Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

2 Γεωγραφική Θέση

3 Σύνορα…. Η μεγάλη Βρετανία είναι μέσα στην Ευρώπη. Βρίσκεται δυτικά της Ευρώπης και συνορεύει δυτικά με την Ιρλανδία, νότια με τη Γαλλία, και ανατολικά με το Βέλγιο και Ολλανδία. Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί στην Ευρώπη.

4 Πρωτεύουσα

5 Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας είναι το Λονδίνο
Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας είναι το Λονδίνο. Είναι γεμάτη αξιοθέατα, όπως το Big Ben, το London Eye, το Beckingham Palace όπου ζει η βασίλισσα.

6 Πόλεις Οι πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας είναι οι εξείς: Λονδίνο (Όπου είναι και η πρωτεύουσα), Λέστερ, Ληντς, Λίβερπουλ, Κάρντιφ, Πλίμουθ, Μάντσεστερ, Νότιγχαμ, Λούτον, Πρέστον.(Αυτές είναι μόνο λίγες...)

7 Γλώσσα Θα σας πούμε μερικές λέξεις στην Αγγλική διάλεκτο μεταφρασμένες στη Ελλινική. Good morning=καλημέρα Good night=Καληνύχτα hi=Γειά bye=Αντίο welcome=καλως ήρθατε

8 Φαγητά Fish and Chips είναι ένα βρετανικό ίδρυμα, είναι ένα από τα εθνικά φαγητά και ο καθένας τους αγαπά. Μπορείτε να τα αγοράσετε από ένα από τα χιλιάδες ψάρια και τα τσιπ καταστήματα σε όλη τη χώρα - όπως το παγκοσμίου φήμης Χάρι Ramsdens - ή μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας με αυτή την εύκολη συνταγή. Επιλέξτε τα πιο φρέσκα ψάρια που μπορείτε να βρείτε, κατεψυγμένα είναι επίσης ωραία, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι καλά να ξεπαγώσει πρώτα. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι, και μόνο βουτιά το ψάρι και την τελευταία στιγμή πριν βυθιστεί σε καυτό λάδι για να τηγανίσετε. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πάντα μια ελαφριά και τραγανή θραύση στο κτύπημα

9 Σημαία της Μεγάλης Βρετανίας
Καθιερώθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1801 και έχει παραμείνει από τότε ίδια. Αποτελείται από τους σταυρούς του Αγίου Γεωργίου (Αγγλία, κόκκινο χρώμα), Αγίου Ανδρέα (Σκωτία, χιαστί λευκός σε γαλάζιο φόντο) και τον σταυρό που αποκαλείται ο σταυρός του Αγίου Πατρικίου, της ισχυρής οικογένειας της Ιρλανδίας Geraldine. H σημαία κυματίζει μεσίστια όταν πεθάνει ο Μονάρχης, όταν κηδεύεται κάποιος νυν ή πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου , κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας αλλά και κάποιος ξένος ηγέτης.


Κατέβασμα ppt "ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google