ΡΩΣΙΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
Advertisements

ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΡΟΛΟΓΙΩΝ Από τη Ναταλία Εύζωνα
Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ.
Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2
Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ
To Ιράν!!! 1ο μέρος Νικολέτα Ιωάννα Άννα.
Άννα Φραγκίσκου. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Η Ουκρανία βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη. Πρωτεύουσά της είναι το Κίεβο. Νόμισμά της η γρίνβα, αλλά τώρα μετά.
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Αυτόχθονες Λαοί Γκαμπριέλ ΣΤ1.
ΜΕΝΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η Φινλανδία είναι χώρα της βόρειας Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στηνΣουηδία, την Νορβηγία, την Ρωσία και την Βαλτική θάλασσα. Έχει έκταση
Λίγα λόγια για τη Αγγλία Πρωτεύουσα νόμισμα κλπ. Εικόνες Επομένη χωρά
3ο ΜΑΘΗΜΑ Μελετώντας τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο
Παγκόσμιος Χάρτης.
Οι Βαλκανικές χώρες.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Αυτόχθονες λαοί Μαίρη Καλφοπούλου.
ΕΥΡΩΠΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Λετονία.
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Πέτρος ΣΤ’1 P[y.
Κεφάλαιο 26 Ο κατακόρυφος διαμελισμός της Ευρώπης.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
Μαθαίνοντας τη Γερμανία!!! Ειρήνη Μηλαίου Ελένη Μεταξά Ευαγγελία Μπρέζα.
Κεφ. 34 Το φυσικό περιβάλλον και η θέση της Ασίας ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα.
Λουξεμβούργο Γεωγράφος : Σιούτη Χριστίνα Δημοσιογράφος : Σαλτερής Νίκος Ιστορικός : Σιαμάνης Λευτέρης.
5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α 4 Σχ. Έτος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.
ΡΩΣΙΑ Ρωσική Ομοσπονδία (Российская Федерация) ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Β2.
Σουηδία: Η Σουηδία είναι η πολυπληθέστερη από τις σκανδιναβικές χώρες και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ε.Ε.
ΡΩΣΙΑ ΛΟΡΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
ΒΙΕΤΝΑΜ.
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
Η ήπειρος που θα εξερευνήσουμε
Το κλίμα.
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ…Suomi.
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
ΒΕΛΓΙΟ.
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Σλοβενία Δαναη νικου Β2.
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Finland ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ε.Μ, Τ.Κ, Ζ.Σ, Τ.Γ, Ζ.Γ.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
ΚΑΣΣΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μόσχα Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα και μία από τις δύο ομοσπονδιακές πόλεις της Ρωσίας. Με πληθυσμό κατοίκους Νόμισμα: Ρούβλια.
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis. Σε ποιες περιοχές χωρίζεται η Ασία; Ποιες είναι οι δύο μεγάλες οροσειρές της Ασίας; Ποιοι είναι οι πιο.
Οι μεγάλες οροσειρές, οι μεγάλες πεδιάδες
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΡΩΣΙΑ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΡΩΣΙΑ είναι μια χώρα που βρίσκεται στη βόρεια Ευρασία. Πολίτευμά της είναι η Ομοσπονδιακή Προεδρική Δημοκρατία και αποτελείται από 85 ομοσπονδιακά κρατίδια.Επίσης,ειναι η ένατη σε πληθυσμό χώρα παγκοσμίως, με πάνω από 146 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2012. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Μόσχα και η επίσημη γλώσσα είναι τα ρωσικά και νόμισμα το ρούβλι.Το όνομα Ρωσία προέρχεται από το λαό των Ρως, ενός μεσαιωνικού λαού, ο οποίος κατά τους ερευνητές είτε συγγένευε με τους σημερινούς Ρώσους (ως ανατολικοί Σλάβοι) είτε συγγένευε με τους Βίκινγκς.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Η Ρωσία αποτελείται κυρίως από τεράστιες πεδινές περιοχές, στέπες στα νότια, και πυκνά δάση και τούνδρα στα βόρεια. Οι περιοχές αυτές αποτελούν και το 10% των παγκόσμιων αγροτικών εκτάσεων.Οι σημαντικότερες οροσειρές της Ρωσίας είναι ο Καύκασος, τα Ουράλια και τα Αλτάι. Επίσης, δεκάδες χιλιάδες ποτάμια διαρρέουν τη Ρωσία, με τον Βόλγα να είναι το πιο γνωστό, επειδή είναι το μακρύτερο ποτάμι της Ευρώπης, αλλά και για την ιστορική του σημασία.Μεγαλύτερες λίμνες είναι η Κασπία Θάλασσα, η Βαϊκάλη, η Λάντογκα, η Ονέγκα.Η θέση της Ρωσίας στο βόρειο τμήμα της Ευρασίας προκάλεσε η τοποθέτηση του στην Αρκτική, πολικού ψύχους, ήπιο και υποτροπικό κλίμα σε ορισμένες ζώνες. Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της βρίσκεται στην εύκρατη ζώνη. Μια ποικιλία του κλίματος εξαρτάται επίσης από την τοπογραφία και την εγγύτητα ή την απόσταση του ωκεανού

ΡΩΣΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Η κουζίνα της Ρωσίας, είναι μία αντανάκλαση του Εθνικού Πολιτισμού της. Ενσωματώνει στο σύνολό της, πολλές διαφορετικές μαγειρικές παραδόσεις των λαών, που αποτέλεσαν την Ρώσικη Αυτοκρατορία και αργότερα των Σοβιετική Ένωση. Βασισμένη σε δημητριακά, λαχανικά, φρούτα, κρέατα, ψάρια και στα Αρχέγονα Ρώσικα προϊόντα: χαβιάρι, φαγόπυρο, σίκαλη, βρώμη, κεχρί, μανιτάρια, ραπάνι.Το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της Ρώσικης Κουζίνας είναι η σούπα.

ΡΩΣΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ PIROSKI MEDOVIK

BORSH KORZINKI

Οι πρόγονοι των σύγχρονων Ρώσων ήταν διάφορα Σλαβικά φύλα, των οποίων η αρχική εστία θεωρείται από ορισμένους μελετητές να είναι οι δασικές εκτάσεις των ελών Πινσκ, που βρίσκονται στη σημερινή Λευκορωσία. Οι ανατολικοί Σλάβοι εγκαταστάθηκαν σταδιακά στη δυτική Ρωσία κατά δύο κύματα. Το ένα μετακινήθηκε από το Κίεβο προς την περιοχή του Σούζνταλ και του Μίρομ, ενώ το δεύτερο από το Πολότσκ της σημερινής Λευκορωσίας προς το Νόβγκοροντ και το Ροστόφ. Από τον 7ο αιώνα και έπειτα, οι ανατολικοί Σλάβοι αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της δυτικής Ρωσίας, και με αργά ειρηνικά βήματα αφομοίωσαν τους ιθαγενείς φιννοουγγρικούς λαούς, όπως τους Μερένους, τους Μιρομιανούς και τους Μεσχέρα.