
Ποια είναι η μεσογειακή διατροφή;
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
Κυριότερα φαρμακευτικά φυτά
Φ Υ Τ Α   ΔΕΝΤΡΑ ΘΑΜΝΟΙ ΠΟΕΣ.
Αναστασία Ιωαννίδη Μαρία Παναγή Νίκη Αγρότου, Β΄1
ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
Βότανα Ιστορική αναδρομή.
Αρωματικά φυτά Θεραπευτικά βότανα.
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.  ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ  Αρωματικά φυτά είναι μια ομάδα ειδών φυτικού βασιλείου με κοινό χαρακτηριστικό το ότι περιέχουν στα διάφορα.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΒΟΤΑΝΑ ΧΑΡΟΥΛΑ ΝΕΝΝΕ ΒΙΟΛΕΤΑ ΛΙΚΕΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ.
Βότανα κ’ Θεραπείες. Στην αρχαιότητα, βότανα αποκαλούσαν όλα τα φαρμακευτικά φυτά που κατά την μάσηση παρουσίαζαν πικράδα, γλυκάδα ή και αρωματική γεύση.
ΦΥΤΟΛΟΓΙΑ.
 Τα Αρωματικά Φυτά αποτελούν μια σπουδαία παράδοση για την Κρήτη.  Βοτανολογικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το νησί έχει από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα.
Βαλσαμόχαρτο - Σπαθόχορτο
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΙΛΑ Ε1
ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
Μεσογειακη βλαστηση Μάθημα Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Πόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
Θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων που υπάρχουν στο σχολείο μας
Εσπερινό ΕΠΑΛ Φλώρινας
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
Χρυσάνθεμο Τα χρυσάνθεμα (chrysanthemum), είναι γένος ανθοφόρων φυτών που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών.Τα χρυσάνθεμα είναι ιθαγενή της Ασίας.
Φαινόλες Ενώσεις που έχουν ένα τουλάχιστον –ΟΗ απευθείας ενωμένο σε C βενζολικού δακτυλίου. Οι φαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση και δρουν ως παρεμποδιστές.
ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ Ο γνωστός σε όλους μαϊντανός είναι αρωματικό, διετές φυτό που φθάνει τα 80 εκ. ύψος.
Βελανιδιά Η βελανιδιά έχει 531 αυτοφυή είδη στο βόρειο ημισφαίριο της γης. Είναι δέντρα ψηλά αιωνόβια που βρίσκονται είτε σε πεδινές είτε σε ορεινές.
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Famous people from Arkadia Greece
COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIP EUROPEAN MULTIGUIDE
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Ετοιμαστείτε για το Quiz γνώσεων της δάφνης
Η φύση είναι το σπίτι μας
Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!
Το χαμομήλι και τα άλλα μας φυτά !!!
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
ΣΚΟΡΔΟ Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018
Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής
Βουνά ψηλά… Ψηλά στον Ουρανό ! Δημιουργία παρουσίασης Παύλος Κώτσης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIP 2012-2014 EUROPEAN MULTIGUIDE FLORA OF ARKADIA, GREECE Et in Arkadia ego

Δενδρόκεδρος Ο Δενδρόκεδρος απαριθμεί 40 είδη και συναντάται στο βόρειο ημισφαίριο, σε περιοχές από το επίπεδο της θάλασσας ως τις κορυφές των βουνών. Η μόνη περιοχή στην Ευρώπη που αναπτύσσεται είναι ο Πάρνωνας της Αρκαδίας, όπου σχηματίζει μεγάλα δάση, και ως εκ τούτου, η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως «Μνημείο της Φύσης». Ο Δενδρόκεδρος (ή Γουινίπερος) έχει κωνική μορφή που φτάνει σε ύψος 20μ. Έχει πολύ μεγάλα φρούτα, που το διακρίνουν εύκολα από τα συγγενικά του είδη.

Τσάι του βουνού Φύεται στα βουνά της Ελλάδα, όπως και στο Μαίναλο, τον Ταύγετο και τον Πάρνωνα της Αρκαδία. Το ύψος του είναι 40 cm. Το κοτσάνι είναι απλό ή διακλαδισμένο και τα λουλούδια είναι κίτρινα. Χρησιμοποιείται ως αφέψημα. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιθρομβωτική, αντι- υπερτασική, σπασμολυτική, καταπραϋντική, αντιβακτηριακή και αντιοξειδωτική δράση. Επίσης, χρησιμοποιείται για την πρόληψη της αναιμίας. Ενεργεί ως ένας αναστολέας της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.

Δρυς (βελανιδιά) Στην Ελλάδα, βρίσκεται σε υψόμετρο 800-1000 μέτρων. Δρυς (βελανιδιά) Στην Ελλάδα, βρίσκεται σε υψόμετρο 800-1000 μέτρων. Αυτά τα δέντρα είναι ψηλά και αιωνόβια, φτάνουν σε ύψος 25 μέτρων και σχηματίζουν μεγάλα δάση. Ο καρπός της βελανιδιάς είναι το βελανίδι, χρήσιμο για ζωοτροφές και στη βυρσοδεψία. Το ξύλο του είναι σχετικά ακριβό επειδή είναι βαρύ, σκληρό και δεν σαπίζει εύκολα, γι' αυτό χρησιμοποιείται στην κατασκευή επίπλων.

Κουτσουπιά (κέρκις) Ο επιστημονικός όρος κέρκις στα αρχαία ελληνικά σημαίνει “σαϊτα υφαντικής”. Είναι ένα μικρό δέντρο με 10-15 μέτρα ύψος και με πλούσια ανθοφορία. Τα λουλούδια έχουν μια ευχάριστα όξινη γεύση, και τρώγονται σε ανάμεικτη σαλάτα. Το ξύλο είναι μεσαίου βάρους, κάπως εύθραυστο, με ανοικτό καστανό χρώμα, ενώ στο κέντρο του κορμού το χρώμα είναι καφεκόκκινο.

Ελληνική Ρίγανη Πολυετές φυτό και ποώδη. Η ποιότητά του θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως. Πέρα από το χαρακτηριστικό άρωμα και την γεύση που χαρίζει στο φαγητό, έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Έχει αντιδιαρροϊκή, αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση. Ως αφέψημα, χρησιμοποιείται για την αδυναμία των εντέρων, για το βήχα, βοηθά στην υπέρταση και αθηροσκλήρωση. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης (ριγανέλαιο) χρησιμοποιείται για τον πονόδοντο.

Βότανο βάλσαμο Βότανο που φύεται στα δάση. Τα φύλλα είναι φωτεινό κίτρινο- πορτοκαλί και τα πέταλα είναι συνήθως κίτρινο. Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν για την επούλωση των πληγών από ξίφη, και ως εκ τούτου το φυτό πήρε το όνομα σπαθόχορτο. Φαρμακευτικές ιδιότητες: διουρητική, επουλωτική, εμμηναγωγό και αιμοστατική δράση.

Μαντζουράνα Στην Ελλάδα, είναι γνωστή από την αρχαιότητα, όπου είχε χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο ενάντια στο στομάχι και την εντερική δυσφορία. Σήμερα φυτεύεται σε κήπους για το άρωμα και την ομορφιά. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό, συνήθως στο κρέας και τα ψάρια, καθώς επίσης και ως ποτό. Το αιθέριο έλαιο που λαμβάνεται από τα φύλλα, έχει αντισηπτική και αντι- σπασμωδική δράση και χρησιμοποιείται επίσης στην αρωματοποιία.

Γαρύφαλλο Πολυετή, ποώδη, αρωματικό και καλλωπιστικό φυτό. Πολυετή, ποώδη, αρωματικό και καλλωπιστικό φυτό. Επίσης, ονομάζεται Δίανθος, το οποίο σημαίνει «λουλούδι του Δία". Είναι ένα φυτό που καλλιεργείται πάνω από 2000 χρόνια. Το κόκκινο γαρύφαλλο είναι το σύμβολο και το έμβλημα της επανάστασης, της μαχητικότητας και του επίμονου αγώνα του λαού.

Team involved: Georgopoulos Leonidas and Liontou Labrini –teachers of the 5th grade of our School, with their students, and Antonios Terzis – School Headmaster and Program Coordinator.