Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βελανιδιά Η βελανιδιά έχει 531 αυτοφυή είδη στο βόρειο ημισφαίριο της γης. Είναι δέντρα ψηλά αιωνόβια που βρίσκονται είτε σε πεδινές είτε σε ορεινές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βελανιδιά Η βελανιδιά έχει 531 αυτοφυή είδη στο βόρειο ημισφαίριο της γης. Είναι δέντρα ψηλά αιωνόβια που βρίσκονται είτε σε πεδινές είτε σε ορεινές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βελανιδιά Η βελανιδιά έχει 531 αυτοφυή είδη στο βόρειο ημισφαίριο της γης. Είναι δέντρα ψηλά αιωνόβια που βρίσκονται είτε σε πεδινές είτε σε ορεινές περιοχές. Το ξύλο όλων των ειδών είναι βαρύ, σκληρό και δεν σαπίζει εύκολα. Χρησιμοποιείται στην οικοδομική, ναυπηγική και από αυτό παρασκευάζονται ξυλάνθρακες πολύ καλής ποιότητας.

2 Βελανιδιά Η βελανιδιά είναι ένα πολύ μεγάλο δέντρο, φυλλοβόλο, μακρόβιο. Tα άνθη του εμφανίζονται σε ταξιανθίες και οι καρποί της έχουν πράσινο-καφέ χρώμα. Η βελανιδιά αποτελεί φυσικό εμπόδιο στην εξάπλωση μιας πυρκαγιάς. Είναι δέντρο που καίγεται πολύ δύσκολα και αργά και γι’ αυτό είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχουν “ζώνες βελανιδιάς” ανάμεσα στα εύφλεκτα πευκοδάση.

3 ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ήμερη βελανιδιά Μακεδονική Πλατύφυλλη βελανιδιά Ευθύφλοιος βελανιδιά Άγριες βελανιδιές (έμμισχος-άμισχος) Φελλοδρύς

4 Ήμερη Βελανιδιά H ήμερη βελανιδιά ευδοκιμεί στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και στους πρόποδες των βουνών. Τα φύλλα της είναι δερματώδη με οξείες παρυφές και χνουδωτά. Ο καρπός είναι σκληρός και μονόσπερμος.

5 Μακεδονική Φτάνει σε ύψος τα 2μέτρα και βρίσκεται στις περιοχές των Βαλκανίων. Στην Ελλάδα βρίσκεται με μεμονωμένα δέντρα στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης

6 Πλατύφυλλη Εξαπλωμένη σε όλη τη χώρα σε υψόμετρο (350-1000μ.)
Τα φύλλα είναι αντίστροφα, ωοειδή, βραχύμισχα και μεγάλα με στενή ωοειδή βάση με λοβωτές παρυφές λοβούς απεστρογγυλωμένους.

7 Ευθύφλοιος Συγγενική με την Μακεδονική. Είναι πολύ ανθεκτική στον παγετό. Αναπτύσεται περισσότερο στα ενδότερα Ηπείρου,Θεσσαλίας, Μακεδονιας και Θράκης. Τα βελανίδια της είναι μεγάλα, μακριά με κύπελλο που φέρει πολλά λέπια.

8 Δρυς η άμισχος Δρυς η έμμισχος Έμμισχος-Χνοώδης Άγριες Βελανιδιές
Η δρυς η έμισχος τα βελανίδια της έχουν μακρύ μίσχο και υπάρχει στα δάση και στις περιοχές της Βορείου και Κεντρικής Ευρώπης .Τα βελανίδια έχουν χαρακτηριστικό μακρύ ποδίσκο . Βρίσκεται σε υψόμετρο μετρα. Δρυς η άμισχος Διαφέρει από την έμμισχο στο ότι τα βελανίδια της έχουν μικρό μίσχο. Άμισχος-Χνοώδης

9 Δρυς η φελλοφόρος Το μοναδικό είδος που παράγει φελλό


Κατέβασμα ppt "Βελανιδιά Η βελανιδιά έχει 531 αυτοφυή είδη στο βόρειο ημισφαίριο της γης. Είναι δέντρα ψηλά αιωνόβια που βρίσκονται είτε σε πεδινές είτε σε ορεινές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google