ΒΕΛΓΙΟ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ολλανδία Βαγγέλης Βρυώνη Στ’1.
Advertisements

Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΡΟΛΟΓΙΩΝ Από τη Ναταλία Εύζωνα
Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης
Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Αντιγόνη Ψάλτη ΣΤ΄1 Εύη Φιλίππου ΣΤ΄1
ΔΑΣΗ Οταν τα δέντρα και οι θάμνοι συζούν πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια σε στενή κοινωνική σχέση μεταξύ τους και σε τόση απόσταση, ώστε με τη συγκόμωσή τους.
H βλάστηση της Ευρώπης.
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Ζώνες βλάστησης.
Αφρική.
H γεωργία και η δασοκομία στην Ευρώπη
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ
Σαβάνες Σαβάνες.
Βόρνεο νησί.
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
ΛΥΚΕΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012/2013
Τα βουνά και οι πεδιάδες στη ζωή των Ευρωπαίων
ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
Λετονία.
Γνωρίζω την Γερμάνια.
Β 4.4 Τα πλεονεκτήματα της ζωής στα βουνά
Παλαιολόγου Έλενα – Β 3 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΒέρνη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ /ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣΖυρίχη / Γενεύη, Βασιλεία, Λωζάννη, Νεσατέλ, ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣΓαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.
Λιθουανία πρωτεύουσα το Βίλνιους. Ιστορική Εξέλιξη 14ο αιώνας: Η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. 1410: Μάχη του Γκρούνβαλντ. 1795: Ρωσική κυριαρχία. 1915:
Τσεχία. Γεωγραφία Συνορεύει με: ● Πολωνία ● Γερμανία ● Αυστρία ● Σλοβακία Χώρα κεντρικής Ευρώπης με έκταση τ.χλμ.
Βέλγιο Σπύρος Κιούρκος Δημήτρης Τζωρτζάτος Αλέξανδρος Κρητικάκης.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ. Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΤΟΛΛΟΥΜΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΤΟΛΛΟΥΜΙ ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ: ΚΟΣΜΑΣ ΤΟΛΛΟΥΜΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Γεωγραφικά Στοιχεία ● Έκταση: km² ● Πρωτεύουσα: Σόφια ● Πληθυσμός: ● Γλώσσες: Βουλγαρική, Τουρκική, Τσιγγάνικη και άλλες.
Κεφάλαιο 37 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής.
Λουξεμβούργο Γεωγράφος : Σιούτη Χριστίνα Δημοσιογράφος : Σαλτερής Νίκος Ιστορικός : Σιαμάνης Λευτέρης.
Ρωμανός Πετρίδης ΣΤ1.  Η Ακτή Ελεφαντοστού ονομάζεται και Ακτή Ελεφαντόδοντος  Σε αυτήν κατοικούν κάτοικοι  Έχει έκταση τ.χλμ.
Κεφ. 11 Ζώνες βλάστησης..
Κεφάλαιο 11 Ζώνες βλάστησης. Βλάστηση Βλάστηση είναι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών μιας περιοχής. Σε κάθε περιοχή της Γης η βλάστηση δεν είναι η ίδια.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΙΤΑΛΙΑ Πρωτεύουσα = Ρώμη Γλώσσα = Ιταλικά Πολίτευμα = Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Πρόεδρος = Σέρτζιο Ματαρέλα.
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
ΜΑθητησ: Αλεξανδρος Ντατσης Υπευθυνη καθηγητρια: Κωνσταντινα μαλαμου
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ
ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
ΕΛΒΕΤΙΑ.
Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Πόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
ΒΙΕΤΝΑΜ.
Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
ΗΠΑ.
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες
Κωνσταντίνα Σιώμου- Γκίζα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
ΒΕΛΓΙΟ Φαίδρα Μάστορα Β΄3 Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
ΡΩΣΙΑ.
ΠΟΛΩΝΙΑ.
ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
Οι κλιματικές ζώνες της Γης
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Σλοβενία Δαναη νικου Β2.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ 19, 24 Το κλίμα και η βλάστηση της Ευρώπης
Μαρία Αμπατζή Στ’2 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης
ΤΑΥΛΑΝΔΗ.
Finland ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ε.Μ, Τ.Κ, Ζ.Σ, Τ.Γ, Ζ.Γ.
Επικρατεί εύκρατο κλίμα: βρέχει κυρίως το χειμώνα, η θερμοκρασία παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές ανάλογα με τις εποχές και η ημέρα είναι μικρότερη το χειμώνα.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
22. Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΕΛΓΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ Το Βέλγιο παράγει κυρίως μελιτζάνες. Άλλα προϊόντα του είναι η σοκολάτα cote d’or και τα μπισκότα Lu.  Ένα ξεχωριστό πιάτο που ποικίλει σε διάφορες περιοχές του Βελγίου είναι το βοδινό μαγειρεμένο σε μπύρα (La Carbonade Flamande). Πάνω από όλα όμως είναι τα αχνιστά μύδια, για τα οποία φημίζονται οι Βέλγοι. 

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ COTE DOR

ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΥΔΙΑ

ΒΟΔΙΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΒΟΔΙΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική στο Βέλγιο για τις ηλικίες από 7 έως 18 ετών.  Tο ποσοστό αναλφαβητισμού στη χώρα είναι ιδιαίτερα χαμηλό, ανερχόμενο μόνο στο 1% του συνολικού πληθυσμού. Λόγω θρησκευτικών διαφορών που ανέκυψαν κατά τη δεκαετία του '60 η εκπαίδευση είναι χωρισμένη σε δύο κλάδους: Ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα ελέγχονται από την καθολική εκκλησία (αν και ο απώτερος έλεγχος παραμένει στην Πολιτεία) και άλλα υπάγονται στον άμεσο έλεγχο είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε της αντίστοιχης Περιφέρειας.

Ολλανδικά (60%) Γαλλικά (39%) ΓΛΩΣΣΑ Ολλανδικά (60%) Γαλλικά (39%) Γερμανικά (0.60%) Φλαμανδικά

ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ Ομοσπονδιακή Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Βασιλιάς Πρωθυπουργός Φίλιππος Σαρλ Μισέλ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το Βέλγιο είναι μια από τις πιο αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες με ανθηρή οικονομία, που ευνοήθηκε σημαντικά από τη γεωγραφική θέση της χώρας και το ικανοποιητικό συγκοινωνιακό της δίκτυο. Εθνικό νόμισμα της χώρας ήταν το βελγικό φράγκο (διεθνής συμβολισμός BEF) ως το 2002, οπότε αντικαταστάθηκε από το ευρώ. Η ισοτιμία του ευρώ τον Ιανουάριο του 2002 ήταν 1 δολάριο ΗΠΑ = 1,1324 βελγικά φράγκα.

ΧΛΩΡΙΔΑ-ΠΑΝΙΔΑ Το Βέλγιο παρουσιάζει βλάστηση και ζωικό κόσμο τυπικό για τις χώρες της εύκρατης Βόρειας Ευρώπης. Επικρατούν τα δάση των φυλλοβόλων δέντρων (πεύκα, οξιές, φτελιές, σημύδες), με κυρίαρχες τις βελανιδιές. Οι κύριες ζώνες ανάπτυξης δασών είναι το οροπέδιο Κέμπενλαντ (ύψος 50 ως 100 μ.), ανάμεσα στους ποταμούς Σκάλδη και Μόζα, και το υψίπεδο των Αρδενών. Η χλωρίδα της χώρας μεταβλήθηκε σημαντικά, επειδή καθόλο σχεδόν τον 20ό αιώνα οι κάτοικοι αντικαθιστούσαν τα φυλλοβόλα δέντρα με κωνοφόρα. Στις κοιλάδες συναντούνται κρίνα και υάκινθοι. Η πανίδα περιλαμβάνει αλεπούδες, ελάφια, αγριογούρουνα και σκαντζόχοιρους. Η ανθρώπινη δραστηριότητα ιδιαίτερα των τελευταίων δεκαετιών και η μόλυνση του περιβάλλοντος επέδρασαν αρνητικά στη χλωρίδα και πανίδα του τόπου, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση πολλών ειδών φυτών και ζώων. Για το λόγο αυτόν η πολιτεία προνόησε για την προστασία ορισμένων φυτικών και ζωικών ειδών με την υιοθέτηση σχετικών νόμων.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Το Βέλγιο, με έκταση 30.528 χλμ², έχει τρεις βασικές γεωγραφικές περιοχές: την παράκτια πεδιάδα στα βορειοδυτικά, το κεντρικό οροπέδιο, και τις Αρδέννες στα ορεινά στα νοτιοανατολικά. Η παράκτια πεδιάδα αποτελείται κυρίως από σωρούς άμμου και εκχερσωμένα τμήματα γης. Τα τμήματα αυτά (γνωστά ως πόλντερ) είναι περιοχές γης, κοντά ή κάτω από το επίπεδο της θάλασσας που έχουν εκχερσωθεί, και προστατεύονται από τη θάλασσα από προχώματα ή, πιο εσωτερικά, από πεδία που έχουν αποξηρανθεί με κανάλια. Η δεύτερη γεωγραφική περιοχή, το κεντρικό οροπέδιο, βρίσκεται πιο μέσα στην ενδοχώρα. Πρόκειται για μια επίπεδη, ελαφρά ανυψωμένη περιοχή που έχει πολλές γόνιμες κοιλάδες και αρδεύεται από πολλά κανάλια. Εδώ μπορεί να βρει κανείς επίσης και πιο εκτραχυμένη γη, όπως σπηλιές.

Η τρίτη γεωγραφική περιοχή, αποκαλούμενη Αρντέν, είναι περισσότερο τραχεία από τις δύο προηγούμενες. Είναι ένα πυκνά δασωμένο οροπέδιο, πολύ βραχώδες και όχι πολύ καλό για αγροτική εκμετάλλευση, το οποίο εκτείνεται στην βόρεια Γαλλία. Εδώ μπορεί να βρεθεί μεγάλο μέρος της άγριας ζωής του Βελγίου. Το υψηλότερο σημείο του Βελγίου, το Σινιάλ ντε Μποτράνζβρίσκεται στην περιοχή αυτή και είναι μόλις 694 μέτρα. Το κλίμα είναι θαλάσσιο ήπιο. Η μέση θερμοκρασία κατά τον Ιανουάριο είναι 3 °C και τον Ιούλιο 18 °C. Η χώρα βρέχεται από τη Βόρεια Θάλασσα. Πρωτεύουσα του Βελγίου είναι οι Βρυξέλλες, μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έδρα της Ευρωπαϊκής Επιστροπής. Άλλες σημαντικές πόλεις είναι η Γάνδη, η Λιέγη, η Μπριζ, το Ναμύρ και η Αμβέρσα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΗΛΙΑΔΟΥ