Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι αυτό που κινεί το αίμα μέσα στο σώμα μας;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι αυτό που κινεί το αίμα μέσα στο σώμα μας;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι είναι αυτό που κινεί το αίμα μέσα στο σώμα μας;
Όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας για να διατηρηθούν στη ζωή χρειάζονται οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες, οι οποίες μεταφέρονται με το αίμα σε όλα τα σημεία του σώματος. Τι είναι αυτό που κινεί το αίμα μέσα στο σώμα μας; Η καρδιά μας Η καρδιά είναι ένας μυς με μέγεθος περίπου όσο η γροθιά ενός ανθρώπου. Λειτουργεί ως αντλία χάρη στην οποία το αίμα μας κυκλοφορεί αδιάκοπα μέσα στον οργανισμό μας.

2 Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα ΚΑΡΔΙΑΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ (χτύπος της καρδιάς)
δεξιός κόλπος αριστερός κόλποςΑ βαλβίδα βαλβίδα αριστερή κοιλία δεξιά κοιλία ΚΑΡΔΙΑΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ (χτύπος της καρδιάς) Συστέλλονται οι κόλποι και το αίμα περνά στις κοιλίες. Συστέλλονται οι κοιλίες. Οι βαλβίδες είναι κλειστές και το αίμα φεύγει από την καρδιά. Ταυτόχρονα οι κόλποι γεμίζουν πάλι με αίμα. Ονομάζεται καρδιακή παύλα, ο μυς είναι χαλαρός και η καρδιά ξεκουράζεται.

3 Αυτό το ξέρατε; Η καρδιά μας αρχίζει να χτυπά πριν γεννηθούμε.
Ο καρδιακός παλμός ενός καναρινιού μπορεί να φτάσει στους σε ένα λεπτό. Ξεκουράζεται λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο σε κάθε καρδιακό παλμό. Χτυπά περισσότερες από 40 εκατομμύρια φορές κάθε χρόνο. Η πίεση που δημιουργεί η καρδιά θα μπορούσε να πετάξει το αίμα 10 μ. ψηλά Μια αντλία με όμοιες δυνατότητες με αυτές της καρδιάς θα μπορούσε να γεμίσει σε μια μέρα ένα μεγάλο βυτίο υγρών καυσίμων.


Κατέβασμα ppt "Τι είναι αυτό που κινεί το αίμα μέσα στο σώμα μας;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google