Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Famous people from Arkadia Greece

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Famous people from Arkadia Greece"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Famous people from Arkadia Greece
COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIP EUROPEAN MULTIGUIDE Famous people from Arkadia Greece Et in Arkadia ego

2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος κατάγεται από το χωριό Μελισσόπετρα-Γορτυνίας, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1896. Έγραψε εξπρεσιονιστική και ατονική μουσική, αλλά σταμάτησε τη σύνθεση και αφιερώθηκε στη διεύθυνση ορχήστρας. Έκανε πρόβες με την ορχήστρα χωρίς παρτιτούρες, αφού ήξερε απ 'έξω τις φωνές όλων των οργάνων.

3 Για τις συνθέσεις του, ο Μητρόπουλος επηρεάστηκε από τις σύγχρονες μουσικές τάσεις της εποχής του. Έργα του είναι: «Η ψυχή μου», «Η ελληνική σονάτα», «Τέσσερις κυθηραϊκοί χοροί» και η όπερα «Βεατρίκη», που έκανε πρεμιέρα το 1919 στο Δημοτικό Θέατρο της Αθήνας. Στις 2 Νοεμβρίου, 1960 παθαίνει μια τελευταία και μοιραία καρδιακή προσβολή στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια μιας πρόβας της 3ης Συμφωνίας Gu. Mahler.   Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, το σώμα του αποτεφρώθηκε στην Ελβετία και η τέφρα του επέστρεψε στην Αθήνα, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Ωδείο Hρώδου Αττικού.

4 ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ (8 Δεκεμβρίου 1911, Ασέα Τρίπολης- 12 Μαϊου 1992, Αθήνα) ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ. Γεννήθηκε το 1911 στην Ασέα της Αρκαδίας της Πελοποννήσου, όπου τελείωσε το Δημοτικό σχολείο. Φοίτησε στο Γυμνάσιο στην Τρίπολη, όπου ήρθε σε επαφή με τη λογοτεχνία και τις ξένες γλώσσες.

5 Σπούδασε φιλολογία, φιλοσοφία και ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ήρθε σε επαφή με τους λογοτεχνικούς κύκλους και δημοσίευσε ποιήματά του, μικρά σε έκταση και με κλασικό ύφος. Αφιέρωσε αρκετό χρόνο για μετάφραση έργων από διάφορες γλώσσες στα ελληνικά. Όλα τα έργα που μετέφρασε, ανέβηκαν στο Ελληνικό Εθνικό Θέατρο και το Ελληνικό Θέατρο Τέχνης. Έγραψε στίχους σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος. Οι στίχοι του είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο λόγω της Νανάς Μούσχουρη.

6 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΑΣ (γεννημένος στις 12 Φεβρουαρίου 1933)
Γεννήθηκε στο χωριό Λουτρά Ηραίας Αρκαδίας. Η οικογένειά του πέρασε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο χωριό της Πελοποννήσου, και μετακόμισε στην Τρίπολη για 2 χρόνια. Ο πατέρας του ήταν μέλος της αριστερής ομάδας της Ελληνικής Αντίστασης. Ζει και εργάζεται στη Γαλλία ως σκηνοθέτης και ο ίδιος είναι γνωστός για τις ταινίες με εμφανή πολιτικά θέματα, το πιο περίφημο είναι το γρήγορο σε ρυθμό θρίλερ «Z» (1969).

7 Ο Κώστας Γαβράς είναι γνωστός για τη συγχώνευση αμφιλεγόμενων πολιτικών ζητημάτων με την ψυχαγωγική αξία του εμπορικού κινηματογράφου. Ο Νόμος και η Δικαιοσύνη, η καταπίεση, η νομική / παράνομη βία και τα βασανιστήρια είναι στις πρώτες ταινίες του. Η ταινία του Shock Troops (1967) έλαβε υποψηφιότητα στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μόσχα. Μερικές Ταινίες του: The Sleeping Car Murders (1965), Shock Troops (Un homme de trop) (1967), Z (1969), L'Aveu (1970), State of Siege (1972), Section spéciale (1975), Clair de femme (1979), Missing (1982), Hanna K. (1983) Eden in West (2009), Le Capital (2012)…

8 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (8 Ιουλίου 1876–17 Νοεμβρίου 1936) Έλληνας πολιτικός, κοινωνιολόγος και Πρωθυπουργός. Γεννήθηκε στην Αρκαδία κι είναι γιος του βουλευτή Παναγιώτη Παπαναστασίου. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( ), σπούδασε κοινωνικές επιστήμες, νομικά και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και το 1907, επέστρεψε στην Ελλάδα.

9 Το 1910 ο Παπαναστασίου εξελέγη για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, συμμετείχε σε αρκετές κυβερνήσεις του Βενιζέλου. Εκείνος δημοσίευσε ένα έγγραφο με τίτλο "Το Δημοκρατικό Μανιφέστο", μέσα από το οποίο επέκρινε την μοναρχία. Από το 1926 μέχρι το 1928, διετέλεσε Υπουργός Γεωργίας και συνέβαλε στην ίδρυση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος. Υπηρέτησε για μικρό χρονικό διάστημα ως πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 1932.

10 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΣ (γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου 1956, στην Τρίπολη, Αρκαδίας)
Έλληνας δρομέας σε υπερμαραθώνιο που διεξήχθη στη Μελβούρνη. Μερικές φορές ονομάζεται «Θεός του τρεξίματος» ή «Διάδοχος του Φειδιππίδη». Κατέχει κάθε παγκόσμιο ρεκόρ δρόμου από 100 έως μίλια μεταξύ ανδρών και σε κάθε δρόμο χρονομετρείται από 12 ώρες έως 6 ημέρες.

11 Ήρθε στο προσκήνιο όταν κέρδισε το Σπάρταθλον το σε χρόνο ρεκόρ καθώς και τον υπερμαραθώνιο από το Σίδνεϋ στη Μελβούρνη το 1985 σε χρόνο ρεκόρ, 5 ημέρες, 5 ώρες, 7 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα, χτυπώντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Cliff Young. Λέει ότι το μυστικό του είναι: «όταν άλλοι άνθρωποι κουράζονται, σταματούν, εγώ δεν το κάνω. Ξεπερνώ το σώμα μου με το μυαλό μου λέγοντας ότι δεν είμαι κουρασμένος και το μυαλό μου υπακούει". Έχει γράψει πάνω από ποιήματα πολλά από τα οποία εμφανίζονται στο βιβλίο «Συμπλέγματα» και στο βιβλίο των «Έξι Ημερών Τρεξίματος του αιώνα».

12 Ο Γιάννης Κούρος πέρασε και από το σχολείο μας,
κατά τη διάρκεια του τρεξίματός του στη μνήμη του Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά).

13 Team involved: Maroulakou Nektaria and Zaxaropoulou Aggeliki – teachers of the 6th grade of our School, with their Students, Manolis Kyriakos –english teacher, and Antonios Terzis - School Headmaster and Program Coordinator.


Κατέβασμα ppt "Famous people from Arkadia Greece"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google