Καρδιαγγειακό και αναισθησία!

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Χοληστερόλη Ροντίρη Στέλλα ΒΛ2.
Advertisements

Όταν αθλούμαστε, παίζουμε,γυμναζόμαστε…
ΑΝΑΤΟΜΙΑ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
KINΔΥΝΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ Φ/Θ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΔΟΜΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΣΥΝΟΨΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Βιολογία Α’ Λυκείου 3. Κυκλοφορικό σύστημα.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Μικρή και μεγάλη κυκλοφορία
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΜΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ
Χοληστερινη.
Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΖΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ζωτικά σημεία Φανερώνουν τη λειτουργική κατάσταση του σώματος
Το κυκλοφορικό σύστημα
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΜΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΑ
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Υπολογιστική Μοντελοποίηση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Το κυκλοφορικό σύστημα
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ.
3.3 Η μεταφορά και η αποβολή ουσιών στους ζωικούς οργανισμούς.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Σοφία Μερμίγκη Α3.
ΑΓΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΦΛΕΒΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΜΕΓΕΘΟΣ-ΣΧΗΜΑ-ΘΕΣΗ
ΚΑΣΣΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14: ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
1 ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗ μια νόσος της εποχής 2 Αθηροσκλήρωση Αθηροσκλήρωση (ή αρτηριοσκληρωτική αγγειακή νόσος) είναι μια κατάσταση όπου στις αρτηρίες εμφανίζεται.
Βιολογία Α’ Λυκείου. ΑΙΜΑΚΑΡΔΙΑ ΑΓΓΕΙΑ Καρδιά  Καρδιακός μυϊκός ιστός  Καρδιά  αντλία  Αναρροφητική (;)  Συμπιεστική (;)  2 κόλποι – 2 κοιλίες.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14: ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ι. ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΙΙ. ΑΡΤΗΡΙΕΣ: ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΙΙ. ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ (ΣΥΣΤΟΛΙΚΗ-ΔΙΑΣΤΟΛΙΚΗ- ΜΕΣΗ) IV. ΑΡΤΗΡΙΔΙΑ: ΡΟΛΟΣ.
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ
Το Καρδιαγγειακό σύστημα!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΞΑΠΛΑΝΤΕΡΗ, M.D., PhD. ΑΓΓΕΙΑ. Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελείται από το αιμοφόρο και το λεμφοφόρο αγγειακό σύστημα Το αιμοφόρο αγγειακό σύστημα.
TO ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΕΚ ΑΡΓΟΥΣ 10η Εβδομάδα Τμήμα Φυσικοθεραπείας Μάθημα: Ανατομία & Φυσιολογία Ειδικότητα: Βοηθός Φυσικοθεραπευτή & Ιατρικού Εργαστηρίου.
ΑΡΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Πνευμονική αρτηρία: δεξιά κοιλιά =>δεξιό και αριστερό κλάδο => εισέρχεται στον πνεύμονα (όχι για θρέψη) [ θρέψη: βρογχικές αρτηρίες που.
Κωνςταντινιδης Κωνςταντινος Λαττας πετρος Παγωνης νικος
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
3.4 Η μεταφορά και η αποβολή ουσιών στον άνθρωπο
Βιολογία Α’ Λυκείου 3. Κυκλοφορικό σύστημα.
ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΥΣΙΩΝ
Καρασαββίδου Δέσποινα Νεφρολόγος Καθηγήτρια Παθολογίας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥΛΟΥ, βιολόγος
ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ
Διατροφή και Ασθένειες
ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Καρδιά & Κυκλοφορικό)
Τα αγγεία που μεταφέρουν το αίμα
Βιολόγος 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
Βιολόγος 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14: ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Δ. κόλπος Α. κόλπος Δ. κοιλία Α. κοιλία Μέρη του Σώματος
Μικρή κυκλοφορία ή πνευμονική
Το κυκλοφορικό σύστημα
Τι είναι αυτό που κινεί το αίμα μέσα στο σώμα μας;
ΑΝΑΤΟΜΙΑ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Καρδιαγγειακό και αναισθησία!

Τι είναι η αναισθησία ; Η έλλειψη συνειδητότητας, κατάσταση που μοιάζει με τον ύπνο και προκαλείται από τη χορήγηση ειδικών ουσιών, πριν από χειρουργική επέμβαση.

Τι είναι το καρδιαγγειακό σύστημα; Το καρδιαγγειακό σύστημα είναι σύστημα οργάνων που είναι υπεύθυνο για την παροχή οξυγόνου καθώς και για την μεταφορά και ανταλλαγή ουσιών στα κύτταρα του οργανισμού. Το καρδιαγγειακό σύστημα αποτελείται από την καρδία, τις φλέβες, τις αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία. Τα όργανα αυτά ανακυκλώνουν συνεχώς το αίμα στον οργανισμό.  

Τι είναι η καρδιά ; Η καρδιά είναι κοίλος μυς που αποτελείται από τέσσερις μυώδεις κοιλότητες, δύο πάνω με λεπτά τοιχώματα τα οποία ονομάζονται κόλποι και δύο κάτω με παχύτερα τοιχώματα που ονομάζονται κοιλίες. Ο δεξιός κόλπος της καρδιάς δέχεται το αίμα από όλα τα μέρη του σώματος μέσω των μεγάλων φλεβών, το προωθεί στη δεξιά κοιλία και από εκεί στην πνευμονική κυκλοφορία με στόχο την οξυγόνωσή του. Το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα προωθείται από τους πνεύμονες στον αριστερό κόλπο και από εκεί στην αριστερή κοιλία η οποία αποτελεί το πιο «δυνατό» και σημαντικό τμήμα του μυοκαρδίου γιατί με τη συστολή της προωθεί το οξυγονωμένο πλέον αίμα σε όλο το σώμα, μέσω της αορτής και των μεγάλων αρτηριών.

Αρτηρίες μεταφέρουν αίμα από την καρδιά προς τους ιστούς,διαχωρίζονται σε ελαστικές, μυώδεις και αρτηρίδια. Οι ελαστικές αρτηρίες είναι οι μεγαλύτερες και διακλαδίζονται στις μικρότερες μυώδεις αρτηρίες. Αυτές με την σειρά τους διακλαδίζονται στα αρτηρίδια. Φλέβες μεταφέρουν αίμα από τους ιστούς πίσω στην καρδιά. Έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα σε αίμα από τις αρτηρίες και έχουν πολύ λιγότερο μυϊκό και ελαστικό ιστό. Τριχοειδή αγγεία σχηματίζουν ένα εκτεταμένο δίκτυο που μπορεί να τροφοδοτήσει σχεδόν κάθε κύτταρο του οργανισμού. Το τοίχωμα τους είναι πολύ λεπτό και αποτελείται από μία μόνο στοιβάδα ενδοθηλιακών κυττάρων.

Η μικρή και μεγάλη κυκλοφορία του αίματος!

Παράγοντες που επηρεάζουν το καρδιαγγειακό σύστημα.. Ηλικία και φύλο Κάπνισμα Υψηλή αρτηριακή πίεση Υψηλή χοληστερίνη - χοληστερόλη Διαβήτης Οικογενειακό ιστορικό ή πρόωρα καρδιακά προβλήματα Παχυσαρκία Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ Άγχος

Επιδράσεις της αναισθησίας στο καρδιαγγειακό σύστηµα ! Τα περισσότερα αναισθητικά φάρµακα µειώνουν γενικά: τη συσταλτικότητα του µυοκαρδίου τη συµπαθητική δραστηριότητα τον αγγειακό τόνο Mε αποτέλεσµα την πρόκληση υπότασης και βραδυκαρδίας.

Παθολογίες που προκαλούν περισσότερες περίπλοκες από το κανονικό!! στεφανιαία νόσο υπέρταση σακχαρώδη διαβήτη αρρυθµίες καρδιακή καρδιοπάθεια συµφορητική καρδιοπάθεια βαλβιδοπάθειες µειωµένο ενδαγγειακό όγκο από χρήση διουρητικών

Βιβλιογραφία http://en.wikipedia.org/wiki www.incardiology.gr www.esrahellas.gr http://anaesthesiology.gr Theodorou Panayiota!