Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ολλανδία Βαγγέλης Βρυώνη Στ’1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ολλανδία Βαγγέλης Βρυώνη Στ’1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ολλανδία Βαγγέλης Βρυώνη Στ’1

2 Περιεχόμενα Δημογραφία Γλώσσες Γεωγραφία και κλίμα Οικονομία Πολίτευμα
Εκπαίδευση

3 Γενικά στοιχεία Η Ολλανδία βρίσκεται στην Βορειοδυτική Ευρώπη και ανήκει στις Κάτω Χώρες. Γειτονικές τις χώρες είναι η Γερμανία και το Βέλγιο. Το ¼ της χώρας βρίσκεται κάτω από την στάθμη του νερού και γι’ αυτό υπάρχου πολλά φράγματα που την προστατεύουν. Την χώρα αυτή την χωρίζουν τρείς μεγάλοι ποταμοί . Ο Ρήνος , ο Μάας και ο Σχέλντε.

4 Δημογραφία

5 Γλώσσες Επίσημη γλώσσα είναι τα ολλανδικά και χρησιμοποιείται από περίπου 16 εκατομμύρια κατοίκους. Επίσης πολλοί κάτοικοι μιλούν και άλλες γλώσσες όπως τα αγγλικά, τα λιμβουργιανά και από τις 10 Οκτωβρίου επίσημη γλώσσα αποτελούν και τα Παπιαμέντο !

6 Γεωγραφία και κλίμα Η Ολλανδία έχει έκταση 33,491 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηράς και αν ληφθεί υπ’ όψιν και το 20% της θαλάσσιας γης η συνολική επιφάνια της ανέρχεται σε 41,526 χιλιόμετρα. Το κλίμα της είναι ωκεάνιο με δυτικούς ανέμους και άφθονες βροχές.

7 Οικονομία Η Ολλανδία διαθέτει ένα σχετικά καλό οικονομικό σύστημα!
Το νόμισμα της είναι το ευρώ και εντάχτηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1957.Είναι από τις πρώτες χώρες που μπήκαν στην Ε.Ε.

8 Πολίτευμα Το πολίτευμα της είναι Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία . Ο βασιλιάς και πρωθυπουργός της είναι ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος Μάρκ Ρούτε. Η πρωτεύουσα της είναι το Άμστερντάμ με μήκος 219,33 τετραγωνικά χιλιόμετρα και με χιλιάδες κάτοικους.

9 Εκπαίδευση Στην Ολλανδία τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο στην ηλικία των τεσσάρων ετών Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική από την ηλικία των πέντε ετών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους που το παιδί γίνετε 6 ετών. Μετά αναγκαστική είναι η μερική φοίτηση για ένα ακόμη χρόνο. Στην Ολλανδία υπάρχουν περίπου δημοτικά σχολεία.

10 Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε για να παρακολουθήσετε την εργασία μου.


Κατέβασμα ppt "Ολλανδία Βαγγέλης Βρυώνη Στ’1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google