Αγγλία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ολλανδία Βαγγέλης Βρυώνη Στ’1.
Advertisements

Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
ΕΔΙΝΒΟΥΡΓΟ.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2
Λονδινο (Εργασια απο την πελαγια σκουφαριδη)
Μέλη Βασιλούδη Παγιάτα Ε΄2
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ!!! ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΖΩΗ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ
Εργασία στην γεωγραφία Σπυριδάκου Χαρά
Κλιματικέσ ζωνεσ ΜΑΡΘΑ.
Λίγα λόγια για τη Αγγλία Πρωτεύουσα νόμισμα κλπ. Εικόνες Επομένη χωρά
Ελλάδα, 1ο Δ.Σχ. Νεάπολης, εκπ/κός Μπούσια Ελένη, μαθητές/τριες: Τάνια Τιτοπούλου, Ισιδώρα Κουντούπη, Κωνσταντίνος Μερκουριάδης. 7 Ιουνίου 2010 Ανακαλύπτοντας.
Εργασία στην Γεωγραφία
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
Μεγαλη βρετανια (Εργασια απο το μαριο χριστοδουλιδη)
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΑΝΙΑ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΑΔΗΣ.
ΛΟΝΔΙΝΟ Περιγραφή του Λονδίνου Περιγραφή του Λονδίνου Μια από τις σπουδαιότερες και ομορφότερες πόλεις του κόσμου Μια από τις σπουδαιότερες και ομορφότερες.
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
Λετονία.
ΓΑΛΛΙΑ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η Γερμανία, επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (γερμ. Bundesrepublik Deutschland), είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό.
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.
ΚΑΝΑΔΑΣ Ελένη Βακανά.
ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
Αγγλία Λονδίνο.
Ερευνητική εργασία α’ τετραμήνου Τμήματος Α1 Έτος: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ Υπεύθυνος Καθηγητής: Γατσούλης Νικόλαος.
Τα αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας!!!. Βρετανικό Μουσείο Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές.
Ευρωπαϊκές Πόλεις. Ευρώπη Η Ευρώπη είναι μία από τις 5 Ηπείρους. Βρίσκεται στο Βόρειο Ημισφαίριο και το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στην Εύκρατη ζώνη.
Εκπαιδευτικός : Τριανταφύλλου Μαρία Ειδικότητες Εικαστικών : Δημητριάδου Ευμορφίλη Πληροφορικής : Γιαννακίδου Σοφία, Παπαδόπουλος Δημήτριος.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Λιθουανία πρωτεύουσα το Βίλνιους. Ιστορική Εξέλιξη 14ο αιώνας: Η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. 1410: Μάχη του Γκρούνβαλντ. 1795: Ρωσική κυριαρχία. 1915:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
Μαθαίνοντας τη Γερμανία!!! Ειρήνη Μηλαίου Ελένη Μεταξά Ευαγγελία Μπρέζα.
Τσεχία. Γεωγραφία Συνορεύει με: ● Πολωνία ● Γερμανία ● Αυστρία ● Σλοβακία Χώρα κεντρικής Ευρώπης με έκταση τ.χλμ.
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Μια εργασία του μαθητή Ρώσση Λάζαρου στο μάθημα της Γεωγραφίας ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Σχ. Έτος
Κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τον υπότιτλο του υποδείγματος ΣΗΜΑΙΕΣ ΧΩΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤ1.
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΑΝΙΑ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΑΔΗΣ.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Γεωγραφικά Στοιχεία ● Έκταση: km² ● Πρωτεύουσα: Σόφια ● Πληθυσμός: ● Γλώσσες: Βουλγαρική, Τουρκική, Τσιγγάνικη και άλλες.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
ΜΑθητησ: Αλεξανδρος Ντατσης Υπευθυνη καθηγητρια: Κωνσταντινα μαλαμου
Αγγλία.
Αγγλία Παναγιώτα Μαριάννα.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.
Ποια χρονιά προσχώρησε η Ελλάδα στην Ε.Ε.;
Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
Βουλγαρια.
ΗΠΑ.
Πορτογαλία Γεωργία Φιλίππου.
Κωνσταντίνα Σιώμου- Γκίζα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
Βασιλική Ηρακλέους Στ’1
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ PROJECT
Παρουσίαση για την Ισπανία
Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4.
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΤΑΞΗ Ε΄.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αγγλία

Άλλες πληροφορίες για την Αγγλία  έκταση 242.900 τ.χλμ   επίσημη γλώσσα η αγγλική πληθυσμός 53 εκατομμύρια Η στερλίνα γνωστή και σαν λίρα Αγγλίας, είναι το επίσημο νόμισμα Το 1973 έγινε μέλος της Ευρώπης και αποχώρησε από την ευρωπαϊκή ένωση το 2016

Λονδίνο (πρωτεύουσα) έκταση 1.579 τετραγωνικά χιλιόμετρα Λονδίνο (πρωτεύουσα) έκταση 1.579 τετραγωνικά χιλιόμετρα Τα καλοκαίρια είναι δροσερά, με μέση μέγιστη θερμοκρασία τους 23 βαθμούς Κελσίου Χωρίζεται από τον Τάμεση σε δύο μέρη Την άνοιξη οι ημέρες χαρακτηρίζονται από σχετικά ψυχρές θερμοκρασίες 

Αξιοθέατα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μπιγκ Μπεν “Τέλειο” Γενικότερα καταπληκτικό μουσείο! Τέλειο έκθεμα ο μηχανικός τυρανόσαυρος ρεξ που κλέβει την παράσταση !Αν έχετε παιδια είναι απαραίτητο να το επισκεφτείτε! Διάσημο τουριστικό αξιοθέατο του κόσμου, το εσωτερικό του πύργου δεν είναι ανοιχτό σε επισκέπτες .Επίσης ο πύργος δεν διαθέτει ανελκυστήρα, για να ανεβείτε τα 334 σκαλοπάτια από το ασβεστόλιθο .

Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου Η Γέφυρα του Πύργου - Τάουερ Μπριτζ Γέφυρα του Πύργου, είναι μια από της πιο αναγνωρίσιμες γέφυρες στον κόσμο. Η πασίγνωστη κρεμαστή, κινητή γέφυρα που αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα του Λονδίνου. Η ιδανική μέρα για όλη την οικογένεια και για τους λάτρεις της άγριας φύσης είναι μία επίσκεψη στο Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου. Βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, στο Ρίτζεντ Παρκ και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα.

Γλώσσες Δεν υπάρχει επίσημη γλώσσα αλλά κυριαρχεί η αγγλική με 95%. Υπάρχουν ακόμη ομάδες που μιλούν κέλτικες γλώσσες: Ουαλική (25% του πληθυσμού στην Ουαλία, περίπου 610.000 ομιλητές), Σκωτική Γαελική γλώσσα (60.000 ομιλητές). Επίσης μιλιέται η Σκωτική γλώσσα (Σκωτς) (1.500.000 ομιλητές στην Σκωτία και 30.000 στην Βόρειο Ιρλανδία). Θρησκεία Οι Βρετανοί είναι στην πλειοψηφία τους προτεστάντες. Ο αγγλικανισμός εγκαθιδρύθηκε στην Αγγλία το 1534, όταν διεκόπηκαν οι σχέσεις με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και οργανώθηκε η Εκκλησία της Αγγλίας ως επίσημη θρησκεία. Μαζί με την Εκκλησία της Σκωτίας λειτουργούν ως επίσημη θρησκεία αλλά και οι περισσότερες θρησκείες του κόσμου έχουν παρουσία. Ο παρακάτω πίνακας περιέχει τα πιο πρόσφατα στοιχεία απογραφής. Κωνσταντίνος Στυλιανού